Лукашенко "клати" Евразийския икономически съюз

Беларуският президент с предупреждение към Русия
29 яну 2015 22:46, Александър Попов
110
Лукашенко "клати" Евразийския икономически съюз
Лукашенко. Снимка: Reuters

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди днес, че страната му може реши да напусне Евразийския икономически съюз начело с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията определя думите на Лукашенко като отваряне на нови пукнатини в обединението.

Беларуският президент също така предупреди Москва, че неговата 10-милионна страна никога няма да бъде част от "руския свят" - термин, измислен от Кремъл, който изразява надеждите му да привлече още повече в своята орбита държавите от бившия СССР.

Лукашенко, който управлява Беларус от 1994 г., разчита на икономическите субсидии и политическата подкрепа на Русия, но скочи срещу опитите на Москва да разшири контрола си върху финансите на страната, отбелязва АП.

Миналия месец той обвини Москва, че вреди на икономическите интереси на Беларус със своите ограничения върху износа на стоки за Русия, които по думите му са в разрез с правилата на Евразийския икономически съюз, в който влизат Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Gurcite Siriza OPPAA za EU.Lukashenko za Rusia OPPAaa vmesto IZVINYAVAITE!Rusnacite shte podgotvyat drug na myastoto na Lukashenko.No shte ya razdelyat Belarus,zashtoto vednaga shte vleze pro Eu opoziciya.Ochakvam skoro tam v Belarus prevrat na diktatora.70% Belarus e gori i blata.Durven,no malko zarazen material ot UA.No e dobra podgotovka za voina.Durven material stomana vuglishta gaz i intrigi
40
6
 
18
 
! Отговори
икономист преди 9 години
То пък един Евразийски съюз пази боже . И като си помисля нашия руски националист Сидеров го влече все на там . Ами като иска да заминава и там да си стои .
39
2
 
17
 
! Отговори
с. преди 9 години
То пък един икономически съюз!Ум да ти зайде!Лукашенко за разлика от *** *** в България има ясни прагматически чувства към руснаците и си гледа интересите!А в България цари изкуствено поддържана енергийна зависмост от Русия,която естествено се възползва от това!Освен това плащаме природния газ най-скъпо в Европа и повечето изтрещели *** на руските ботуши не могат да си платят парното и топлата вода!
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което прави Лукашенко, е голяма грешка.
37
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия наля последно 20 млрд. в Украйна, а тя се опитва да им отхапе ръката. Тоя бозавия не вижда ли ,че без Русия е умрял от глад !
36
3
 
8
 
! Отговори
gogo преди 9 години
бате следващият си ти...стягай се.
35
6
 
12
 
! Отговори
Обективно погледнато преди 9 години
ХааХххаа ...уникални сте това журналята.....Може би,трябваше да напишете че заявка за членство в Евразийският съюз са подали --Индия,Виетнам,Турция а преди няколко дни и Изрел....дали са глупави евреите------едва ли..........
34
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като беше осъден на 4 години затвор,Цветанов "изненадващо"го оправдаха.ГЕРБ е на власт и отново сметките за ток скочиха неимоверно.А Борисов си взе лудото Яне за съветник по корупция.Показните разстрели пак станаха ежедневие.И пак службите хванаха едни страшни килъри,дето организирали убийства,но за откраднатите тефтерчета нищо не разбраха.За убития ITспец по кетчерите и за женицата от Пазарджик нищо.Старците ги колят с резачки,но нас ни занимават с Путин и Ислямска държава.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Ко става в ЕС и Гърция? Търсиме успокоение у съседите ли? Че ите имат семейна кавга?
32
7
 
29
 
! Отговори
бг преди 9 години
За по-малко от един час Лукашенко се превърна от диктатар в демократично избран президент на свободна държава.
31
27
 
13
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Няма какво да клати. Направо да излизат. Меркел да му подава ръка за ЕС и злобното джудже да се нас*ре от яд, да изчезне някъде из сибирската тундра и нито да чуем нито да го видим повече. Да грабва и онова другото миньонче подмишница и да зачезват набързо и двамата.Нека освободят света от присъствието си!
30
21
 
5
 
! Отговори
Сорос преди 9 години
Клати, клати Лукашенко в теб ни е надеждата...
29
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ушанките пак се образоват от youtube обаче това няма да помогне на евразийския съюз който фактически вече се разпада, нищо и за брикс-а не се чува вече.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А един мармот увива...полска ябълка с беларуски целофан...
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
glupava statiya. nekoy pishe po porachka bez da e prochel ili slushal kakvo kazva lukashenko.
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия ще плаща всичко а беларус ще я клати от зад
25
1
 
21
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Колкото гърците ще излязат от ЕС, толкова и тоя от евразийския... И едните, и другите се правят на тарикати да изкрънкат някоя пара от немците и руснаците.
24
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Ден пабедъй... - майдан на Красная плосшчад
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майдан в Беларус След това и в Москва
22
14
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Лукашенко знае кога да натисне... - когато *** е в партер...