Китай обеща икономическа помощ на Русия

Външният министър Ван И: Помощта ще е според възможностите ни
22 дек 2014 07:42,
123
Китай обеща икономическа помощ на Русия
Снимка: архив Reuters

Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че Пекин ще предостави икономическа помощ на Русия, при необходимост. Това предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
16 дек 2014 15:23
895
„Китай ще предостави икономическа помощ на Русия, ако такава е необходима. Помощта ще бъде в рамките на китайските възможности”, заяви Ван И.

Той добави, че Китай вярва, че Русия разполага с необходимите възможности и мъдрост, за да се справи с икономическите си затруднения.

Руската рубла катастрофира миналата седмица. На 16 декември курсът на еврото премина психологическата граница от 100 рубли, а доларът достигна 74 рубли на Московската борса.

Безпрецедентното падане на рублата стана на фона както на повишения основен лихвен процент в Русия до 17%, така и на поевтиняване на петрола. Барел от сорта Брент се търгува на нива от около 59,26 долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: КитайРусиярубла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
15
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Накрая Китай ще си купи Сибир и всички ще са доволни....
77
7
 
21
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
Може любителите на Путин да ми сложат още 100 минуса , това не променя истината !!! Преди 30 годин в Китай ходехас ватенки и тюбитейки , А СЕГА СА ПЪРВА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА !!! Това значи , че проблема не е ИЗВЪН РУСИЯ , А ВЪТРЕ В НЕЯ !!! ЦЕЛИ 15 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ПУТИН !!! Руснаците рано или късно ще осъзнаят това и ще махнат Путин !!! В Русия има достатъчно умви хора , то те засега нямат достъп до Кремъл !!! Русия е имало преди и ще има след Путин !!! Не хълцайте излишно !!!
76
6
 
19
 
! Отговори
Нянго преди 9 години
До neo...А дотогава ще го смучете вие, ***. Много работа ви чака...:)
75
7
 
34
 
! Отговори
neo преди 9 години
До всички ***: не случйно се създaде Брикс. Сегa видяхте ли зaщо. Взaимопомощ срещу фaшaгите от зaпaдa. Бaнкa си нaпрaвихa и т.н. Пълно отделяне от федерaлния резерв и политикaтa му нa печaтaне нa хaртии без покритие. Брaво. Догодинa Киргизтaн и Aрмения ще влязaт в Еврaзийският съюз. Нaкрaя всички бивши СССР стрaни пaк ще се обединят....дa го духaт янките.
74
2
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До РумбоАх,пропуснах да кажа,че ще има и битка за Берлин!Но ще мине време дотогава,естествено!
73
5
 
38
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До вторник *** триумфално размахваха курса на рублата като боино знаме!Тези дни нещо се умълчаха-що ли,да не би щото тя си върна 30%?Какво толкова е станало?Валутни спекулации не сте ли виждали?Иначе беше голяма работа-40 рубли за 1$,50,60,70!Все едно слушаш сводка за настъплението на Хитлеровата армия към Москва!Ех,дни на *** радост!Спокоино-ще има и още, докато почне обратния ход към леговището на звяра-федералния резерв!Битката за Москва мина,предстои тая за Сталинград!
72
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия обеща Сибир на Китай.
71
27
 
24
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
До къде се докараха руснаците !!!Преди 25-30 години Китай започна реформи , започна да се модернизира и стана втора , даже вече първа по обем , икономика !!! СССР и Русия от втора иконока преди 30 години сега е 9-та икономика и с посоко към 11-та !!! Липсата на реформи , корупцията , масова ниска култура , ненужни и неправилни военни разходи дадоха своя "принос"!!! Сега се опитват с външна"намесе" да се оправдават !!! За Китай нямаше ли външна "намеса" ??? Путин се оказа "слаба ракия" !!!
70
6
 
29
 
! Отговори
до 94 шоп преди 9 години
Преди да пишете изобщо не се замисляте а просто пишете по метода на седерастията с задните си части. Между другото, вземайте си редовно предписаните хапчета за да не се влоши още повече и без това влошеното ви здраве.
69
17
 
18
 
! Отговори
BimBam преди 9 години
Приятелите прияте;и ама сиренето с пари.Безплатен обяд няма а чак пансион на руснаците за милиарди откеф.Малко нещо май е друго??А защо и е на Русия помощ след като всичко и е наред??Май човечета с очички чертички ще напазаруват Русия
68
6
 
61
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Ако света не се обедини, САЩ ще сриват държава след държава, докато не подчини всички.Браво на Китай - това е мъдрата позиция
67
5
 
57
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Има много причини, поради които Китай е в съюз с Русия, а не със САЩ.Русия не награждава китайски затворници с нобелови награди.Русия не дърпа Тайван в руската сфера на влияние.Русия не държи Тибет да бъде независима държава.Русия не устройва протести за демокрация тип арабска пролет.Китай се нуждае от Русия като военнен партньр, Русия от Китай като икономически.Китай трябва да си пласира някъде купищата зелена хартия.
66
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопПри тая схема губещи са паникьорите, които са се юрнали да купуват долари. Гражданите, които не извършват валутни операции няма да загубят нищо. Естествено, повишеният курс на долара създава куп други проблеми на гражданите, примерно на онези, които имат ипотека в долари, но с оглед на това, че флуктуациите на курса са спекулативни, а не фундаментални, затрудненията ще са временни.
65
1
 
49
 
! Отговори
Интерсно преди 9 години
интересно какъв е сега курса на рублата спрямо долара и еврото,новина е само когато рублата "катастрофира",а когато си възвръща позиции никой не пише или коментира защо е станало това...май всичко е целенасочено и има информационно-психологически атаки
64
1
 
19
 
! Отговори
London преди 9 години
kitai pomaga na rusiq , zachtoto te Chte sa sled tova , lihvarite hvarliha atomna bomba nad obiknoveni gradove s jeni I deca
63
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До крокодилнищо по естествено страните от брикс да си помагат е русиячух, че и Венецуела щяла да помогне. Щели да изкупуват рубли, щото не им стигала тоалетната хартия.
62
4
 
52
 
! Отговори
555 преди 9 години
БРИКС започна да действа!
61
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде е оня мишок с тик так ането
60
5
 
52
 
! Отговори
ник преди 9 години
Абе смешници проумейте какво значи това-една силна страна със силна икономика и милиардно население казва на друга-ти си нападната но ние сме с теб ,не могат да те изолират,ако се наложи,ще ти помогнем финансово
59
26
 
26
 
! Отговори
помощи преди 9 години
срам, страна с потенциала на Русия да и трябват помощи