Сред близките на Шериф Куаши има джихадисти в Сирия и Йемен

Куаши е бил в Йемен през 2011 г.
Обновена: 11 яну 2015 10:26 | 11 яну 2015 10:25, Веселина Йорданова
31
Сред близките на Шериф Куаши има джихадисти в Сирия и Йемен
Снимка: Ройтерс

Сред близките на Шериф Куаши, който заедно с брат си Саид изби 12 души в редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо", има "терористи джихадисти", които се намират понастоящем в Йемен и Сирия, крепости на джихадизма. Това съобщи на пресконференция в Париж вчера прокурорът на републиката Франсоа Молен, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Преди да бъде убит в петък от силите за сигурност в телефонен разговор с телевизия Бе Еф Ем Шериф Куаши от своя страна заяви, че е посетил Йемен през 2011 г. и увери, че е извършил престъпленията си от името на организацията Ал Каида в Арабския полуостров, базирана в тази страна.

Следователите се опитват да установят точно маршрута на Шериф Куаши, който е бил арестуван през 2005 г. и осъден на три години затвор за изпращане на млади френски джихадисти в Ирак.

Американски представител заяви, че по-големият му брат, Саид, също застрелян в петък след тридневно преследване, е пътувал до Йемен през 2011 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
16
 
! Отговори
15 изтрит преди 9 години
...Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала на смрадлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 55 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
17
0
 
10
 
! Отговори
42 преди 9 години
СЕРИОЗНО ЛИ СИ МИСЛЯТ ИЗХОЖДАЙКИ ОТ СЪВРЕМЕННОТО ПОНЯТИЕ ЗА ГРАЖДАНСТВО, ЧЕ ТЕЗИ МОГАТ ДА ГИ НАПРАВЯТ ФРАНЦУЗИ И ЕВРОПЕЙЦИ ПО ДУХ...
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хитлер е виновен не е знаел на каде да тръгне
15
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Хора, номер 14 и 15 са казало най-същественото. В Берлин, квартал Нойкьолн, полицията ако влезе, това става на групи от 5-6 човека с бронежилетки. Втората и третата генерация от някогашните емигранти-заселници нито учи, нито работи и живее на гърба на немското население, ползувайки социални помощи. Нито могат да ги изгонят, нито да ги накарат да работят. Политиците се стараят да има социален мир, а това, че социалните фондове се топят - никой не повдига въпрос. Така е в Европа..и у нас.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е съдбата на радикалните брадати мюсюлмански *** от процеса в Пазарджик? Не са ли застреляни вече?
13
1
 
13
 
! Отговори
Щпагата преди 9 години
Хванали го и го осъдили на три години затвор за терористична дейност и го пуснали. Това ли е правосъдието в цяла Европа ? Да ви ... на правосъдието. А Брайвик на колко го осъдиха??? Къде е равенството питам аз?
12
4
 
10
 
! Отговори
33 преди 9 години
френските служби просто са проспали случая!А в по-общ план-мюсюлманската общност се събуди и само диалога между двете култури е решението на проблема.И още нещо-"нашите" журналисти от Париж и София непрекъснато повтарят само думата свобода.Но Великата френска революция създаде още няколко думи:равенство,братство.Защо те се премълчават?А именно нарушаването на тези принципи ни вкара в спиралата на този глобален конфликт,който ще дава облика на следващите ВЕКОВЕ.ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като скакалците!Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 55 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гурбета, сигурно си прав че твоите хора са податливи и употребявани, но точно затова мюсюлманите нямат място в Европа. Не заради самите тях, а защото някой умело ги използва да въвлече света в нов глобален конфликт. И какъв по-подходящ инструмент от хора, чиято религия ги учи да не се чувстват виновни да режат глави.
9
1
 
9
 
! Отговори
сд преди 9 години
Може да са братя като братя Галеви
8
4
 
7
 
! Отговори
Запада преди 9 години
Западът , в т.ч. Франция и САЩ в желанието да се намесват навсякъде по света - в Афганистан, Ирак , Либия , Сирия , Египет и др., объркаха света и докараха в Европа тероризма. Имаше си стабилност при предишните диктаторски режими и нямаше толкова много жертви. Нарочно или не, но действията на САЩ и НАТО създадоха терористи! Демокрация от западен тип в мюсюлманските страни е невъзможна засега. Единствените изключения с малко демокрация са Турция и Индия , в която мюсюлманите дори са малцинство.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тия да са братя,айде та немят нищо общо,доведени може
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАВА НА АТАКА АЛАХ АК БАР аферим на Волен ага
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gurbet4ita e pilen prodajenik takiv be6e i ba6tamu prez komunizma donosnik
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен им е кръвен брат
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама какви терористи - джихадисти, бе???Нали тези бяха "бунтовници" от "демократичната опозиция", която се бори с "кървавия режим" на Асад???Ко стана? Що така се промениха нещата?Веске? ***? ГОВЕДЕА, НЕЩО ДА СИ СПОМНЯТЕ???
2
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
МакКейн се е срещал с тех .
1
1
 
4
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Няма на кой да са метне ))