Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна

Преди това няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна
Обновена: 3 мар 2015 16:34 | 3 мар 2015 14:31, Елка Василева
343
Киев категоричен: Крим трябва да бъде върнат в Украйна
Павло Климкин. Снимка: архив, Reuters

Няма да има нормализиране на връзките между Русия и Украйна, докато Крим, който сега е под руски контрол, не бъде върнат на Киев, заяви украинският външен министър Павло Климкин, който е на двудневна визита в Япония, предаде Ройтерс.

 "Не може да има ни най-малкото нормализиране на отношенията между Украйна и Русия без връщане към статуквото и установяване на пълен украински суверенитет върху Крим", каза Климкин пред репортери в Токио.

Русия анексира Крим преди година.

 "Единственото предварително условие за каквото и да е ефективно, окончателно уреждане на конфликта, е пълно затваряне на украинско-руската граница", допълни Климкин.

 "Защото всичко, което дестабилизира ситуацията в Донецка и Луганска област - пари, оръжия, наемници, тежки оръжия и разбира се руски бунтовнически войски - идва през руско-украинската граница", каза дипломат номер едно на Киев.

Той подчерта, че Киев иска мирно уреждане на конфликта, но предупреди, че Украйна ще използва всякакви средства, за да защити своята териториална цялост и суверенитет.

Същевременно трима украински военни са били убити, а девет ранени за последните 24 часа в Източна Украйна, посочва Ройтерс, като се позовава на украински военен източник.

Той добави, че проруските сепаратисти са обстрелвали украински позиции в Донбас 22 пъти през изминалия ден.

Русия пък отказа в Парламентарната асамблея на съвета на Европа да се създаде работна група за Украйна, защото е невъзможно взаимодействие с тази организация в условията на въведени срещу Русия санкции, заяви пред руския в. "Известия" председателят на комисията по международни въпроси в руската Държавна дума Алексей Пушков. За такава група в ПАСЕ настояваше Ан Брасьор, председателката на ПАСЕ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: УкрайнаРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
32
 
! Отговори
Севастопол преди 9 години
Крим не се интересува от присъединяване към пропаднали държави.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОГАТО ВЪЗКРЪСНЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ХРУШЧОВ.
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и България си иска Егейска Македония, Беломорска Тракия и Северна Добруджа, но САЩ и ЕС са против България.
12
2
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Май трябва да се сменяват тези които ръководят от Киев , защото те не са в ситуацията в която да диктуват условията ! А по-добре би ило да се примирият с това коетое станало и да гледат да не изпуснат и Донбас и да си управят икономическото положение в Украйна ,а пък след това могат и да мислят за Крим ,Донбас и Сибир !
11
2
 
28
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ще ви върнат от трите най дългото.Вие сега почвате де губите.
10
2
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
На каквото остане от Украйна ще му трябват поне 10 години за да се нормализира,така че да не се ежат!Между Крим и Киев ще има много земя,която няма да е украинска(няма и да е руска,разбира се).Но...това си постлаха!Когато първо се действа,а после се мисли-така става!"Демократизацията" от американски тип винаги води до такива резултати!Поне последните към 30 години!Да не изреждам поредицата от крещящи примери.
9
30
 
6
 
! Отговори
Тит преди 9 години
Приседна му на Мечето Крим и сега го боли кемчето,ще трябва да върне голямата хапка,че да не иде зян !
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди всичко трябва да се спазват всички приети нормина ООН‌ за самоопределенние на една нация.Жителите на Крим искат да бъдат?-Част от Русия -> +-Част от Украйна -> -
7
3
 
45
 
! Отговори
Не вявам преди 9 години
Крим да се върне във хиперинфлационна, бедстваща Украйна?Едва ли здравомислещ кримчанин би си го пожелал.
6
38
 
12
 
! Отговори
руснак от Казънлък преди 9 години
Слава на Русия !Долу Жужин и Новопутия !______Трябва да се върне Крим на братята украинци и да заживеем отново нормално и щастливо !
5
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Вятърът прави това това, което ти правиш на руските си господари, ***.
4
51
 
13
 
! Отговори
от Лвов преди 9 години
Точно така ,Мечока трябва да направи ресто,ако не иска да закъса още по яко !***********************************************************СЛАВА УКРАIНА***************************************************************
3
47
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна изолация и мачкане на джуджето. Джудженце, ламтеше за земя, нали? Да са ви честити заплатите по ?300, само преди година бяха 3 пъти по-високи.
2
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно! "Крим трябва да бъде върнат на Украйна, а Украйна трябва да бъде върната на Русия!!!"Съгласен съм-трябва да се спазва историческата истина.
1
2
 
74
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Вместо да се опитвате да си върнете Крим гледайте да не загубите още територий, който и без това не са ваши.