Канада ще приеме 13 хил. сирийски и иракски бежанци

"Правим това, защото е правилно", заяви министърът на имиграцията
8 яну 2015 08:00,
19
Канада ще приеме 13 хил. сирийски и иракски бежанци
Снимка: Reuters, архив

Канада се ангажира да приеме 10 000 сирийски и 3000 иракски бежанци в идните три години в отговор на молба за съдействие от ООН, съобщи канадското министерство на имиграцията, цитирано от Франс прес.

С този ангажимент по отношение на сирийските бежанци Канада ще поеме 10 процента от общо 100 000 прокудени от страната си сирийци, за които Върховният комисариат на ООН за бежанците призова миналата година да се осигури подслон по света.

Сирийците са най-многолюдната група бежанци в света - над 3 милиона души напуснаха родината си заради войната, показа огласен вчера от Върховния комисариат доклад.

"Правим това не само защото можем, а защото това е нещо правилно и добро", каза министърът на имиграцията Крис Александър, обявявайки мерките за прием.

Опозицията критикува от месеци консервативното правителства в Отава, че бави изпълнението на обещанията си по отношение на сирийските бежанци.

През юли 2013 г. Канада се ангажира да приеме 1300 сирийски бежанци, но досега в страната са пристигнали малко повече от хиляда. Последните се очакват през март, посочи правителството. По официални данни от 2009 г. досега Канада е приела 20 000 иракски бежанци.

Правителството обяви също изпращането на допълнителна хуманитарна помощ от 90 милиона долара в полза на цивилното население, засегнато от кризата в Сирия, в Ирак и съседните страни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
toia shte se osyznae, ama kysno.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ги приемат направо да им зачисляват на границата по един шмайзер.
10
0
 
3
 
! Отговори
187 преди 9 години
мале па сте мозъчни, ако искате вземете наще...
9
0
 
8
 
! Отговори
fanka.shopova преди 9 години
До анонименДо 10 Да четем внимателно ще приемат 13000 в следващите три години,а в България за една година приемаме по толкова.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Choveshkoto maloumie e bezgranichno. To se shiri ot Iztok do Zapad ot Severnia polus da Yujnia polus
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как ще се определи кой "бежанец " ще го пратят в Канада? И кой ще го пратят примерно в Албания? Тези , които ще ги пратят в канада-е като да оцелиш шестица от тотото-идваш от *** страна в близкия изток, и попадаш в цивилизована и богата държава, на пълна издръжка докато си жив
6
0
 
9
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Луд!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато ЕС приеме бежанци от Чили, тогава коментирайте ***! Сороси!
4
0
 
8
 
! Отговори
Лошо е това да знеш! преди 9 години
До 4И за чий ч.п ми е тая бронежилетка? Смелост трябва да си купиме ама няма от къде! Стане ли война ще имират жени и деца!
3
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Само 13 000?Аааааа, то у нас в значително по-бедна и с много по-малко население, отдавна станаха много повече от 13 000.Колко е реалният им брой, никога няма да узнаем.А колко още ще приемем, само да се постопли времето. Естествено, пак няма да ни информират.А как ще ги изхранваме?Да не мислим за Канада, това никак не е успокояващо, а да мислим за нас си.Тази статия само провокира насмешка.
2
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 9 години
Френския сценарии не е далече Канада !!Но и нашия е близо - Пазарджик -Пловдив Да купуваме бронежилетки че войната започна
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и тази държава....