Украйна изключи тока на цял Крим

Водят се преговори да се върне електроснабдяването
24 дек 2014 12:15, Александър Попов
207
Украйна изключи тока на цял Крим
Снимка: Reuters

Украйна изключи електроснабдяването на цял Крим, съобщи днес за ТАСС енергийният министър на новата руска република Сергей Егоров.

"Преди един час Украйна едностранно изключи изцяло електроснабдяването на Република Крим и град Севастопол", заяви Егоров.

От тази пролет Крим и Севастопол са субекти на Руската федерация, а Киев ги разглежда като окупирани територии.

Според Егоров Крим взема мерки, за да повиши собственото производство на електроенергия, за да осигури ток поне на половината от полуострова и да не бъдат прекъснати мобилните връзки.

"Преговаряме с Украйна, за да поднови електроснабдяването на републиката", каза той.

Русия е подписала в понеделник договор с Украйна за транзита на електроенергия на територията на Крим, съобщи вчера пред журналисти кримският ръководител Сергей Аксьонов. По думите му, договорът гарантира непрекъснати доставки на електроенергия от Украйна за Крим.

"Средствата се изплащат на Украйна изцяло", увери той.

В пиковите часове зависимостта на Крим от украинските доставки на ток е 70 до 90 на сто, посочва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: токСевастополКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
20
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Руснаците вместо да изстрелват ракети не можана ли за девет месеца един кабел да прекарат през 5километровия керченски пролив. Ами Киев ако утре решат да спрат и водата на Крим, която 70% идва от Украйна?
101
14
 
15
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Тук във сайта пишат 2-3 "русофили", които цъкат лайкове от различни машини. И какво постигате? На кой му пука? На мен не ми пука нито за ***, нито са САЩ, нито за ЕС. Пука ми само за България. А за предателите на родината, Левски го е казал какво заслужават в предсмъртното си писмо - летален изход.
100
1
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До PDПич, темата е за тока в Крим, а не за народопсихологията българска. А, че българите доказахме, че не търпим робство е факт, когато през април 1876 10 хил. души облякоха униформи, развяха байряци и отидоха на смърт- своята и на семействата си, без да чакаме хуманитарна бронетанкова помощ.
99
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GordoВ голяма грешка си.Няма рашисти толкова много тука.Просто такива като тебе не правят разлика между интереса на България и интереса на САЩ и си мислят, че каквото е добре за САЩ е добре и за БГ-то.Не е.За САЩ може да е добре да си правят гаргара с Путин, но за нас не е.За САЩ може да е добре да не се строи Южен поток, след като купиха газопреносната система в Украйна, но за нас не е.За САЩ може да е все едно дали ще продават еврпейците месо в Русия, но за БГ не е.
98
6
 
18
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Украйна може само да се досъсипе с подобни злобни изпълнения. Ток за Крим ще се осигури от Русия, това е ясно.И не - руснаците живеещи в Крим няма да ви заобичат така, скъпи украинци :) и няма да поискат да влезнат в най-новата и мизерна европейска ***.
97
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е аз мислех Порошенко за интелигентен мъж, про-европейски настроен...Така ли постъпват про-европейските политици!?Ако е така токът на Северна Ирландия, Баския, че и Каталуня отдавна да е бил спрян...Падна ми в очите този г-н Прошенко...Не помисли ли ли за болниците, за децата ...Щял да си връща Крим - е сега вече като си го върне там с розов цвят постелят пред стънките му...
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях забравил, които ни обещаха да върнат територии :)
95
2
 
6
 
! Отговори
към 109 преди 9 години
И на нас някой ако ни върне загубените територии ще му окачим портрета във всяка къща.
94
3
 
11
 
! Отговори
PD преди 9 години
Свободата е за смелите. Смелите ще си намерят водачите. И щастие в свободата си ще намерят.Робите си търсят господар, и силно и дружно обясняват с кой господар са по добре.Дебела и робска е кратуната българска. Нищо, колкото по дебела кратуна, толкоз по корава тояга. Ще ни дойде акъла, доста по късничко, отколкото на другите народи, ама за това сме си българи, щото на бой носим. И не схващаме уроците от един път. Трябва ни повторение, за да затвърдим нещата.
93
7
 
14
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Хунтата реже клона на който се е овесила като някоя ***, пфу!
92
3
 
7
 
! Отговори
туй преди 9 години
Двата часа прекъсване на тока и... излезе сензационна новина.
91
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДАнеИ ние сме имали лидер като Путин. С имперски амбиции и агресивна външна политика. Казваше се Фердинанд и всички знаем какво постигна...
90
15
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не знам как си го представяте - да ти откраднат колата, да се возят с нея апашите и вие да им я зареждате с бензин... Откъде тая увереност в собствената правота?
89
32
 
18
 
! Отговори
Gordo преди 9 години
Много рашисти тука , да си скачате на москвичите и към Сибир, *** крепостни. Украйна тръгнали да коментират.
88
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДАнеТрудно може да си го представи човек, имайки предвид, че нашите лидери се посочват от други, а не от българския народ и се избират от най-лошия генетичен "матрял".
87
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДасиСАЩ в последно време разбиха сумати държави, но с Украйна прекалиха и то не за друго а заради географското и положение.Само дето сбъркаха в оценката на собственото си географско положение-просто са много по-близо до шамара, отколкото си представят.
86
15
 
37
 
! Отговори
ДАне преди 9 години
Много хора мразят Путин, но само си представете и ние да имаме такъв лидер, а не куха кратуна.
85
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато намаляваше рублата, намаляваше и златния резерв на САЩ, който течеше през Китай към Русия.И май късничко се усети смуглото момче какъв го подпря изотзад.Та май курса на рублата няма вече да радва някои фоби.
84
8
 
26
 
! Отговори
тя преди 9 години
Русия построи на Украйна цялата им електропреносна мрежа и сега " с техните камъни , по техните глави".
83
10
 
30
 
! Отговори
Даси преди 9 години
Украйна е във фалит. Да му мисли ЕС. Разбиха хубавата държава и оправяне няма да има още дълго време.