Обявиха извънредна ситуация в Донецка и Луганска област в Украйна

Въведен е режим на повишена готовност в цялата страна
26 яну 2015 17:49, Елка Василева
62
Обявиха извънредна ситуация в Донецка и Луганска област в Украйна
Снимка: Reuters

Правителството на Украйна обяви извънредна ситуация в Донецка и Луганска област и въведе режим на повишена готовност на цялата територия на страната, предаде ТАСС.

"Решихме да въведем извънредна ситуация на територията на Луганска и Донецка област и режим на повишена готовност на цялата територия на Украйна", заяви премиерът Арсений Яценюк на заседание на правителството.

Още по темата

"Целта на това решение е пълна координация на дейността на всички органи на държавната власт за гарантиране на сигурността на гражданите и за гражданската защита на населението", добави той.

Режимът на извънредна ситуация в Източна Украйна не означава въвеждане на военно или извънредно положение. "Нашите решения означават, че всички служби трябва да работят по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", подчерта Яценюк.

Правителството взе решение и за създаване на комисия по извънредните ситуации, председателствана от премиера.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 22: Оо, извинете, как се казва на това по демоХратически че забравих, май дезинформация , лъжене и мажене , пропаганда, свобода на словото или.... :))) ... Дори и без да използваш специални думи ( специална дума, това какво ли ще рече, ама айде, вземам те на доверие ) се вижда на кого *** лижеш, за ълти центове... За разлика от теб, аз мисля, и виждам кой прав и кой крив, и кой какво се опитва да постигне... А и риториката ми е слабост, мдам... :)))
21
1
 
23
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
Правителството на Украйна обяви извънредна ситуация в Луганска и Донецка област????? то правителството на Украйна няма никаква власт там но правитествените ръководители ги очакват със нетърпение да ги изправят до стената.
20
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдател"политпропаганда" Как си личат руските слуги. Издаде се, руски. Давай направо на родния си език.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно ли е, че Яйценюк бил от някаква секта? Сциентолог или нещо такова?
18
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 18: Айде не се опитвай да мислиш или мажеш като яйцето, че не ти се отдава... В ООН блокирането беше заради британските ***, които се опитаха да се правят на много умни и да вкарат в резолюцията осъждане на изказванията на Захарченко , видите ли той заплашвал и нагнетявал положението един вид :)))) Бягй да се учиш още на политпропаганда при сорос, не че ще ти помогне де...
17
1
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Значи Яйцето казва че въвеждането на извънредно положение не означава извънредно положение?? Хахахаха, тоя чува ли се какво приказва, бах си смешника... Сучат , въртят и все се мъчат да се изкарат отгоре, бах си и *** в тая хунта, съвсем през просото се мъчат да се орпавдават и спасят положението което скоро ще им коства тъшите кратуни, а господарите им от фуса ще получат як ритник по маймунските физиономии...
16
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таваришчи, имам един въпрос с повишена трудност към вас. Русия заяви, че украинските военни са стреляли по мирните граждани в Мариупол. Това постоянно се твърди по "независимите" руски медии. Обаче в Съвета по безопасност на ООН Чуркин ( да не би има нещо интимно с Путин и Куроедов) блокира резолюция, осъждаща този обстрел. Защо ? Странна работа.Чакам мъдрите ви коментари и се надявам на много минуси.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10.Стига коментирай и пий,а бягай лягай при жена си.Присмял се хърбел на щръбел
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Austin Powersхахахха тогава какво да кажем за нас, та нашия отрицателен прираст е 1 в Европа
13
4
 
33
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Ама не им стиска да въведат военно положение, нали? Щото МВФ ще им клъцне чучура на паричките. А се пишат "националисти" и показват жълто-сини зъби на руснаците, с които имат един корен, и които нямат нищо общо с фекалното им положение, а ги хранеха 20+ години.
12
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиУкраинците се бият за родината си. Тази война е с предизвестена загуба за Русия на Путин.
11
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До yanХах, радвам се на оценката. Това само потвърждава колко *** и некадърни руски лакеи пишат тук. Хайде, грабвайте танковете и марш в Украйна, *** ! Нали така правят вашите братя, а руските власти нищичко не знаят.
10
8
 
50
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само бой по главата за киевските фашисти,тия нацистки укропи трябва да бъдат гонени до последно.Браво на опълченците!
9
7
 
38
 
! Отговори
yan преди 9 години
До Анонимен 5Няма да ти кажа, че си американогъзолюбец, само си погледни оценяването и се опитай да проумееш колко мозъчни гънки имаш.
8
40
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
*** е гений! След като зачислените му мужици спряха де се множат, той реши да се бори със демографската криза чрез завладяване на територии от съседни държави. Ами какво друго да прави със алкохолизираните мужици които предпочитат бутилката вместо да си лягат със жените си?
7
11
 
48
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Правителството на Украйна са ФАШИСТИ!!!
6
10
 
7
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До ГивиМомко, този на аватара ти ако има гени на руснак, аз съм швед или финландец. Бих уважавал такива, като теб ако на аватарите са ви български герои!Как е възможно български граждани да славят чужда страна и армия?Юрушистите са чуждопоклонници!Да живее България!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитро, тя армията по принцип, така си стреля там- това е културна особеност на региона. Местните хора с това се изхранват, като правят сафарита за журналисти и чужденци...
4
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Армията на Киев по същество е легион на НАТО, казва Путин.
3
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде, руски слуги! Чакаме мъдрите ви коментари. Пишете как руските герои се борят за свободата си в чужда територия.