"Вътрешни врагове клатят" Русия

Руският печат за митингите на движението "Антимайдан"
24 фев 2015 09:19, Елка Василева
106
"Вътрешни врагове клатят" Русия
Снимка: Reuters

Руският печат коментира съботните шествия на движението "Антимайдан" в страната и по-специално в Москва по случай годишнината от трагичните събития в Киев. Маршът бе "първо предупреждение към руските политтехнолози на цветни революции", заявява "Росийская газета".

На московския митинг дойдоха "много повече хора, отколкото би могъл да предположи някой", изтъква официозът и цитира организатори, според които в проявата са участвали близо 50 хил. души. Столичната полиция обаче съобщи за 35 хиляди.

Организаторите заявиха, че е имало провокации по време на акцията и помолиха полицията да проучи станалото. Те смятат, че провокациите са били организирани от Киев, добавя всекидневникът. Според него е имало подготвени "провокационни плакати", "нагласени" медийни съобщения, че участниците са платени, а "в ефира излизали младежи и заявявали, че уж били закарани на митинга насила".

"Провластовият марш на движението "Антимайдан" в Москва се оказа масов, включително защото бяха докарани организирано хора, заети в бюджетния сектор, от много региони" на Русия, пише "РБК дейли". По данни на вестника властите на ред централни руски региони получили "молба да помогнат в събирането на хора за акцията". Той цитира и писмо в същия дух от учителския профсъюз до московските училища. Движението "Антимайдан" обаче нарекло писмото фалшификат и заявило, че не желае подобни "мечешки услуги".

Още по темата

"Трябваше да се напомни какви са последиците от насилствената смяна на строя. Това бе полезна акция против войната", коментира Йосиф Дискин от руската Обществена палата.

"Вътрешни врагове клатят" страната, цитира "РБК дейли" изявлението във връзка с митинга на Франц Клинцевич, депутат от властовата партия "Единна Русия". Според другаря му по фракция Евгений Фьодоров "вътрешните врагове" и "петата колона" са групи и организации, свързани с чужденци, които си поставят за цел да ликвидират Русия. По думите му такива хора има сред чиновниците - те изпълняват задачата рязко да влошат икономиката на страната, разказва всекидневникът.

"Антимайданът" е отбранителна акция на хора, които усещат, че губят контрола върху положението, смята политологът Дмитрий Орешкин.

"За тази акция хората бяха мобилизирани по административен път, настроенията - изкуствено докарани до истерия. Докато същинската идеология на Майдана е призив към чиновниците да спазват законите, опирайки се на държавните институции, тази и другите подобни акции разтърсват държавните устои, защото целят да тормозят другите хора, да търсят парии и така да цепят обществото", заявява аналитикът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: РусияАнтимайдан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руските медии коментирали това , ама *** *** , вече за руска медия ли се смята , преди не съм симпатизирал на русняците , защото и те си гледат интересите , за разлика от наште , но такива като пачата *** с нейните статии , които само плюват русняците , а възхваляват най-големите *** американците , накара много хора да симпатизират на русняците
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майданът свали олигарха Янукович и сложи олигарха Порошенко( баща му е дунавски българин, учил е там в българско училище- СРАМ!!!). Днес майдан активистите бягат от Украйна, бягат като плъхове от потъващия кораб, имигрират масово. Съсипаха страната си и аре чао! Слава героям!
30
3
 
11
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Русия е страна богата на суровини и развита оръжейна промишленост.Нищо повече!Когато гореспоменатите приоритети преминат в частни ръце и се разреши печалбата да се изнесе и натрупа в чужди банки,идването на разрухата е факт.Всичко останало е театър в който ролите и актьорите се местят с пинсети.Защото Русия не е България-народът също!!!
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а и в Русия , ние няма как да се приспособим , там трябва да се работи , а не е като да отидеш в ЕС , в Германия , там да работиш като строител , или жените като чистачки , и като не ти стигат парите , държавата да ти дава помощи , та да не умреш , да си купиш Самсунг Галакси с договор за 1 евро , да си купиш дрехи от разпродажбите , и да се радваш че си равноправен гражданин на ЕС , на равнището на *** си там , но главата горе , има за кльопачка и за пиячка
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти си измий и устата, не само ръцете! Душата обаче как ще я измиеш, се пита в задачата?
27
12
 
13
 
! Отговори
измъчени хора преди 9 години
Руснаците са измъчени хора.....само си помислете....толкова години комунизъм, сега Путин....и въпреки това отстъпват на КНДР по масовост и любов към любимия ръководител.....следователно още може.....
26
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са ония *** фашагоционяги, а не русите! В политикус има статия по темата за етносите населяващи изкуственото образувание наречено Украйна. В постовете отдолу има карта от 1900 година и ще видиш по етническия състав на населените области, че ясно се очертават Новорусия и Хазария. Това е конфликта, тези две държави ясно вече не могат да са една и просто трябва да се разделят като Чехословакия. Това е!
25
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По *** нация от таваришите няма..всеки път когато чуя за тях и ми се повръща ..даже сега ще си измия ръцете след като пиша за тях !!!!!
24
7
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
До до 23Е да де, нали това ти казвам! Ей я Русия, прав ти път! Желая ти добър живот там! И като пристигнеш, кажи им да не ни мътят водата тук! Успех!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усещате ли,че в момента Ви клатят с този текст,българи?!Знаете ли кой Ви клати?(Яко клати,е_бати!)
22
16
 
16
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Аз лично искам да живея като европеец!--Ти да не мислиш, че в Русия живеят като марсианци?! Доходите им са два пъти по-високи от българските и са доста по-образовани от средния българин, който все повече се маргиналириза.
21
9
 
17
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Отиди да ги видиш днес с ?380 заплата и цени 2 пъти по-високи от нашите, а не ми говори какво е било преди една година. Ама колко били евтини билетчетата и хляба ама кв. метър панелка в Москва е $5000. Дотам ги докара Путин!
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А мале тия вървят по пътя на другаря Станишев и Орехарски. Събират се 50 000 те казват 30 000 максимум и то защото е платен митинг.Комунистите си личат от километри, с техните пошли пропагадни глупости.Само *** би повярвал на руските изявляния, че няма тяхна техника и военни в Украйна - кой нормален ще си повярва, че като се качи в модерен танк ще бъде възможно да го управлява и да е в бойна готовност... най-много да го подкара и до там. За ПВО и ракетни остановки да не говорим - ***!
19
9
 
16
 
! Отговори
Ахм! преди 9 години
Изобщо не ми пука как живеят руснаците! Щом са толкова добре, браво! Който е запленен от начина им на живот, спокойно може да заминава за там, няма да го спираме! Само не ни се месете във вътрешните работи, тук народа е гласувал какво иска! Аз лично искам да живея като европеец!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За русите е нормално да са свирепи войни, те произхождат от старите велики българи и викингските жени, та това си им е в кръвта, да са войни и победители. Четох, че руският език е нашият църковно славянски, преди са говорили на фински и тюркски. Киевска Рус е българска държава, до Иван Грозни всичките им князе са българи, Грозни сам убива сина си и слага край на династията. Няма да си го признаят никога, но това е така.
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...според които в проявата са участвали близо 50 хил. души. Столичната полиция обаче съобщи за 35 хиляди...А накрая ще се окаже, че са били 300. Знаем ги как стават тия работи ;)
16
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
казионни циркове от изкарани да протестират чиновници и шапкаджии. на това паразитно племе му трябват .враг,вожд танк и водка, само така са щастливи
15
6
 
12
 
! Отговори
празнуващ преди 9 години
А какво става в България бе будоарни войни с клавиатура?Скоро ромеите ще изпокрадат де що има по селата и ще плъзнат в София и останалите големи градове!Е тогава дупе да ви е яко коментаторчета!
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опорна точка на руски се казва *** КРАСНЬЙ!)))
13
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре че русия измисли айфона, мерцедес и D&G за да имат с какво да се фукат по очуканите и кални улици .