Руски танкове и системи за залпов огън влезли в Украйна

Боевете в Източна Украйна не спират въпреки примирието
Обновена: 20 фев 2015 16:12 | 20 фев 2015 13:58, Елка Василева
393
Руски танкове и системи за залпов огън влезли в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Повече от 20 руски танка и 10 реактивни системи за залпов огън заедно с автобуси, пълни с бойци, са пресекли украинската граница и са се отправили към Новоазовск - контролиран от сепаратистите град източно от стратегическото югоизточно пристанище Мариупол, предаде Ройтерс.

"Въпреки Минските договорености през последните дни е проследено вкарване на военна техника и боеприпаси от Русия в Украйна", съобщи военният говорител Андрий Лисенко.

Още по темата

"Повече от 20 танка, 10 реактивни системи за залпов огън и 15 камиона са навлезли в посока към Новоазовск", каза Лисенко и допълни, че автобуси, пълни с бойци, също са забелязани да пресичат границата в района.

Междувременно боевете в Източна Украйна и днес не спират въпреки подновените усилия на европейски лидери да осигурят спазване на примирието, предаде Ройтерс.

Украинските военни казаха тази сутрин, че през последните 24 часа проруските сепаратисти са атакували 49 пъти позиции на правителствените сили, използвайки ракети, оръдия и бронирана техника. "Броят на нападенията показва, че терористите не искат оръжията им да замлъкнат напълно", каза военният говорител Анатолий Стелмах.

Бунтовниците също обвиняват армията, че нарушава примирието, като твърдят, че тя е атакувала жилищни квартали на Донецк. Вчера там е била убита една жена, съобщи Донецката новинарска агенция, тоест пресслужбата на сепаратистите.

Според очевидец, цитиран от Ройтерс, един танк на бунтовниците е стрелял днес край градчето Вухленирск, близо до фронтовия град Дебалцево. Това показва, че боевете в този район още не са прекратени.

Вчера ръководителите на Германия, Франция, Русия и Украйна се разбраха по телефона да предприемат нови опити за спиране на огъня в Украйна. Очаква се следващата седмица външните министри на четирите страни да се съберат, за да обсъдят украинската криза.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още по темата: Източна Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пак си написа , простите си платени статии ,
213
10
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен------------Името Украина официално е от 11 век.Преди това се е казвала Киевска Рус.От името 'РУС',което е име на шведско племе.По късно татарските орди смесени с изостанали славянски племена открадват името рус и се кръщават с него.Сега даже наричат себе си "руснаци".И както казва един украински професор по история: "Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с морето Трудность с пониманием русских
212
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ТРИ ГРЕШКИ СПОРЕД МЕН НАПРАВИХА РУСНАЦИТЕ,ПЪРВО СПРЯХА МНОГО РАНО ПО ВРЕМЕ НА РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА,ВТОРО СПРЯХА ПРИ БЕРЛИН/СЕГА НЕ ИМ ГО ПРИЗНАВАТ И НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ СЕ ЧЕСТВУВА 70 ОТ ПОБЕДАТА НАД ХИТЛЕР/ОТ ПОБЕДИТЕЛИ,СЕГА ЩЕ СЕ СВИВАТ В СОБСТВЕНАТА СИ ЧЕРУПКА, И ТРЕТО ПРЕД ДЕБАЛЦЕВО,А НЕ СИ ВЗЕХА/ВЪЗСТАНОВИХА СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ.сПОРЕД МЕН ТЕЗИ САНКЦИИ ОТ СТАРИ ПЛАНОВЕ НА РАЗУЗНАВАНЕТО,ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ С КОГО СИ ИМАТ РАБОТА,НАЙ ПОСЛЕ НАСТЪПИХА *** И ДОСТА ГОДИНИ ЩЕ МИРИШЕ.ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ НИЕ
211
1
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
След тази статия (както и много други) дали България се говори за информационната агресия от Кремъл? Отново, двойни стандарти, не е ли така?
210
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ги разбира българските антикомунистизащитават творение на ленин от 22 година- тъпите украинци бутат паметниците на основателя на държавата сиукрайна е измислена държава като македония всеки нормален човек го знае - и неможе да оцелеете югославия като я разбиха да си спомняте какви ги говорехаако не се осъзнаем и изгоним наемниците на америка от министерстватаще си оставаме индиански резерват
209
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що сте толкова тъпитъпчат ви с дезинформация и вие се пънететреди седмица генерал от бундесвера пред германска телевизия каза че ако и *** руска армия в донецк всичко се решава за 48 часаа за киев максимум 5 днинадуват пропагандата- лошото е че ще почнат с провокациина американските краварчета войната в европа им е нужна като въздуха и слънцетоинак след година две са в киреча- не произвеждат както по-рано и живеят на чужд гръблошото е че за 20 години гепиха всички политици в европа
208
8
 
17
 
! Отговори
B.B. преди 9 години
До АнонименБаба Ванга е казала.Бьлгария трябва да се дьржи за Русия.Ще доиде черен президент който ще преизвика ядрена война при която Америка ще бьде унищожена,Русия ще загуби много ,но ще уцелее ,а Бьлгария ще е слабо засегната.Не вярвах докато Обама не стана президент.Явно е че Америка и англосаксонските робовладелци разбират че икономически губят сьстезанието и се стремят да осребрят военното си превьсходство за момента.Баламосваха света че са за чесна игра но премахнаха златното полритие на долара.Предизвикаха финансова криза,наи нагло започнаха да печатат долари без никакво покритие,
207
28
 
8
 
! Отговори
uff преди 9 години
Мръсните Руснаци само си го търсят.... Те страна нямат ли си да стоят в нея? Май искат САЩ да им напомни,че не са това което бяха...
206
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 300За земята си се бият украинците. Агресорът от Русия се бие заради имперските интереси на Путин и за да гъделичка самочувствието му на гамен.ПП. Не ви ли дават почивка на служителите от Руското Посолство?
205
4
 
8
 
! Отговори
младен преди 9 години
"Вчера ръководителите на Германия, Франция, Русия и Украйна се разбраха по телефона да предприемат нови опити за спиране на огъня в Украйна."Брига ги евопейците и ФАЩ за украйна дали се води война там или не. Искат да натискат русия и да гепят. Що се не съберат да помислят за няколко африкански държави дето са раздирани от граждански войни - щото няма какво да измучат от там.
204
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към ГУРБЕТЧИЯ НАТО дори да въоръжи Украйна пак ще загуби,защото тези хора се бият за земята си.Нали оръжията се управляват от хора.В Дебалцево оставиха 90 танка някои здрави а някои след лек ремонт ще влязат на въоръжение.Т.е. дори НАТО да ги въоръжи след някоя и друга битка натовските оръжия ще станат сепаратиски.Между другото оплченците разполагат вече с няколко бронемашини ,,Кугър"американско производство.Сигурен съм ,че Путин не е изпращал такива.
203
4
 
23
 
! Отговори
демилитаризирана преди 9 години
Ако се вярва на западняшката пропаганда, всички руски танкове, оръдия и ракети са вече на територията на бивша Украйна. И скоро Русия ще бъде обявена за първата напълно демилитаризирана страна в света!
202
4
 
27
 
! Отговори
1-ви април преди 9 години
Повече от 20 000 руски танка и 100 000 реактивни системи за залпов огън заедно с 5 000 000 автобуси, пълни с бойци, са пресекли украинската граница. Съобщи филиала на Цру, Ройтелс.
201
3
 
26
 
! Отговори
COLONEL K преди 9 години
Явно и този сайт е "дървен". Президента Оланд обяви , че няма данни за такова навлизане, но "Днес" в лицето на *** знае повече. Папагали...бандеровски папагали,хайде тичайте да сърбате помия с Иво И.
200
3
 
13
 
! Отговори
galivlad преди 9 години
Украинците толкова техника и боеприпаси оставиха в Дебелцово, че за нея няма хора кой да я кара, сега 20 танка от Русия им се приведели! По последни данни! техника НЕ подлежаща на ремонт която вече е въведена във въоръжение, в редиците на ДНР 28 танка, 63 БМП и БТР, 145 автомобила, 16 зенитни установки ЗСУ-232, 13 системи за минометен огън и така нататък!
199
8
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен--------------"така трябва-фашизма трябва да бъде победен.тези които през втората световна са били на страната на Хитлер сега ще си плащат."Имаш пред вид дву милионната руска армия на генерал Власов,която се биеше на страната на Хитлер,нали ?
198
17
 
4
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ------------НЯМА НУЖДА ОТ РАКЕТИ,КОИТО ДА ДОСТИГАТ ВСЯКА ТОЧКА НА РУСИЯ-ДОСТАТЪЧНО Е ДА ГРЪМНАТ МОСКВА-А ДРУГИТЕ САМО ЩЕ СЕ РАДВАТ !
197
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аххахаха... и снимка като доказателство са дали даже! Жалки сте! Що не напишете нещо за хилядите наемници от САЩ, Полша и т.н., които се бият на страната на хунтата? А за "Блек Уотър"? Пропаганда...нямаме независими медии, всичко е на заплата в "Америка за България"
196
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така трябва-фашизма трябва да бъде победен.тези които през втората световна са били на страната на хитлер сега ще си плащат.
195
4
 
35
 
! Отговори
далеч преди 9 години
Каква мобилизация в Украйна, за последните 3 -4 дена само в Русия са избягали няколко хиляди младежи само и само да не получат призовките .Гледах в тубата видео майките им ги крият,други бягат към Полша никои не иска да бъде пушечно месо заради няколко олигарси и Порошенко вУкрайна