Украински Су-25 е замесен при сваления боинг през юли

Военен предостави нови доказателсва на руските власти
24 дек 2014 16:12, Александър Попов
220
Украински Су-25 е замесен при сваления боинг през юли
Снимка: Reuters

Руското следствие заяви днес, че е получило доказателства, според които украински изтребител е замесен в катастрофата с малайзийския боинг, свален през юли над Източна Украйна, предаде Франс прес.

"Снощи следователите осъществиха контакт с украински военен, който твърди, че доброволно е напуснал поделението си и е дошъл на руска територия", пише в комюнике Следственият комитет на Русия, натоварен с най-важните разследвания във федерацията.

"Според този свидетел, пътническият самолет Боинг-777, изпълнявал полет МН17, може да е бил свален на 17 юли от боен самолет Су-25 на украинските въоръжени сили, пилотиран от капитан Волошин", се казва в текста.

Според разследващите този военнослужещ е видял самолета да излита от военновъздушна база край Днепропетровск в Източна Украйна, където е било разположено и собственото му поделение. Изследван с детектор на лъжата, той може да бъде включен в програма за защита на свидетелите.

Украинският военен твърди, че изтребителят, видян от него, е бил въоръжен с ракети Р-60 клас "въздух-въздух", докато бунтовниците изобщо не разполагат с авиация.

"Свидетелят веднага забелязал, че при завръщането на самолета на летището ракетите липсвали, и ясно чул тогава думи на пилота Волошин към друг войник: "Той - самолетът - се озова на грешното място в грешния момент", допълва руското федерално следствие и изразява готовност да сподели получените доказателства с международните експерти, разследващи инцидента.

Самолетът на малайзийските авиолинии, пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, се разби в Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всичките 298 души на борда. Повечето от тях - 193-ма души, бяха холандски граждани.

В началото на септември Съветът за сигурност на Холандия публикува доклад с междинните резултати от работата на анкетната комисия, според който самолетът е бил пробит във въздуха от множество "обекти с голяма скорост". Комисията обаче не потвърждава версията за ракета. Окончателният доклад се очаква до лятото на 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
14
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 9 години
Това покачване им струва милиарди и скоро пак ще почне срива на рублата! Въпросът е до кога бедния руснак ще търпи дерибея Путин и шайката му олигарси, които държат 90 % от природните богатства на Русия, а народа обеднява все повече! Не ми е жал за Путин, а за руския народ, който все не може да случи на управленци, които да мислят за благото на народа, а не за световно военно господство при положение че огромна част от руснаците живеят като скотове! Рано или късно но Путин ще падне, това е сигур
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен Сидеров премиер на силна Руска България!Волене с теб сме, друже!Ще следваме до дупка нашият план!!!
66
2
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Сигурно имаш предвид двете масови гробници пълни с обрани трупове на цивилни, част от труповете и с извадени вътрешности от фашистките ***, м???
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Междувременно рублата покачи стойността си на 53.89 за долар (преди 6 дни беше 74 за долар). Реших да напомня на някои форумци, които постоянно ни информираха за срива на рублата, обаче забравиха за покачването й в момента. :D
64
5
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 9 години
Танасе, тези помии който ги наричаш са факти, показваха ги по телевизията как обикалят и ровят около падналия самолет досущ като помиари! Нали показаха заповед на ръководител на сепаратистите с която ги задължаваха да върнат откраднатите часовници и бижута от труповете за да не провалят следствието! Уж били загрижени за следствието, а не допускаха дни наред чужди представители, тайно ознасяха важни отломки и ги транспортираха в неизвестна посака, но със сигурност не в Украйна!
63
2
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
82:Как може да анексираш нещо,което е твое?Или за дипломатичните еквилибристки на Хрушчов не си и чувал?Не ви ли писна тая плоча с Крим??Детска му работа.
62
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На руснаците не вярвам Лъжата я нямат за нищо Някои още чакат да дойде комунизма
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!Не си напъвай акъла. Това твое исказване е най-лесното. Факти, това-онова Кво да си губим времето. Ей онез там руснаци са виновни зашото така в момента е най-удобно и толкова...
60
15
 
7
 
! Отговори
Руснаците ... преди 9 години
...и за Катин говореха същото!СЕГА Е СЪЩОТО --ПАК ЩЕ СИ ПРИЗНАЯТ ,АМА СЛЕД КАТО СВАЛЯТ *** ОТ ВЛАСТ!
59
16
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Щом руското следствие го твърди това нещо, значи задължително е вярно. А, ако и КГБ е замесено в новината, значи, няма и не може да има по-истинско доказателство.Русия за света е, като Слънцето за всяко живо същество.
58
27
 
5
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! преди 9 години
НЯМА НИЩО ПОДОБНО!Това са руски пропагандни трикове и тъпизми!!!!
57
2
 
13
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Абе оня с коня, що си не пасете двамата и да не говориш глупост! как самолета на путин щял да минава на район, където се водят истински бойни действия! Ти изобщо мислиш ли преди да пишеш или обратното! На зимната олимпиада в Москва много от състезателите закъсняха за откриването, защото поради това, че Путин е трябвало да лети, цялото въздушно пространство над Москва е закрито за над 24 часа! Невероятни мерки за сигурност, камо ли същия да лети над район, където се води война! Стига глупости!
56
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските войници плячкосаха не само загиналите, като им задигнаха часовниците и бижутата, ами задигнаха и всички доказателства, а сега си измислят някакви уж свидетели, абе жалка картинка! Поне да се извинят на близките, а те продължават да правят циркове! запада вче вдигна ръце от този случай, всички видяха как не ги допускаха седмици до самолета, а в същото време тайно транспортираха компроментиращите отломките за Русия!
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По твърденията на свидетеля, това е съветска ракета въздух-въздух на въоръжение в украинските ВВС, която може да прихване целта от 7000 м височина (което съвпада с височината на украинските СУ-25), достатъчно е само пилотът да вдигне носа на изтребителя и ракетата може да засече Боинга, летящ на 10 000 метра височина, тъй като обхватът на ракетата е между 3 и 5 километра. В зависимост от модификацията, може също така да се взриви на 500 метра преди целта, образувайки шрапнели.
54
6
 
17
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Малко преди това от там е прелетял самолета на Путин на път от обиколката му в ЕС, включително Холандия. Много е вероятно руснаците да са пуснали мухата, че Путин е на борда. Само дето Путин е останал при дъщеря си в Холандия. Ако бяха свалили неговия самолет Русия щеше да окупира Украйна за по малко от 1 седмица. Украинците обаче се издъниха и свалиха друг самолет много приличащ путиновия с много сходна окраска. Всички знаем какво стана после.
53
4
 
25
 
! Отговори
Христо Бисеров преди 9 години
Никои няма да ги върне хорицата, поне да се разбере, че Украинците са го свалили и да се разбере с каква цел?
52
6
 
35
 
! Отговори
123 преди 9 години
Това отдавна се знаеше. И САЩ и ЕС го знаеха. Ако беше обратното да са проглушили света, а те си затраяха като бълха в ***. Това е най- голямото доказателство за вината на Украйна. сега на ход са близките на загиналите. Съд до дупка и да платят за нещастието им. Украйна да бъде съдена за престъпление срещу човечеството.
51
18
 
5
 
! Отговори
копи-пейст преди 9 години
"Размерът на дупката от шрапнела съответства на това, което би следвало да се очаква от удар на ракета SA-11. Но е трудно да се оцени общата картина на взрива от един толкова малък елемент от фюзелажа", малайзийският самолет е обстрелван със зенитно-ракетен комплекс "Бук". Ракетите от този комплекс могат да прихващат целта и да се взривяват, преди да се врежат в нея, образувайки облак от шрапнели.
50
11
 
4
 
! Отговори
копи-пейст преди 9 години
Налице са първите очевидни сериозни доказателства, че малайзийският Боинг-777 е бил свален от ракета "земя-въздух". Експерти, пристигнали на мястото на катастрофата в Източна Украйна, потвърдиха, че по отломките на самолета има дупки от шрапнели.
49
14
 
4
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ердуган е много по- добър вариант от Бойко Велики. Ако по заповед на янките ще воюваме срещу Русия, по- добре да сме част от Османската империя, пфу!