UK изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Те прелетели близо до британското въздушно пространство
Обновена: 29 яну 2015 12:13 | 29 яну 2015 12:11, Елка Василева
174
UK изтребители прехванаха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" прехванаха два руски стратегически бомбардировача, които прелетели близо до британското въздушно пространство, предаде Ройтерс, като цитира министерството на отбраната.

Руските самолети били засечени вчера да прелитат над протока Ламанш, южно от Англия. Изтребителите "Тайфун" излетели от бази на кралските ВВС в Шотландия и Източна Англия.

Още по темата

"Руските бомбардировачи бяха ескортирани от британските изтребители, докато напуснаха района на британския интерес. Те не са навлизали в нито един момент в британското суверенно въздушно пространство", се казва в декларация на министерството на отбраната.

Миналата година НАТО прехвана повече от 100 пъти руски самолети - над три пъти повече в сравнение с 2013 г. - на фона на растящото напрежение между Запада и Русия заради кризата в Украйна.

Елизабет Куинтана, изследователка в Кралския институт за въоръжените сили, каза, че вчерашният случай е необичаен и може да е свързан със започналото във Великобритания публично разследване за смъртта преди девет години в Лондон на Александър Литвиненко, бившия агент на КГБ, станал критик на Кремъл.

"Обикновено руските самолети прелитат край Норвегия и над Северно море. Може би сега са били използвани, за да се провери колко бързо реагират кралските ВВС на юг", каза Куинтана пред в. "Дейли мейл". "Прелитане на бойни самолети във или близо до суверенното въздушно пространство на друга държава е знак за недоброжелателност или в лошия случай за агресия", добави тя, цитирана от Ройтерс.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
17
 
! Отговори
Анон преди 9 години
До Георги"Това за Литвиненко беше най-голямата тъпня, която съм чел за една година"Тъпня, ама се случва. И много други тъпни тръгнаха, за жалост в Европа и у нас.Например "Външните министри на ЕС планират да обвинят Русия за обстрела на украинския град Мариупол миналия уикенд, при който загинаха 30 души" И ннито дума за стотиците цивилни жертви на украинската армия, която обстрелва безразборно жилищни квартали на градовете в Източна Украйна.
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ленИН, сталИН, путИНОгледалце,огледалце я ми кажи има ли по-***? - По *** от ТЕБЕ на света НЯМА *** нещастен !
94
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хехе ПРЕХВАНАЛИ - драги писачи ако беше недружелюбно посещението - вече нямаше да има министерство на отбраната :))Патрулилирането е рутинна операция и има за цел 2 задачи - ние ви виждаме и вие ни вижте !Бах му и пропагандата, САМО гледайте да не преиграете и да не драснете фитила поради дебелизма ВИ.
93
11
 
4
 
! Отговори
ленИН, сталИН, путИН преди 9 години
КРАЙНО СТЕ ПРОСТИ!КЪВ Е СМИСЪЛА ДА СЕ РАЗМАХВА РУСКО РЪЖДЯСАЛО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НАД 350 МИЛИОНА ДУШИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВАШАТА ГЛАВА?ЯВНО НЕ ЦЕНИТЕ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, ЩОМ МИСЛИТЕ ТОЛКОВА ДЕГРАДИРАЛО.ПИСАНЕТО НА КОМЕНТАРИ В ДНЕСБЕГЕ НЕ ВИ СЕ ОТРАЗЯВА ДОБРЕ НА МИСЛЕНЕТО!
92
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прихвана ли са ги за дедовия...
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даам, а знаем, че "района на британския интерес" е безграничен...
90
2
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Василев:,,Руската Империя е опасна за света!''Я ВРЪЩАЙ ТОГАВА ДВЕТЕ *** И ТРИТЕ КАСИ ,,ИМПЕРСКАЯ'' ПОДКУП КОИТО ТИ ПРАТИХМЕ В ЦЕНТРАЛАТА В ЛЕНГЛИ, ВИРДЖИНИЯ! НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕШ ЗА РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА И ДА ВИЖДАШ СЛАМКАТА В ОКОТО НА ДРУГИЯТ А ДА НЕ ВИЖДАШ КАТО ЗАПАДА ГРЕДАТА ВЪВ СОБСТВЕНОТО СИ ОКО,НАЛИ? ТЪЙ ЧЕ ВРЪЩАЙ И УШАНКИТЕ И ВОДКАТА И ........... $-ИТЕ!
89
3
 
21
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До путиния: ,,"Прелитане на бойни самолети във или близо до суверенното въздушно пространство на друга държава е знак за недоброжелателност или в лошия случай за агресия"...''ТОВА ГО КАЖИ НА МИЗЕРНИЦИТЕ ОТ НАТО КОИТО СА УВЕЛИЧИЛИ СВОИТЕ ПОЛЕТИ В БЛИЗОСТ ЗА РУСИЯ ТРИ ПЪТИ ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ОТ 1000 ДО 3000 ПОЛЕТА НО ЛЕЙКА ВАСИЛЕВА ,,ПРЕДВИДЛИВО'' ЗАМЪЛЧАВА ТОЗИ ОТРАЗЕН ОТ ЧУЖДИТЕ МЕДИИ ФАКТ!
88
4
 
26
 
! Отговори
Малко акъл трябва преди 9 години
Ту-95 е стратегически ракетоносец има на борда крилати ракети с ядрена бойна глава с далечина на действие над 2000км.Така че няма нужда да навлиза във въздушното пространство,просто ще ги изстреля от вкъщи :)
87
1
 
10
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
ТУ-95 - это самолт на котором зафиксировано множество рекордов, даже такой курьзный как рекорд по шумности. Некоторые даже шутят, что сначала противник слышит шум самолта и только потом он фиксируется радарами. Но самое главное ТУ-95 может по сути сутками "висеть" в воздухе, причм "висеть" будет со скоростью свыше 700 км/ч. ...Поэтому обеспечение постоянного сопровождения данного самолта - это ещ та задача:)
86
2
 
26
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Пак ни заливате с инфо колко гадни са руснаците. Нали не са нарушили "британското суверенно въздушно пространство", какво квичите тогава?!А няма и ред написано, че турски изтребители за около месец са НАРУШИЛИ 81 пъти въздушното пространство на Гърция.p.s. Само не разбрах за къде са ги (при) хванали?
85
1
 
8
 
! Отговори
до 96 преди 9 години
МВнР на Румъния поиска обяснение и още го чака.
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спомням си, че 1997г. печенците бяха свалали един МИ-24 "Крокодил" на ВВС РФ с стандартен Пулемт Калашникова (ПК 7.62х54r)---------Аз си спомням 99 г. Сърбите свалиха стелт със зенитна картечница.
83
2
 
19
 
! Отговори
Пропаганда преди 9 години
Марси рийз е заповядала да има тотална пропаганда. Никой не знае дали тези самолети са прелетяли в близост до острова... Но ние всезанйковците спорим ли спорим. Със сигурност се знае само за едни самолети прелетяли на Хирошима и Нагазаки през август 1945 год..
82
2
 
19
 
! Отговори
Защо така бе? преди 9 години
Защо така тичате да ги прихващате? Нали това са стари, на по 50 години самолети? Оставете ги щом българската *** заявява, че са много стари!
81
16
 
4
 
! Отговори
путиния преди 9 години
Какво показва Русия -"Прелитане на бойни самолети във или близо до суверенното въздушно пространство на друга държава е знак за недоброжелателност или в лошия случай за агресия"...
80
8
 
4
 
! Отговори
Бойна История преди 9 години
Спомням си, че 1997г. печенците бяха свалали един МИ-24 "Крокодил" на ВВС РФ с стандартен Пулемт Калашникова (ПК 7.62х54r).... А с ПРЗК "Игла" си сваляхя и Су-25 "Грач" Оставаше да почнат да ги свалят и с въздушни пушки... а с РПГ-7 има поне 10 вертушки сбити..
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, не можаха руснаците да направят поне една сувалка като хората------------Това пък какво ще рече?В космоса се говори на Руски :)Сещам се наскоро в МКС от компа на американците се беше бъгнал и пусна газ, при което американците се евакуираха при руснаците. На руснаците им се счупила тоалетната(може да е чисто съвпадение влизането на американци и строшаването на тоалетната), но нека всеки се захване с това, което може, а именно:Руснаците да направят компа, а американците - тоалетна
78
11
 
7
 
! Отговори
Трагедии преди 9 години
За тия ли ту-160 където украинците ги нарязаха за скрап ли става въпрос???
77
4
 
9
 
! Отговори
typaci преди 9 години
Абе господа прихващачи. Това е все едно да минава някаква жена и някои ексхибиционисти да си показват подробностите. Какво като са ги прехванали. Те просто са се подсигорили и толкова. Бомбардировачи в които със сигурност има поне 3 крилати ракети, всяка от които сама може да гътне Лондон. Как си представяте унищожаването им. Даже и да навлязат на чужда територия, ще стрелят покрай тях ще летят в опасна близост до тях, и накрая ако няма накъде ще стрелят ефективно по тях.