За руснаците Путин е човек на годината

Бил гарант за правата на рускоезичното население в Украйна
16 дек 2014 21:20,
74
За руснаците Путин е човек на годината
Снимка: Архив Reuters

Повечето руснаци определят президента Владимир Путин за човек на годината, показва проучване на Фонда "Обществено мнение", цитирано от ТАСС.

Политолозите обясняват този резултат с високото равнище на доверие към държавния глава, успешната Олимпиада в Сочи и присъединяването на Крим. Изследването е направено в периода 6-7 декември с участието на 1500 души и беше представено днес от ръководителя на Фонда Александър Ослон.

68 на сто от запитаните са избрали Путин за човек на годината, докато другите политици имат подкрепа от 1 до 4 на сто.

Събитие на годината в световен план според 41 процента от запитаните е случващото се в Украйна. Събитието на годината в Русия е присъединяването на Крим, следвано от Игрите в Сочи.

По мнението на Алексей Зудин, член на експертния съвет на Института за социално-икономически и политически изследвания (Фонда ИСЕПИ), изборът на Путин за човек на годината е очакван и закономерен резултат, дължащ се на два фактора. Първият фактор е безспорно високото ниво на обществена поддръжка в страната, което съществено се е увеличило през годината. Втората група от причини се дължи на събитията, които са променили и Русия, и целия свят, като връщането на Крим и Севастопол.

По думите на Зудин "Путин се превърна в гарант на правата и интересите на рускоезичното население в югоизточната част на Украйна, и в същото време попречи на включването на Русия във вътрешноукраинския конфликт".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
дo 36 преди 9 години
Следи новините и ще се убедиш, че съм прав. Тиквуня тича след отдавна заминалия влак. Да се срещнем тук в четвъртък и да поразсъждаваме гоненето на вятъра типично българско забавление ли е или е диагноза?
28
5
 
8
 
! Отговори
Тиквар преди 9 години
По-голема тиква за началник на Русия никога. Смъкна стандарта на живота на руснаците 2 пъти досега и продължава да ги влачи надолу.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Антисоросоидите изпадат в тиха паника - дневната дажба намаля с 20% за 2 дни.
26
5
 
10
 
! Отговори
81612 преди 9 години
Нашата тиква е *** на годината.
25
3
 
6
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Май България върви към фалит? При тази рубла и гривна, няма да имаме и 200 туриста лятото на морето!!! Поне някои ***, ще могат да разгледат с удоволствие красотите на Москва и Ленинград:))))))))))
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 19.12.14 Буда праща няколко мършляци да молят Путин да рестартира Южен Поток. Е няма такава държава. Буда бавноразвиващ ли е?
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На първо място по световно влияние през 2014 г. АФП поставя Путин.Веднага след него следва главатаря-главорез номер едно в света, командващия терористичната групировка Ислямска държаваАбу Бакр ал Багдади.
22
2
 
4
 
! Отговори
Крис преди 9 години
Много скъп човек. Всяко нещо си има цена.
21
1
 
5
 
! Отговори
А Украйна не плащаше преди 9 години
До един бащаMaй по случая е трябвало на украинците да пожелаеш да пикаят газ. Мисля, че сега са в тоалетната, но това нещо не ме кефи.
20
5
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Човекът на годината Путин.....с какво подобри животът на руснаците през 2014г.? С падащата рубла? С наложени санкции от демократичния свят? С забраната да имат имоти в БГ? С очертаващата се принуда да си продават валутата на държавата?....Със страха в очите....
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До АнонименГледенето на руска телевизия те превръща в *** ***.Такава откровена пропаганда и по гьобелсово време не е имало.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтисоросоидНаложените санкции са изключително и сам срещу едрия капитал в дългосрочен план.Инфлацията и падащият стандарт на руснаците се дължи предимно на контрамерките на Путин.Обикновените хора в Русия никога не са били особено важни за властта.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малоумие, плоскодушие, дребочовечие, мизеролюбие, сталинострастие! Ето това е руският народ!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да му се порадват още малко, че като стане 200 рубли за $ и ще го обесят.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Антисоросоидв редица европейски страни производителите фалират.кой е фалирал бе посер.ко?
14
10
 
7
 
! Отговори
Подкрепям преди 9 години
Да си го държат още 2-3 месеца и 200 рубли за 1 ЕВРО,и ....купони за хляб.
13
2
 
5
 
! Отговори
дълъг и рошав преди 9 години
Вярвам колкото на Бай БРАДЪР в bg
12
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Не знаят тези от хората които гледат само българска и/или евроатлантическа? ТВ. Тези които гледат и други телевизии знаят много и затова не пишат такива глупости. Ами гледайте и други телевизии бе хора: руска, китайска, арабска, иранска, японска и други независими ТВ и тогава ще знаете за какво става въпрос.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ****На КПСС или на Родината ...щото има разлика.
10
1
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Научи се да пишеш грамотно , че ставаш жалък !