Британски изтребители ескортираха руски Ту-95

Това е втори подобен случай за два месеца
Обновена: 19 фев 2015 13:18 | 19 фев 2015 13:18, Елка Василева
266
Британски изтребители ескортираха руски Ту-95
Снимка: архив, Reuters

Великобритания съобщи, че вчера изтребители "Тайфун" са излетели, за да ескортират два руски бомбардировача с голям обхват на действие Ту-95 до южния бряг на Англия. Това е вторият подобен инцидент за два месеца, предаде Ройтерс.

През януари Великобритания извика руския посланик, за да поиска обяснение във връзка с подобен случай. Тогава руски бомбардировачи прелетяха над Ламанша, принуждавайки британските власти да пренасочат граждански самолети.

Според британското министерство на отбраната най-новият инцидент, който вероятно ще влоши и без това обтегнатите отношения между Лондон и Москва, се е случил снощи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Айде айде, междунароните правила са за всички, откога навлизането в международно въздушно пространство се третира като навлизане в нечие?? Или може би за запада международното пространство е само за тях, и за никой друг?? Тоест моето си е мое, а чуждото е общо, така ли става бре демохрати :))) Когато ФАЩ навлиза с кораби в Руски териториални води на черно море, реват че Русия ги заплашва със невъоръжен самолет, айде по полека англета, по полека...съвет, снабдете се с повече памперси :)))
100
5
 
21
 
! Отговори
Путин фен на Тошко преди 9 години
"Таз година полу-остров догодина цял остров"
99
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Робинзоновците от острова - да свикват! Не са сами!
98
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Филип Хемънд на срещата във Foreign Office:- Категорично протестираме, че руски самолети летят над Ламанша.- А наши самолети навлизали ли са във въздушното пространство на Великобритания - попитал руския посланик.- Ами... не са - отвърнал министъра.- Тогава си протестирай - никому не пречиш.
97
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тртият такъв случай ги сваляйте направо. Да видим цар путин какво ще направи.
96
15
 
21
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Имаш самальоти и летиш. Пък ний като сме *** и си немаме. Имат и 12 000 танка. *** ги гони. Тая Русия ако се хване може да завземе половин Европа. Кой ще я спре момченцата тип Кончита Вурст и Азис ли? Или Женята Минчев? Мдаа как ще му седи една Тачанка само.
95
8
 
8
 
! Отговори
DAAA преди 9 години
PUTIN E STRAHLIVEC !!!! TAKIVA KATO NEGO V KGB SA STOTICI , NO SAMO TOI DOKOPA VLASTA S LUKVSTVO ! POSREDSTVEN DREBNAV GLUPAK !
94
3
 
8
 
! Отговори
НФБ кой туй преди 9 години
Приятел говориш да не се делим а използваш някви абривиатури....
93
9
 
14
 
! Отговори
руслан преди 9 години
леле какъв ужас е вцепенил великата империя само защото е прелетял ръждясал стар сигурно бракуван отдавна самолет съветско производство съветското оръжие високо технологичният запад ще го достигне в близките 40 год нищо сериозно само лек гъделич ако беше опасно камерън и меркел щяха да сложат наколенките вече
92
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак свалям шапка пред руския военен гений, все още е трудно да се повярва, че шепа опълченци рагромиха цели такови бригади, сухопътни дивизии, свалиха авиацията и унищожиха бронетехниката на такава огромна армия...браво..фашагите удариха на камък, нещо което за последните 25-30 години не им се бе случвало.
91
3
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Как Путин подписва мейлите си:Tanks!Vladimir Putin
90
4
 
14
 
! Отговори
Нека бъде Мир преди 9 години
Как са допуснали такъв самолет над Англия ,в реални бойни действия веднъж такова чудо дойде ли над главата ти край.Дори и да го свалят бомбите заедно с него пак ще паднат над теб....Да сядат на една маса и да се оправят ,че китайските скакалци и радикалните психопати ще превзвмат земята докато се базикаме...
89
1
 
5
 
! Отговори
Ali Kemal преди 9 години
Do 110 De toia kasmet de dago bumnat
88
18
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
ХОРА, НЕ СТАВАЙТЕ ЖЕРТВА НА ПОТИНСКАТА ПРОПАГАНДАТВА Е ГЛАВНАТА МУ ЦЕЛ - ДА НИ РАЗДЕЛИ КАТО НАЦИЯ И ДА НАПРАВИ СЪЩОТО КАКТО В УКРАЙНАМИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ, А НЕ С ЧУГУНА
87
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин си взе един полуостров,може пък да иска и остров :)
86
4
 
17
 
! Отговори
Ало Кулата ли е преди 9 години
Дано Бойко да не ходи кам Англия ,че токувиж помислили кражащия Фалкон сас блокирал колиесник за маскиран руски ту 2015
85
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, тринират в Черно море ешалонирана отбрана. Първо су-30 трябва да открият огън нпо ракетите, ракетите, които успеят да преодолеят огъня на су-30 попадат под ПВО огъня на флота, корабите маневрират и заемат позиции за стрелба по въдушни цели това е вторият ешалон, третият ешалон е наземната ПВО сиситема на Крим.
84
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четете, четете и се образовайте момчета. Тази новина е пълна глупост. Т-95 е стратегически ракетоносец бомбардировач с крилати ракети при всякакви метереологични условия. Такива самолети не се ползват за полети нарушаващи въздушно пространство. Виж ако е СУ-34 това е друг въпрос. Явно англетата от страх или не са разпознали модела на самолетите или както казах горе и което е по-вероятно, това е абсолютна измислица.
83
3
 
10
 
! Отговори
ХАН БАЛГАРИН преди 9 години
ОТ 49-ТА Г НАТО ЧАКА ДА БАДЕ ОСВОБОДЕНА ОТ БРАЦКИЯ НАРОТХАЙДЕ БРАТОШКИ, НАЛАЗВАЙТЕ ЧЕ НЕМА ДА ДОЖИВЕЕМ ДА НИ ОСВОДИТЕ
82
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента в Черно море се провежда мащабно учение с цел отразяване на атаки с крилати ракети. Участват кораби, самолети су-30 и наземните установки за ПВО на Крим.