ЕС може да вдигне санкциите срещу Русия, ако се запази териториалната цялост на Украйна

Ангела Меркел напомни за споразуменията от Минск
Обновена: 19 дек 2014 08:44 | 19 дек 2014 08:40,
78
ЕС може да вдигне санкциите срещу Русия, ако се запази териториалната цялост на Украйна
Снимка: Reuters

Ако бъде запазена териториалната цялост на Украйна, ЕС може да обмисли въпроса с вдигане на санкциите срещу Русия, заяви на пресконференция германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха на ЕС, предаде ТАСС.

По думите й санкциите са били въведени в отговор на действията на Русия и могат да бъдат снети, ако причината за въвеждането им бъде отстранена.

ЕС е готов да обмисли въпроса за сътрудничество с Евразийския икономически съюз, ако бъдат изпълнени споразуменията от Минск за уреждане на ситуацията с Украйна, допълни Меркел.

Френският президент Франсоа Оланд каза на пресконференция в Брюксел, че възнамерява в близките дни да продължи преговорите по уреждане на конфликта в Източна Украйна с колегите си Владимир Путин и Петро Порошенко.

Оланд каза, че в момента няма достатъчен напредък, за да бъде извършена доставката на хеликоптероносачите "Мистрал".

"Искам минският процес да бъде завършен, минският протокол да бъде изпълнен" - при това положение ще бъде възможно изпълнението на договора за доставка, посочи Оланд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
Какво каза Меркел на Янукович при включен микрофон?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой няма да купи Антонов,ще останат само някакви съборетини,с които е пълно в България.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората протестираха на Майдана първите две седмици . После останаха *** , кримита и десен сектор. Тях ги хранеше помощник държавен секретар на чужда страна и идваха да ги навиват посланици на чужди страни. Сега ще видят асоцииране. Те вече го виждат, ама им трият мозъците, че за всичко са виновни руснаците. А когат разберат истината, ще е вече късно. Всичко печелившо ще е продадено, всичко свързано с руската икономика - затворено.Познайте кой ще купи Антонов - Бойнг
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендо 68 одисей--то всички знаем какъв мислител си ти....искара се по-умен от Путин и всички 148 милиона руснаци....
44
2
 
7
 
! Отговори
До Одисей 68 преди 9 години
Огледай се в света:Индия - кастова система на организация на обществото;Саудитска арабия, Катар ... - най- ретрограден абсолютизъм с никакви права на жените;Китай - комунистически капитализъм;Япония - император - шеф на империя!и т.н.Е , в Русия - държавен капитализъм. Що не ги оставиме да си го развиват, така както не се занимаваме със Саудитска арабия и останалите?Не Русия започна в Украйна, знаеш добре.Ако не бяха събитията на Майдана, *** щеше да си плаща наем за Крим до безкрай.
43
1
 
5
 
! Отговори
До Одисей 66 преди 9 години
Знам за митата - въпрос на преговори . Т.е. българската държава не си свърши работата навремето. Иначе - Бравос - търгуваш си, макар и с отвращание :)Относно имперските амбици - намирам логока в думите на Путин вчера - Русия има две бази извън Русия - Татарстан и ... абе съвсен до границите си , А щатите са я заобиколили с такива отвсякъде. Бюджет - 50 млрд срещу 550 млрд. Не забелязвам Путин да натиска Литва или някоя друга страна да приемат руския модел на устройство.
42
1
 
8
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ПУТИН НЯМА ДА ОТСТЪПИ И ЕВРОПА ЩЕ КЛЕКНАТ. НЯМА НА КЪДЕ САНКЦИИТЕ УДРЯТ НЕ САМО РУСИЯ АМИ ТЯХ И ТО ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВА ОСЕЗАЕМО, ЩОМ ГОСПОЖАТА Е ГОТОВА ДА ПРЕГОВАРЯ. ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ КОЙ СТОИ СРЕЩУ ТЯХ И НЕ МОГАТ ДА СИ ИГРАЯТ НА САНКЦИИ ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ ИМ СТРУВА МНОГО А И НИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ КАТО НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Ако се запази този курс на рублата, нищо добро не очаква и ЕС. Всички вносни европейски потерибителски стоки като автомобили, хладилници, печки, каквото се сетите, в Русия стават непродаваеми - европейските производители ги очаква тежка година. Отделно туризма - особено по- евтините дестинации ще имат големи ядове от спада на руските туристи лятото. Строителния бранш ще е в колапс от разпродажбата на руски имоти.Не виждам никакъв повод за радост от ситуацията.
40
1
 
10
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Руснаците могат на хляб и водка, а третополовите не! Крайно време е да престанат да определят кой какво и как, защото ще сърбат горчива попара. Най-лошото е, че ние ще го отнесем като на първа линия..
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има истина в думите на Одисей - 2 % експорт за Русия. Само,че това не е повод за гордост, а точно обратното. Нали Полша е най-вреждебно настроена към Русия. Само че тя си пеее враждебно, а всъщото време си върти търговият с Русия. само от ябълки загубите й са за 500 млн. Нека Одисей разрови и да каже какъв е стокоборота в търговията Между Полша и Русия.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Одисейчо ами хващай пушката и бягай да воюваш против руснаците бе--нали на война като на война бе....супер *** си.Или почвай с лопатата да копаеш за газ....то бива да си наивен,бива да си т...,.ак но чак пък толкозззззз........
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nekoy hora neshto ne sa razbrali.parvata plochka ot dominoto e butnata.sled nova godina shte gledame filma ad pod nebeto na jivo.evropa navliza v nova oshte po-tejka kriza.golemiyat pechelivsh e kitay.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От третополови и от меки китки какво можеш да очакваш??? Вкараха в минуси милиони хора в Европа,включително и нас,а сега след като видяха,че Путин е непоколебим-взеха че подвиха опашки....Да,ама това "въртене на ***" всички европейци го плащаме.Мен не ме интересува руската рубла--интересува ме,че България умира в мизерия-точно заради такива третополови "професори" като тия двамата
35
0
 
15
 
! Отговори
**** преди 9 години
Майи европата изпитва затруднения,но се чудят как да го кажат по заобиколен начин,скоро и меркел ще и се наложи да дава обеснения на оставащите безработни които имат бизнес с русия,а те не са малко,между 200-300 000.А както виждам се гласят да се намъкнат и те в евразийският съюз,защото икономиката взе да издиша от тези санкции.
34
1
 
9
 
! Отговори
дамммммммммм преди 9 години
*** и върти опашките са тия двамата---май наистина трябва, новото име да е ГЕЙЕВРОПА....
33
3
 
1
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Краят на света е много далечеНие сме още в начален стадий на развитие
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз много обичам САЩ! Те ме учат да нямам скруполи и душевни терзания, когато се ограбват хората по света, когато се правят войни за да се ограби петрола например. Учат ме че вместо да чета книга, трябва да цъкам игрички и да убивам, убивам.. всичко човешко. Защо ми е да бъда човек. Във фашизма човеците са слаби, аз съм киборк. Нямам морал, нямам чувства, само едно - любов към САЩ! Нищо че новините са с филтър, истината е само в САЩ! Да живее новият господар и приятелите им Турция!
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 28Недей бърза толкова
30
8
 
1
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Стойте си в кофите за *** Пляскайте на Путин Вие сте пролите на Оруел
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 35Като я обичаш тая пуста русия, що не отидеш да живееш там ?