ЕК отпусна помощ от 180 милиона евро за сирийските бежанци

Парите са за вътрешните бежанци в Сирия и тези в Ливан и Йордания
5 дек 2014 12:58, Елка Василева
3
ЕК отпусна помощ от 180 милиона евро за сирийските бежанци
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия съобщи, че отпуска 180 милиона евро в помощ на вътрешните бежанци в Сирия и за сирийските бежанци в Ливан и Йордания, предаде ТАСС.

ЕК отпусна пакет от 180 милиона евро за преодоляване на последиците от сирийската криза както в Сирия, така и в Ливан и Йордания, дали подслон, съответно, на 1,1 милиона и 630 хиляди бежанци, посочват в изявление от комисията. Сумата включва 41 млн. евро за населението в Сирия, 66 млн. евро за бежанците в Йордания и 73 млн. евро за тези в Ливан.

 "Готови сме и се стремим да оказваме постоянна подкрепа на сирийците и на съседните страни, приемащи сирийски бежанци. Време е за промяна. Изпълнени сме с решителност да дадем своя принос за постигане на трайно политическо решение на тази регионална криза", заявява в комюникето ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
иво преди 9 години
Сега България задължително трябва да спре всякакави наши пари за бежанците тук докато не получим и ние толкова. Има ли някой топки да направи това? Не, няма! Значи ние, най-бедните в Европа ще хрантутим всякаква налетяла ни *** с пари далеч повече отколкото за нашите деца и пенсионери. Това ли ви е евроГЕЙската политика? Къде си ***, СТАЛИНКЕ? Продажна и чуждопоклоническа безроднице!!!
1
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 9 години
На нас пак квадратен! Това е от нашите пари, а тия дори не са и членове на ЕС. Какво стана с вчерашния морков или пак остана само тоягата?