Жан-Мари льо Пен: Съжалявам, аз не съм Шарли!

Крайнодесният политик се разграничи от лозунга, подет в целия свят
Обновена: 10 яну 2015 14:57 | 10 яну 2015 14:56, Красимир Ангелов
138
Жан-Мари льо Пен: Съжалявам, аз не съм Шарли!
Снимка: Reuters

"Съжалявам, аз не съм Шарли!", заяви днес основателят и бивш водач на крайнодесния Национален фронт Жан-Мари льо Пен. Така той се разграничи от лозунга, подет в целия свят, след кървавото джихадистко нападение в сряда срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо".

Франс прес цитира изявлението на Льо Пен: "Днес чуваме: "всички ние сме Шарли, аз съм Шарли". Но аз, съжалявам, аз не съм Шарли!

Вълнувам се, че загинаха дванайсет френски сънародници, но аз няма да се боря, за да защитавам духа на Шарли, който е анархистко-троцкистки дух, покваряващ политическия морал", обяви френският националист.

Той напомни на избирателите на основаната от него партия, че сатиричният седмичник бе поискал разпускане на Националния фронт, добавя АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anti CHARLIproblema ne e Dali hulich bog , problema e , 4e islqma trqbva da si otide po rodnite mesta , ako me razbirach , hristiqni I muslimi ne mogat da jiveqt zaedno v Edna strana
39
0
 
2
 
! Отговори
Само минавам преди 9 години
До Прагов и сие... Вервайте си, пичове!!! По форумите сте Сила Неземна! Ама сте мишоци и гласувате за бира и кебапи.. Айде стига, че мирише....
38
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Целият свят е тотално объркан, вече не е ясно кое е ляво, кое е дясно, кое е социализъм, кое националсоциализъм, кой е националист и тн?!?!!?? При джихадистите обаче нещата са много ясни и прости! Има няколко прости правила, отрязването на глава е нещо нормално, което не предизвиква кой-знае какви емоции! Хората не осъзнават пред какво е изправен Света! На това трябва да се сложи край!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 36-тиproblema e drug , hrsitiqni I musulmani ne mojem da jiveem v Edna darjava , I poneje evropa e na hristiqnite , musulmanite trqbva da se varnat v maroko , aljir , Tunis , egipet , Pakistan I tn , drug izhod nqma
36
9
 
16
 
! Отговори
anti CHARLI преди 9 години
НЕ сме Шарли! Ние българите сме непригодни за манипулация- тези безсмислици и демо-лозунги да си ги вдигат на Запад. Те сами си вярват!Присмехулниците -карикатуристи си получиха заслуженото. Най-добре и този който се смее последен!Да убиваш е грях но да хулиш Бога е по-голям грях . Не плачета за "Париж-столицата на разврата..." а и не вярвайте толкова много на т.нар. "мюсюлмонска връзка" - нагледахме се на постановки.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес.бг вие не сте Шарли. Вие сте просто неграмотни журналисти. А под статиите ви преобладават коментарите на *** любовници на льо Кен, Слутин, Долен Смидеров, Хахмед Джоган и Винету.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Праговbratle prav si , no sas sila nema da stane , iska se mozak , amerikancite parvi na teb chte otsekat glavata . nadejdata mi e franciq podkrepena ot germaniq I cqla evropa , da izgonim islqma ot evropa , amin
33
1
 
4
 
! Отговори
до 36-ти преди 9 години
ако някой не бъде изтрит:)))) надявам се ,че на теб гаврата с Отеца ,Сина и Светия дух не ти е харесала иначе ще е твърде жалко !!! ..за теб !!!
32
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като му гледам противната мутра се радвам, че не е Шарли
31
2
 
13
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Франция,както и другите западни държави вървят по много грешен път.Франция първо трябва да спре да поддържа джихадисти срещу Сирия.Тези арабски французи,които ходят да се бият срещу Сирия трябва да бъдат арестувани и съдени за тероризъм.Трябва тотално да се забрани на журналисти-"демократи"да се подиграват с мюсулманските светини.И основното-трябва да спрат да приемат неограничено и безразборно чужди на Франция религиозно и етнически хора.За дастане това обаче,Франция трябва да се ПРОТИВОПОСТАВИ
30
0
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Как не чуx за това по-рано. Сега тръгвам да им xвърля граната.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превърнаха всичко в евтина пропаганда, загинаха не само журналисти, а също така и полицаи, и обикновени граждани. Не свободата на словото, а сигурността на човешкия живот е застрашена, защото без хора няма свобода на изразяване.
28
2
 
8
 
! Отговори
На Амуро куро преди 9 години
До Анонименна местен български език това ,което са направили тези "блюстители" на свободния печат е една много жестока провокация спрямо ислямистите ,чийто отговор те търсят отдавна...света се скапа ,господа съдебни заседсатели ,откакто пак заложи на картата на религията...Господ,Аллах,Буда ,Кришна,Бойко Борисов и още много божества ще се съгласят със мен ;)
27
1
 
3
 
! Отговори
до Прагов преди 9 години
само така пич и мене ме сърбят ръцете да въртя рамбовския назъбен дайте знак и да почваме
26
1
 
10
 
! Отговори
До Чарлз Чаплин преди 9 години
Само че същия този вестник Charlie Hebdo, изобрази в карикатура Отец, Син и Дух Свети в хомосексуален акт...
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега е модерно да се правиш на съпричастен, докато целия свят е насочил прожекторите към тебе. Аз не съм съпричастен с вестника, а с жертвите, а тези, които са "Шарли" да се засрамят, загинали са двама полицаи, които също не са от екипа на Шарли.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистите никога не са били нещо полезно и нещо добро.Навремето са казвали на вестниците "публични листове". Това звучи като "публични жени".Ясно е, че исляма не е стока, но какво всъщност са направили тези журналисти?Опитали ли са се да покажат на мохамеданите Истината?Опитали ли са се да проповядват Христос?Не.Те просто са направили една провокация, която се оправдава с мнимата "свобода на словото".Така, че това, което журналистите са направили не е някакво геройство.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се случва с непослушните президенти.Затова нашия е послушко и прави всичко което му заповяда американския посланик.
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе и ти си един комунист, ама аре.
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам за жертвите, но и аз не съм Шарли. Погнусен съм от хората, които показно показват, че са част от нещо, от което не са се вълнували преди атентата.