Москва: В убийството на Немцов може да са замесени националисти

Чеченският лидер Кадиров обвини западните тайни служби за смъртта му
28 фев 2015 18:47, Анисия Иванова
328
Москва: В убийството на Немцов може да са замесени националисти
Руснаци поставят цветя на мястото, където беше застрелян Борис Немцов. Снимка: БТА

В убийството на руския опозиционер Борис Немцов тази нощ в Москва може да са замесени радикални националисти, съобщи източник от правоохранителните органи, цитиран от Интерфакс.

Сред приоритетните версии според него е престъпление, целящо дестабилизация на обществено-политическата обстановка в Русия.

"Ред признаци дават основание да смятаме, че убийството не е извършено от професионалисти, а от ултрадесни радикали, които смятат за противници и действащата власт, и политическата опозиция", заяви източникът.

Още по темата

Гилзите от патрони за пистолет калибър 9 милиметра, открити на местопрестъплението, са произведени в различни оръжейни заводи, каза той. Организираната престъпност обаче по принцип има възможност да купува цели партиди боеприпаси. "По всичко личи, че хората, стреляли по Немцов, нямат стабилни канали за доставка на оръжия", заключи събеседникът на агенцията.

По същия начин стояха нещата с убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина преди няколко години в Москва, извършено от участници в националистическото движение БОРН, добави източникът на Интерфакс.

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров обвини западните тайни служби в убийството на руския политик, предаде ТАСС. Кадиров отправи обвинението от страницата си в Инстаграм, уточнява агенцията.

"Единствено сили, заинтересовани да нагнетяват напрежение, биха се решили на такава коварна стъпка. Организаторите на убийството са се надявали целият свят да обвини държавното ръководство в смъртта на Немцов и да предизвика протестна вълна. Няма никакви съмнения, че убийството на Немцов е организирано от тайните служби на Запада, чийто стремеж е по всякакви пътища да предизвикат вътрешен конфликт в Русия. Такава е практиката им. Първо приближават някого до себе си, окрилят го, наричат го приятел на Америка и Европа, после го принасят в жертва, за да обвинят политическото ръководство", твърди чеченският ръководител.

По думите му, има много такива примери, а трябва да се вземе предвид и "омразата на Киев към Русия".

"Тъкмо с ръцете на киевските тайни служби може да е изпълнена присъдата срещу Немцов, постановена в някоя западна столица. Днес обаче Борис Ефимович (Немцов) не беше реален претендент за властта в Русия", пише Кадиров.

По думите му, убийството на Немцов не е могло да бъде изгодно за руското ръководство, защото самата власт е имала нужда от този политик, отбелязва електронното издание "Лента".

Кадиров обяснява, че Немцов е бил опозиционер, който "формално съществува, но реално не е ярък лидер на т. нар. опозиция". В заключение чеченският лидер поднася съболезнования на роднините и близките на покойния.

Същевременно в центъра на Москва е открит автомобил, с който може да са избягали извършителите на убийството на руския политик Борис Немцов, съобщи телевизия РЕН-ТВ, цитирана от Интерфакс. "Белият автомобил на килърите е открит близо до мястото на разстрела", се казва на сайта на телевизията.

Източник от органите на реда потвърди за Интерфакс тези данни и уточни, че колата е намерена недалеч от улица Арбат в центъра на Москва. Следствен екип прави оглед на автомобила.

Възможно е обаче колата да няма нищо общо с престъплението, прави уговорка агенцията.

Опозиционерът Борис Немцов бе застрелян с няколко изстрела от движеща се кола тази нощ близо до Кремъл. По-рано руски медии съобщиха, че убийците са се движели с бял форд фокус или форд мондео.

Според източника на Интерфакс обаче откритият от полицията автомобил е бяла лада приора. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв тоя Борис Немцов бре,да не е извъньземен,че само за него ни надуват ушите. Какво толкова- замесил се в далаверки и го гръмнали,само през отминаващата седмица у нас гръмнаха маса ти народ ,даже и един ди джей от Варна и кво нищо.Така ,че стига с тоя немцов-францов.Квото търсил си намерил.Политика,пари,власт,наркотици,жени и накрая куршум -нищо ново Тука за 25 г.(демокрация) изтрепаха сума ти народ ама файда йок,Сценария по целия свят е един и същ
182
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДНЕС ИМАШЕ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ХОРА НА МИТИНГА СРЕЩУ НАТО В СОФИЯ ОТКОЛКОТО В 9 МИЛИОННА МОСКВА НА ПОКЛОНЕНИЕТО НА АМЕРИКАНСКИЯ ХРАНЕНИК,АМА ИНФО ЗА ПРОТЕСТА СРЕЩУ НАТО НИТО ДУМА ПО МЕДИИТЕ. ТОЛКОВА ЗА (СВОБОДНАТА ЖУРМНАЛИСТИКА) У (ДЕМОКРАТИЧНА )БЪЛГАРИЯ
181
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** излъга сума ти *** на изборите и си заби *** в Бртюксел. Муахахааххаха
180
3
 
6
 
! Отговори
Царя на хомо-тролове преди 9 години
Спускам нова опорна точка,няма да повтарям! Борис Немцов не е бил убит,самоубил се е сам с 4 патрона в гърба и то от бяла кола в движение.Колата е била карана от сороиди,фашисти,цру,мосад и поне от 3-*** илюминати едновременно,като нито един от тях не е бил любовник на Сидеров!
179
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А *** кога?А фикуса кога?Все рубладжии!
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти Сайдера не го мисли. Той е бил и против Русия и пак си е живуркал като журналист в Демокрация. Хитрата белокоса лисица винаги ще се оправи и ще лапка. Гледай себе си...
177
3
 
6
 
! Отговори
Чичо Сам преди 9 години
Че то днес пред мол Сердика имаше по-голяма опашка, отколкото са тия оплаквачи на храненика на Държавния департамент. Опитали са се да създадат илюзия за голямо множество, ама като няма, няма. Таман се уреди с млада манекенка и - клъц! Мъка!
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой има интерес от смъртта на Немцов?отговор:*** точка.
175
3
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Болен Варадеров гледа озадачено. Страхът му е да не стане някоя врътка в Кремъл и да остане на сухо.
174
5
 
6
 
! Отговори
ех преди 9 години
Ей...това ниско интелигентните руски *** бърливи ги направиха...До оня ден заповед да обиждат Плевнелиев и Ердоган,последните дни възхвали за Турция и най-големия резак и *** на Путин-Кадиров.....Пълна шизофрения,още повече опротивяват на всички,по-*** *** от руския няма...
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
234Как вс устроено рядом с кремлм!... Для фото отличный вид, а для убийства, с плачущим народом, свечами, а потом с ежегодным паломничеством в будущем, так вообще место выбрано по голливудски грамотно.
172
0
 
2
 
! Отговори
вода преди 9 години
До чугунолеярТи за демократ ли се имаш? :))) С тез заплахи и таз втвърденост /липса на флексибилити в поведението/ м ?
171
1
 
3
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Има сключена сделка между САЩ и Саудитска Арабия. САЩ ще помогнат за унищожението на Ислямска държава, докато арабите са обещали да смъкнат петрола на $20 за барел.
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 236Ще ме извиняваш българин, ама сръбкините са най-красивите. И това не е само мое мнение, а на много хора обиколили над 50 държави поне по света, включително и България.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И эти кадры покажут по всем ТВ каналам во всем мире под слоганом: "Миллионы россиян вышли на митинг в поддержку "демократических" перемен и отставку Путина!" И попробуйте доказать мне, что это не так!
168
1
 
3
 
! Отговори
кмарков преди 9 години
безплодния плазмодий,скатал военна служба с фалшиво медицинско или бялата златка както го кръстиха се изживява като русофил и патриот.БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ от тия ***
167
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
БЪЛГАРИН ЗА ЕС !!!!!!!!!! НО1. БЪЛГАРИ - КРАСИВА НАЦИЯ2. ИТАЛИАНЦИ , ЧЕХИ , ПОЛЯЦИ, СЪРБИ, ФРАНЦУЗИ - ГОРЕ ДОЛУ СТАВАТ3. РУСНАЦИ - СТАВАТ, НО СА *** И ПИЯНИЦИ...4. АНГЛИЧАНИ, ГЕРМАНЦИ - ГРОЗНИ КОНЕ, ПРАВЕНИ ОТ БРАТОВЧЕДИ !5. ИСПАНЦИ, РУМЪНЦИ, ГЪРЦИ, ПОРТУГАЛЦИ - ***, *** , ЦИГАИ !!!ДА ЖИВЕЕ НАЙ-СТАРАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА !!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зад всяко престъпление се търси кой има интерес.В този случай единствено имат интерес *** в сащ и израел,затова и веднага на мястото на убийството на Немцов цъфна американския посланник.Само,че Русия не е Ирак и Путин не е нерешителния янукович и я са пробвали нещо руските *** по закона на Мойсей ***,чя момчетата от ОМОН и АЛФА са им пръснали халкичките.Замислете соросчета и вижте какво правят и с техните си пудели като Немцов задокеанските господари,когато е за техен интерес
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никто не задумывался над тем, почему эти самые "оппозиционеры" отозвали свою заявку на шествие и митинг в Марьино назначенный на 01 марта и согласовывают траурное шествие в центре Москвы? Все очень просто и логично! Ни один человек в мире не сможет увязать Марьино с Москвой. Для всех жителей планеты Москва - это Кремль. Вот по этой-то причине и грохнули немцова на Васильевском спуске, куда его заманила украинская 23-летняя *** Анна Дурицкая, чтобы "оппозиция" смогла провести свое "шествие" на фоне башен Кремля. И эти кадры покажут по всем ТВ каналам во всем мире под слоганом: "Миллионы
164
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 230 За българксат ли думаш. Да такава е.