САЩ свалят санкциите срещу Русия, ако спазва мира

"Договореностите трябва да бъдат напълно реализирани"
12 фев 2015 22:43,
164
 САЩ свалят санкциите срещу Русия, ако спазва мира
Снимка: архив Reuters

САЩ са готови да обмислят отмяната на санкциите срещу Русия при условие, че се изпълняват постигнатите през септември миналата година и в четвъртък в Минск договорености. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от ТАСС, съобщи „Фокус”.

Още по темата
„Както вече няколко пъти се казвали, Съединените щати са готови да разгледат отмяната на санкциите по отношение на Русия, когато Минските договорености от септември 2014 г. и сегашното споразумение бъдат изпълнявани изцяло“, се казва в изявление на Държавния департамент.

Говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки подчерта нуждата от реализация на договореностите.
„Те трябва да бъдат реализирани напълно. Всички тези споразумения си остават хартия, докато не бъдат приведени в действие“, подчерта тя.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днешното споразумение от Минск за прекратяване на огъня. Той обаче заяви, че наблюдаваната през деня ескалация на конфликта противоречи на духа на постигнатата договореност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Важното е това споразумение да се приложи на терен, изцяло и без забавяне. Ескалацията на боевете в Източна Украйна не е в духа на това, което бе договорено в Минск. Русия трябва да прекрати подкрепата си за сепаратистите и да изтегли своите войски и военно оборудване от Източна Украйна", добави генералният секретар на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: УкрайнаМинсксащрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ, се свалят нещо друго когато доларът падне, ама няма да са санкции...и ще лъснат едни неща....смях смях, ама да почакаме....хубавите неща ставали бавно
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда Китай е решил,че и в САЩ демокрацията е малко: през гугъла: Китай пригрозил устроить революцию на родине Барака Обамы
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ще свалят не сакнции, а нещо друго след като доларът падне хахахаха ще лъснат едни хубави ра'оти, че направо.... *** да почакаме, хубавите работи стват бавно както се казва
47
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха ха !!!Смях каква ескалация докато има УКРАЙНА ще има ВОЙНА !!!Да се надяваме до 15 феруари да ПРЕВЗЕМАТ УКРАЙНА и те така !!!Санкцийте си ги забийте ОТЗАД В ДУПЕТО !!!
46
18
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До русофилЕто Василев ти даде идея, а и сега си гражданин на Европа. Можеш да отидеш да живееш, където си поискаш.И Русия е голяма, там също можеш да се заселиш.Аз съм направил моят избор отдавна.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаем го откъде мирише *** - от към петрола...Тия са умрели ако не тая идната година.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До угзПа ти купувай от shell тамнали не зимат от невтохим?:)опа - там май цените са още по-по-най
43
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До русофил Ясно, твоята приказка е като оная : На бати разправяли
42
12
 
3
 
! Отговори
угз преди 9 години
До Анонимен 75а жужин е истински аутин и то ботоксов
41
10
 
3
 
! Отговори
угз преди 9 години
До Анонимен 69Лежи ти на тази кълка,че няма да издържат,май мужиците от Бензиностанцията не издържат!А ти се кефиш,че най после ще поскъпне бензина за да не умре братушката без денги.И скапанияБГ нефтохим веднага дигна цените,а като падаше цената викаха,че имат стар скъп нефт,есега кога го купиха тоя по скъпия,кога направиха бензин от него и кога вдигнаха цените ?По голяма *** от вас червените *** няма,продавали ЕРЕПЕТАТА скъп ток и пищите,акогато Нефтохима Източния продава мълчите
40
9
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До русофилТи къде живееш , или си бил в Америка ?
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майкъл Мур създаде движението Окупирай уолстрийт, защото това е източникът на много беди за Щатите и тук не става въпрос за републиканци или демократи, а за цялата система, която източва парите на данъкоплатците към банкерите. Това става и по цял свят в една или друга степен, в зависимост от степента на зависимост и глобализация по правилата на САЩ. Затова и Щатите натискат ЕС да се сключи договора за трансатлантическо партньорство.
38
1
 
10
 
! Отговори
redhat преди 9 години
Предизвиквам *** и тролите да ползват малко мозкък!Дайте прогнози какво ще се случи!Аз казвам : Понеже Прасенко излъга че няма котел в Дебалцово ще потроши цялата армия в опити да го разблокира идните дни. Щатите няма да издържат и ще се опитат да му помогнат. Руснаците това и чакт - те гонят преговори в Киев.Войната е по-вероятно е да се разгори с пълна сила.Вашата версия каква е?
37
18
 
0
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен52Абе много приказки написа, ама като ги отсее човек, и останало само плява.Ако си изморен вече,слагай краката в гореща вода и сол, и айде в кревата.И запомни, ако не брандираш редовно *** на булката, други ще свършат тая работа.
36
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината за Щатите я казват много добре режисьори като Майкъл Мур и Оливър Стоун, гледайте някой техен филм и ще разберете много неща. Но най-важният въпрос е докога САЩ ще създават конфликти и войни, докога ще купуват политици и ще диктуват на цели народи как да живеят??? Русия е за многополюсен свят, а Щатите за еднополюсен. Кое е по-доброто? В България няма да има едно мнение, защото тук има още хора, които са готови да се слагат на всеки и всичко, въпрос на патриотизъм и ценности.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя конь назад не връща ..има нещо трики тука ;)
34
18
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Вие сте разбирачите от всичко. Аз не давам на никой съвет, но приемам. Все нещо повече , ще науча.И не коментирам нищо ,което не ми е ясно.Затова предпочитам да пусна някоя лъкардия тук, за повдигане на настроениет, ама все се сблъсквам с хора, които отдавна са си загубили чувството за хумор. Само рогаят и кълнат.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знаете заблудата на капитализма?ВСИЧКИ сме капиталисти , само че повечето нямане капитал!:)
32
0
 
7
 
! Отговори
бг преди 9 години
На колко мили живееш от еврейската демонична гнус Джоузев Лийберман?
31
0
 
13
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Mr.STARBUCKSАми нали ти казах,ходи му се скарай де:))))))))))))как така няма да слуша такъв капацитет като теб?Не го е срам:))))))))))