Париж, "въоръжен" с писалки, казва "не" на тероризма

Милион и половина души се включиха в марша на солидарността
Обновена: 11 яну 2015 20:50 | 11 яну 2015 16:38,
601

Снимка: БТА

Милион и половина души участваха в шествието срещу тероризма в Париж и се включиха в марша в памет на жертвите при терористичните атаки през последните дни във Франция.
Още по темата

Френският президент Франсоа и петдесетината чужди лидери, участващи в шествието срещу тероризма в Париж, бяха аплодирани от събралите се десетки хиляди хора, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Чуждите лидери, между които бяха германският канцлер Ангела Меркел, украинският президент Петро Порошенко, палестинският президент Махмуд Абас, израелският премиер Бенямин Нетаняху, президентът на Мали Ибрахим Абубакар Кейта, преминаха редом с Франсоа Оланд, хванати за ръце. Сред присъстващите на шествието беше и премиерът Бойко Борисов. Те почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичните атаки.

Оланд прегърна всеки от чуждите лидери и високопоставените френски политици, след което чуждите лидери се оттеглиха, а Оланд разговаря със семействата и близките на жертвите от джихадистките нападения.

Лозунгът, който най-често се виждаше сред тълпата, е "Аз съм Шарли". Срещат се още и надписи "Размахайте писалките си" и "Свобода, равенство, рисувайте, пишете" и "Свобода на словото".

Демонстрации се проведоха и в цяла Франция. Шествията в провинцията са събрали над един милион души. Между 150 и 200 хиляди души са участвали в шествие в Лион, 115 хиляди - в Рен, най-малко 100 хиляди са излезли по улиците на Бордо. 60 хиляди се събраха в Марсилия и 40 хиляди в Перпинян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


601
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да смятаме че другата част от Франция са някакви *** и подръжнии на терористите ли сега/
179
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно лицемерие. Отвратен съм.
178
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От закономерен протест против ислямския радикализъм и в подкрепа на европейските ценности, това нещо се *** в мероприятие за прослава на глобализацията и (псевдо)толерантността, благодарение на която бяха отгледани касапите от Шарли. Това стана не без съучастие на казионните медии и журналисти, които дори на фона на жестоката смърт на техните колеги не изоставиха клишираните фрази и мейнстрийм. Толерантността по отношение на тези, които са нетолерантни към теб граничи със самоубийство!
177
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значи християнска Христос ли я притежава или какво ?
176
0
 
7
 
! Отговори
Шaрли Шийн преди 9 години
A aз съм нa тебешир и няколко двaдесет и пет годишниМоливa съм го нaострилНе нa опортюнизмa
175
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво само така . При всеки терористичен атентат трябва да организирате марш с химикалки или вестници. Явно от това най много се страхуват мюслитата .
174
1
 
8
 
! Отговори
ядосан преди 9 години
Не ми трябва Шарли!Не ми трябва Париж!Трябват ми парида платя сметките ми!
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей шарлита някъде другаде всеки ден умират невинни хора и инициатори са господата от предните позиции на марша.ама те не са хора нали.
172
1
 
3
 
! Отговори
GFR преди 9 години
ОЛАНДЕ АЛЕ ПРЪЦ ПРЪЦ МАРШ МАРШ !
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само господ може да съди терористите. Нашата работа е да им организираме тази среща.
170
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Nous sommes БКП !!
169
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моливи - ЛИЦЕМЕРИЕРеалност - rusvesna.su/sites/default/files/styles/orign_wm/public/poselka_kryakovka_pod_luganskom7.jpg
168
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почнах да го сънувам това Шарли .. 1 месец само тва ще говорят
167
4
 
0
 
! Отговори
phate преди 9 години
Je vous pisse dessous bande de haters...Je suis Charlie...La France a reuni le monde aujourd'*** et nous montre comment luter contre la peste du terrorisme.
166
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не съм Шарли!Аз съм без пари!
165
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицемери долни !!!!! Защо не марширувахте за избитите в Одеса от фашистите !???? Или за избитите от НАТО в Белград журналисти !?!?
164
3
 
8
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Цялото това шоу е излишно.Терористите ще си го преместят в другия крачол
163
5
 
5
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Зa Шaрли - шaмaриЗa ИД и техните aмерикaнски кукловоди - оргaнизирaнa революция
162
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой хвърли България в блатото на бедните държави?Кой прокуди младите хора от страната ни?Същите тези хора който днес организират този поход на "Свободата"
161
1
 
6
 
! Отговори
антидот преди 9 години
кой има сметка да се водят войни,кой има сметка да се всява страх ,и хората сами да си сложат оковите,кой има сметка да ни промиват мозъците,светът е в война,и както казва един богаташ,ще платим на половината бедняци да избият другата половина....