Обама посрещна принц Уилям в Овалния кабинет

В САЩ Уилям ще произнесе реч за незаконната търговия със застрашени видове
8 дек 2014 20:57,
12
Обама посрещна принц Уилям в Овалния кабинет
Принц Уилям и Барак Обама Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама посрещна днес принц Уилям в Овалния кабинет на Белия дом, съобщи Франс прес. Обама и Уилям, седнали един до друг и широко усмихнати, не направиха изявление за краткото време, в което журналистите бяха допуснати в Овалния кабинет.

Още по темата
Това е първото посещение на 32-годишния Уилям - втори в реда за наследяване на британския престол след баща си принц Чарлз.

Принцът пристигна по-рано за срещата с Обама и беше разведен да разгледа Белия дом. За кратко той се срещна и с вицепрезидента Джо Байдън.

След разговорите си с президента Уилям ще произнесе в централата на Световната банка реч за незаконната търговия със застрашени видове.

Докато принц Уилям е във Вашингтон, съпругата му Катрин е в Ню Йорк. Тази сутрин тя посети център за деца със забавено развитие в Харлем заедно със съпругата на нюйоркския кмет Бил де Блазио - Шърлейн Маккрей. Херцогинята на Кеймбридж беше приветствана от няколко десетки души, застанали зад полицейските заграждения от другата страна на улицата.

Това е първото посещение на кралската двойка в САЩ от 2011 г. и първо и за двамата в Ню Йорк и Вашингтон, отбелязва Асошиейтед прес.

През февруари догодина принц Уилям ще бъде на шестдневно посещение в Япония и Китай. Там той ще представлява баща си и 88-годишната си баба, кралица Елизабет Втора, която все по-често му възлага посещенията в чужбина. Кейт няма да придружава мъжа си при азиатската му визита, тъй като е бременна с второто им дете и се очаква да роди през април.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Барак Обамапринц Уилям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С уикипедия всичко се знае хахаха
1
1
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Вероятно са обсъждали цената на петрола, хаха, добра аналогия с изчезващите видове.