Обама подписа за евентуални нови санкции срещу Русия

Москва: Това може да провали възможността за взаимодействие
Обновена: 19 дек 2014 10:15 | 19 дек 2014 10:10, Елка Василева
54
Обама подписа за евентуални нови санкции срещу Русия
Барак Обама и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект, даващ му допълнителни правомощия по въвеждането на санкции срещу Русия и оръжейни доставки за Украйна, съобщи ТАСС, като цитира комюнике на американския държавен глава.

Обама посочи, че Белият дом "няма намерение да въвежда нови санкции съгласно този закон, но той дава на администрацията допълнителни правомощия, които могат да бъдат използвани, ако обстоятелствата го изискват".

"Моята администрация ще продължи да работи в тясно сътрудничество със съюзниците и партньорите си от Европа, да реагира на развитието на събитията в Украйна и ще продължи да определя размера на санкциите в отговор на действията на Русия. Готови сме да смекчим санкциите, ако Русия предприеме необходимите стъпки", посочи Обама, цитиран от Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров обаче предупреди, че подписаният от президента на САЩ Барак Обама закон "За подкрепа на свободата на Украйна", заплашващ Русия с нови санкции, е способен за дълго да провали възможността за нормално взаимодействие с Москва, пише БТА. Лавров каза това в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
7
 
! Отговори
демократ до 16 преди 9 години
Всичко е въпрос на гледна точка.Руснаците си мислят че са победили Хитлер,ама ако не беше запада сега в Москва официален език щеше да е немския и ние нямаше да сме под руско иго. СССР губят 30 милиона руснаци и 2000 населени места срината с земята...Това ли е победа..ха..ха
14
8
 
15
 
! Отговори
ктт преди 9 години
До демократтъй кат гледам картата на света нещо не виждам тояга която да е спряла Руснака
13
20
 
12
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Руснака разбира само от тояга.....Санкции до дупка.Ще нападат чужди държави азиатските агресори..
12
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаврата с руската *** продължава :)
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тези сайтове за новини винаги се изказват едни "експерти" със средно образование и с 300лв. заплати дето разбират от икономика, финанси, геополитически връзки и всичко останало. Късате ме бе българи прости
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама има оръжие за продаване,да не мислите че му пука за вас или за Русия.USA са най-големият производител на оръжие в света
9
10
 
5
 
! Отговори
читател преди 9 години
До zeusДа продава бе, ама кой ще им го купи... то са сделка си трябват 2 страни. Никой нормален търговец не иска да има в джоба си хартийки рубли
8
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неса разре6или на Оре6арски да подпи6е за Ужен поток.Зада може после дасе прехвърли вината върху гн Боико Борисов.Е товае цялата драндрания.Но кво стана на Боико муго изправиха на 6.Боико не губи вие трябва да го разберете веднъж за винаги тои е като дядо господ никога не губи.Цели 9 пъти е печелил избори.Какво искате о6те,и о6те 19 пъти 6те печели.Всичкият труд ви върви на празно.Блъскаитеси главите кухи в стената,колкото искате.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.Казва6 че Руснаците няма дани подкрепят ако Турция ни нападне,Че ние несме заслужавали.Те са ни освободили.Слу6аи ***,еми ти ляга6 със женати и и бърка6 във всички дупки 20--30 години и накрая и бии6 6ута в газъ,А на нас Руснаците да ниса бъркали в задниците ааа неса тогава спокоино ги зарязваме и товае аиде дим даве няма за винаги.
6
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога Путин няма дасе съгласи за ужен поток,за6тото Боиковото правителство нема да може даго излъже.Ако бе6е Стани6ко послу6ко няма6е да има проблеми,далаверата 6те6е дае за Руснаците.Но сега това неможе дасе случи.За това няма да се съгласят.За6тото немогат да излъжат гн Премиера Боико Борисов.ОХ БАНЯ ОХ КЕФ.Боико не е научен да губи.Даваи Боико както си знае6 нии сме стеб ити вярваме яко.
5
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето как са изчезвали Българските милиярди от енергетиката към Русия.Подписват договори за ВЕЦ Белене Козлудуи които Русия да *** милиярдите,а Българина да блъска 70 години без пари.И за това БГ неможе да дръпне,след като няма пари няма как да стане.И Доган и троината ни до закопаха.Боико дае жив и по здрав.Молете се хора иначе всичко е загубено.Амин.
4
25
 
9
 
! Отговори
читател преди 9 години
милите Руснаци, така и не разбраха, че тези икономически игри не са за тяхната средновековна държава. Бавно, но последователно Запада ги удуши с това което може най-добре - икономика
3
8
 
8
 
! Отговори
Апел за Война! преди 9 години
Айде бе, сбийте се накрая то не се издържа вече! Само заплахи искам бой!
2
7
 
30
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Да видим следващата година Путин като почне да продава нефт и газ за рубли или злато какво ще се случи със зелените хартийки ;)
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бъркай на баба меца в медеца щото ще ти е.е гъ.еца Умбонго !!!