Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!

Марин льо Пен се радва от това
26 яну 2015 11:50, Елка Василева
139
Гърците нанесоха плесница с чудовищна сила на ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Гръцкият народ нанесе плесница с чудовищна сила на Европейския съюз, заяви председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен, коментирайки резултатите от вчерашните парламентарни избори в Гърция, информира ТАСС.

Радвам се, че гръцкият народ нанесе на ЕС демократична плесница с чудовищна сила. Това е следствие на страданията, които гръцкият народ е принуден да търпи вече няколко години заради политиката на ЕС към страната, заяви Марин льо Пен пред телевизия Ер Те Ел.

Още по темата

Това е и последица от действията на бившия френски президент Никола Саркози и канцлера на Германия Ангела Меркел, които през 2011 година възпрепятстваха провеждането в Гърция на референдум за споразумението с ЕС. Ако тогава бе проведен този референдум, щеше да стане напълно ясно отношението на гърците към ЕС, което пък щеше да позволи да не се загубят няколко години за уреждане на проблемите, възникнали спрямо тази страна, допълни тя.

Сегашните събития в Гърция ще позволят да се възобнови дебатът за смисъла на съществуването на единната европейска валута, а също така на политиката на строги икономии, посочи още лидерът на Национален фронт.

Льо Пен изрази несъгласие с мнението на гръцката партия СИРИЗА, според чиито лидери тези два въпроса трябва да се разглеждат отделно. Това е един проблем, заяви лидерката на френската дясна партия.

Що се отнася до Франция тя подчерта, че страната не е свободна да определя политиката си за мигрантите, нито пък паричната и бюджетната си политика, тъй като френските закони имат по-нисък статут от законите на ЕС.

Марин льо Пен обърна внимание и на опасността от финансовия курс на Франция спрямо Атина, като напомни, позицията на партията си, че значителното участие на френски банки във финансирането на дълга на Гърция заплашва с огромни загуби на средства.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците нанесоха плесница на ЕС, а българите се обръщат към психиатри. Затова сме обрекли 10 поколения напред.
52
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Седнакли *** да разтягат локума,че Гърция имала голям дълг и малаките живеели на кредит. абе *** , а защо не кажете нещо за колосалния дълг на краварския обор дето надхвърля 18 трилиона $ дълг ,и питам след като имат такъв дълг САЩ ,защо те пак живеят на кредит,че и ограбват другите народи,поне гърците не са тръгнали да палят воини по сета и да заграбват ресърсите на суверенни държави. просто истината е,че измамата глобализъм и еврео-атлантически (ценности) Умря.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалит на гръцките банки в евро, връщане на драхмата и конфискация на парите и имотите на богатите гърци, за да се спаси държавата и да се осъдят политици Самарас Папандреу и др. демократи в затворите. Излизането от НАТО и ЕС е неизбежно, защото Гърция ще бъде осъдена да плати 500 милиарда евро дългове и глоби на ЕС, които ако не излезе, ще плаща като България в бъдеща още по-голяма пазарна мизерия и колония.
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърция не си унищожи четири поколения в угода на ес, а взеха, каквото можаха, разкрасиха стандарта си на живот и ще продължават. Няма да се разпллатят за по-малко от двеста години! И браво! А 25 години "демокрация" в БГ = на поголовно унищожиение и грабеж, нвачиная с луканов и костов. Потомствени айдуци-лидери ОСИГУРЯВАТ все по-затъващ стандарт на живот на редовия бг Човек и принасят в жертва покопение след поколение българи за кефа на брюксел. Пет века ли е е все така???? Je suis България.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
рИ вете ли соросчета , рИвете ли....Свиквайте ,тепърва ще имате много поводи за рИванееее
48
12
 
19
 
! Отговори
Иво преди 9 години
И тая е същата кукувица като Болен. Нанесли плесница. На кого? На себе си. И не след дълго гърците ще се каят за това си решение. Много е лесно да се подведеш когато ти обещават лесни пари и светло бъдеще, но ако не си задаваш въпроса как ще стане това значи си наивник. Е ще видим колко време ще продължи опиянението от тази "звучна плесница" и кой ще се смее последен. Гърците вместо да целуват ръката, която ги храни и биели плесници.
47
5
 
10
 
! Отговори
отново избори преди 9 години
В Гърция нищо особено няма да се случи - просто скоро отново ще има избори!
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ще кажем за информацията,че гърците си теглят парите от банките и 120 гръцки милионери искат да местят бизнеса си в България?Горката СИРИЗА,горкият им шеф.Тръгнал по пътя на ***-шин.То на мързеливите,все другите виновни.
45
7
 
10
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 57. Не бъди толкова убеден. Че току виж налъмите цъфнали. То и за Гърция доскоро никой не вярваше че ще спечели СИРИЗА нали. И вместо да се перим, типично по български, и да викаме че това "НИКОГА НЯМА" по-добре да сме внимателни и да следим какво ще става в Гърция. И за следващие избори добре да си направим сметката, а не да гласуваме като овце - БСП и ГЕРБ и да се плюем в стил "който не е с мен е против мен", типично по геберокомунистически. НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА!!
44
8
 
13
 
! Отговори
Джим Кери преди 9 години
Слуги на цар Тиква, поздравления, че останахте хем най-бедните, хем най-покорните европейци! Абсолютни балъци.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да си обясня, ако Гърция излезе от Евро зоната какво ще се случи с Гърция, както и със самата Евро зона? Ако някой има теория нека обясни.
42
4
 
2
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
*** които ЕС храни неслучайно и нарочно, нанесли плесница - на кой? На ЕС ли?Аааааа... на останалите в общия съюз, чрез парите на които ЕС храни Гърците!Ами тогава ЕС просто противопостявяте едните от СЪЮЗА на ОСТАНАЛИТЕ в СЪЮЗА!Браво на ЕС!! - почтенно, справедливо, честно и доблестно е!Значи ЕС иска да ограби СВОБОДАТА НА всички, чрез налагането на ОБЩИ ограничения и правила, като разделя съюза и противопоставя взаимно едните, които храни с парите на другите!
41
1
 
9
 
! Отговори
Винаги е така.. преди 9 години
Крайната десница е винаги съюзник на крайната левица.....Хитлер и Сталин.....
40
6
 
11
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Не сте наясно въобще, за разлика от нас гърците умеят да използват природните си дадености и богатсва...По цял ден риба да ловят, пак ще са добре и пак целия свят ще предпочита техните плажове пред нашето Л*йноморие! Мислете за себе си българи, защото ние сме роби и много-много по смачкани....и скоро няма да се оттървен от това положение
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ще започват да се разделят с островите си.Те и друго нямат.Това е положението.,,Не вярвай на данаеца,когато ти носи дарове''.
38
5
 
14
 
! Отговори
прогноза преди 9 години
Гърция избра - излиза от ЕС и отхвърля еврото! Следва - икономическа окупация от Турция и приемане на турската лира!
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно дясна се радва на крайно леви. Браво бе - ще си кажеш що за скумрия си.
36
6
 
16
 
! Отговори
хах преди 9 години
Няма такива прости ***,като тия на Болен от Батака...Възхваляват Льо Пен ,а точно тая Льо Пен им би шута и каза, направо,че не са никакви националисти,а въздухари...
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците си удариха голям шамар на самите себе си.Германците и ЕС не искат вече да ги издържат и правилно. Да запозват да работят, вместо да играят сиртаки и да чупат чинии.
34
2
 
22
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Европа да взема да се замисли за причините, които доведоха до този вот в Гърция, защото нищо не е случайно. Също и във Франция вероятността на спечели Марион ль Пен е огромна предвид последните събития. И в други страни от ЕС се надигат радикални движения и печелят привърженици. И тук ще стане така, АТАКА не е за подценяване, особено при провокативното поведение на ДПС. Ако искат да запазят ЕС евродепутатите да вземат да помислят малко, а не да ходят там само на разходка и да прибират едни пари