В САЩ постигнаха съгласие за $585 млрд. бюджет за отбрана

Одобриха го двете камари на американския Конгрес
Обновена: 3 дек 2014 07:31 | 3 дек 2014 07:30,
42
В САЩ постигнаха съгласие за $585 млрд. бюджет за отбрана
Американският президент Барак Обама Снимка: архив, БТА

Камарата на представителите и Сенатът на САЩ постигнаха съгласие по законопроекта за разходите за отбрана за 2015 г. на стойност 585 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес.

Съгласуваният текст удовлетворява искането на президента Барак Обама за финансиране на започналата преди 4 месеца война срещу ислямските екстремисти, които обявиха халифат върху големи райони в Сирия и Ирак. Обама настоя за няколко милиарда долара и за изпращане на още 1500 войници в района. Законопроектът предвижда за целта 5 милиарда долара.

Администрацията поиска също да бъде дадено ново одобрение за плана й за обучение и въоръжаване на умерените сирийски бунтовници, биещи се със силите на президента Башар Асад.

Сегашното изтича на 11 декември. Законодателите се съгласиха на удължаване с 2 години, посочва АП, цитирана от БТА.

Бюджетът за отбрана, който предвижда 1 процент увеличение на заплатите на военнослужещите и пари за нови самолети, кораби и въоръжение, включва също 63,7 милиарда долара за операциите в Афганистан и Ирак.

Очаква се Камарата на представителите да гласува законопроекта тази седмица, а Сенатът ще го обсъжда следващата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: отбранабюджетСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Какво е общото между Путин, рублата и петрола?Отговор: и трите отиват към 63.
27
1
 
0
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НАЛИ СА ЗА МИР ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, А ПЪК НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ВЪОРЪЖАВАТ. НИКОЙ НЯМА ДА ГИ НАПАДА ТА ДА СЕ СТРАХУВАТ. Я ДА ПОГЛЕДНАТ В БЪЛГАРИЯ МО С НАЙ-МАЛЪК БЮДЖЕТ И СЪСТАВА И НЕПРЕКЪСНАТО НАМАЛЯВА АМА НЕ СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ НИКОЙ И НЕ НИ ТРЯБВАТ ПАРИ ЗА АРМИЯТА "КОЯТО ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЕС ДО 2020 Г ЩЕ ОСТАНЕ 5000 ДУШИ/. ЗА КАКВО ЛИ НИ Е АРМИЯ, ТЕ БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ ЩЕ НИ ПАЗЯТ, ОТ КОГО ЛИ. КОЙ ЛИ ПЪК МУ ТРЯБВА БЪЛГАРИЯ, МОЖЕ И КЪМ ТУРЦИЯ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИМ ПОНЕ ЩЕЕ ИМА КАКВО ДА ЯДЕМ.
26
0
 
1
 
! Отговори
napadenieto преди 9 години
Интересно е защо министъра на отбраната на сащ си подаде оставката точно преди да бъде гласуван бюджета по отбрана. Навярно не е бил доволен от тез пусти 500 млрд.
25
0
 
2
 
! Отговори
Diankata преди 9 години
Нека да им отиде един Дянков (един е Дянков и Горанов е негов пророк) и да видим тогава кви 500 млрд. Веднага ще им свие парите за техника и ще ги даде на НЗОК (дето я нямат). И тоз 1 %... мухахахахахаха увеличение..........
24
1
 
3
 
! Отговори
skeeeer преди 9 години
Тоз за 1500 умрели воиника дава 5 млрд. не мога да повярвам.....е.......ах тез американски данъкоплатци....кво става какво ще правим с тях. Там нямат ли стопанска Камара да каже че не може така ...Данъкоплатеца трябва да се вдигне да ги размаже...какво става с тоз американски данъкоплатец БЕ той да не е умрял. Там изобщо имали данъкоплатци. ДА СЕ ВДИГАТ ВЕДНАГА.
23
0
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Прости, по- прости, най- прости, ОПРОСТАЧЕНИ( ГЕЙБЕРЯСАЛИ)!Човек не се ражда гейбер, той се опростачва в последствие подкрепата си на мутроченгета!
22
0
 
5
 
! Отговори
край преди 9 години
"за ОТБРАНА" че кой ще ги напада. Не знам Русия дали граничи с който си иска но тия се "ОТБРАНЯВАТ" по всички точки на света.
21
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще си ги напечатат, а нашите *** ще изморят народа от глад за да влезат в 3% бюджетен дефицит. Същата работа като Северен поток- може, а Южен поток не, пфу! ТИКВИИИИ!
20
4
 
2
 
! Отговори
до 31 уеши преди 9 години
Аз може и да съм ***, ама като се сетя колко са *** русофилите падам от смях, защото пред тях изглеждам като Айнщайн.
19
6
 
1
 
! Отговори
до 30 рускиня преди 9 години
Трябва да се каже още, че скоро ще изгонят всички руски натрапници от Сирия
18
3
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Ето малко информация и за жертвите.Такие данные приводит правозащитная организация "Груз -200 из Украины в Россию", которая следит за количеством погибших в Украине солдат РФ.Также, по данным организации, 30 ноября в боях за аэропорт погибли около 200 российских военных. Всего за время конфликта в Донбассе, по данным правозащитников, погибли 4672 российских военных, ранения получили 970. Еще 2560 человек числятся пропавшими без вести.
17
9
 
9
 
! Отговори
Падам от смях преди 9 години
На Русийка с голям зор за 2015г - общ бюджет заедно с "огромните" путински социални плащания $450 милиарда, от тях $45 милиарда военни разходи. Ех русофили нещастни, да ви имам Нанорусията да ви имам.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цената на демокрацията,плюс жертвите ,но тях не ги броят .
15
0
 
11
 
! Отговори
И.Т. преди 9 години
До Анализатор--Това което казваш е вярно,още Де Гол се е опитал да го направи,но американците не му простиха-успя само златния запас да си вземе.После още няколко са се опитали да се "отвържат"от долара--спомни си Строскан-искаше всички расплащания само в евро,а за "диктаторите" Садам и Кадафи да ти напомня?За лидерите от Латинска Америка или за японският император и договорът му с руснаците през 1956г.Та това е демокрацията по американски пич-дива и агресивна-историята го показва-ФАКТ.
14
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
При тоя скъп долар смятайте, че положението на азиатите е доста комплицирано...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
До Анонимен 16 . Без коментар . Погледни им бюджета за миналите години. И нещо по просто като за тебе При повишение на заплатите с 1,5 % процента за всички военослужещи при едни и същи бюджети, разходите в бюджета за заплати едни и същи ли са ? . Помощ. Никъде не се говори за съкращения включително и на персонал,а дори парите за производството и научно технически разработки са увеличени
12
7
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТОСпоред мене модернизацията на руската армия вече приключи...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ко стана сега с 50-те млрд за олимпиадата, много пари ли са или не ?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко бе хора!!!!! Това са парици за борба с лошите и за борба за демокрация във всички страни в света ,по техен избор/САЩ/ . Защото не друг ,а те решиха че определят нормите на демокрацията и кой и какви са демократичните принципи в света. А всички ние и ЕС ги слушаме.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
585 милиарда и това ако не е бюджет за война ще си хвърля дипломата. Но се чудя защо икономическите правила и теории са относими за всички държави в света но не и за САЩ . Може би защото частното дружество ФЕД трябва да спре да печата непрекъснато долари,а и трябва да направим втора борса за петрол в която ще се разплащаме в евро ,пък тогава да видим икономически принципи и теории имат ли почва в САЩ