Убийците на Немцов вероятно са от южните региони на Русия

Над 100 души разследват убийството на руския опозиционер
5 мар 2015 09:09, Елка Василева
52
Убийците на Немцов вероятно са от южните региони на Русия
Снимка: Reuters

Шефът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников за пръв път заяви, че следствието има вече конкретни заподозрени в убийството на руския опозиционер Борис Немцов, застрелян на 27 февруари в Москва. Но уточни, че засега те се разглеждат "като версия", пише "РБК дейли".

Според източници на вестника от тайните служби следствието работи най-вече по автомобила "ЗАЗ Шанс", с който изглежда е избягал убиецът на Немцов. Колата е намерена, установен е и първоначалният й собственик. Сега се проучват всички, имали достъп до автомобила.

Следствено-оперативният екип включва над 100 души - и хора от териториални структури на силовите ведомства, и служители от централните апарати на Федералната служба за сигурност, МВР и Следствения комитет на Русия. Анализират се голям брой видеозаписи и данни на мобилни оператори.

Още по темата

"От кадрите вече може да се съди, че тези хора (предполагаемите убийци, бел. на изданието) най-вероятно са родом от южните региони на Русия", е заявил в сряда източник на телевизия РЕН ТВ.

Сред клиповете, свързани с престъплението, всекидневникът откроява каченото вчера за пръв път в интернет видеообръщение на хора, поемащи отговорността за убийството на Немцов.

Виждат се застанали неподвижно трима младежи с оръжие в ръце, с маски тип балаклава и дрехи с неонацистки символи. Глас зад кадър заявява, че това са бойци от отряд "Русич", включващ руски националисти от сепаратистки Донбас в Източна Украйна – те убили опозиционния политик заради неговата "антируска дейност".

Вестникът обаче посочва, че сайтове, близки до руските националисти, участвали в украинския конфликт на страната на отцепниците, бързо определили видеозаписа като провокация.

По-рано събеседници на "РБК дейли" от правоохранителните органи посочваха като основна версията, че в убийството на Немцов са замесени националисти, напомня вестникът.

Той обръща внимание, че следственият екип се оглавява от генерал Игор Краснов, прочут с работата си по нашумели дела срещу руски националисти, включително за покушението срещу бившия руски вицепремиер Анатолий Чубайс през 2005 г. и убийството на адвоката Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурина през 2009 г. в центъра на Москва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: РусияБорис Немцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
3
 
! Отговори
НКВД 2015 преди 9 години
Кой ли им вярва на тези !!!!?? На бас, че ще си "харесат" някой чеченски клетник за извършител.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При подобни убийства търсете парите. Всеки профан може да си сложи маска, да снима клипче и да "поеме отговорност".
15
5
 
5
 
! Отговори
До печатар преди 9 години
Ама по важно е така да се извъртят работите, че Немцов да се е самоубил. Путин е невинен
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Боби , хвана ги ! Получаваш орден КГБ червена звезда със сърп и чук !
13
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Малко факти за размисъл:1. Немцов е застрелян 23:48 28.01.152. 12 часа по-късно на похода организиран от опозицията има тениски на Руски и Украински с идеален печат и също така са раздадени промишлено количество плакати пак на Руски и Украински - Е как успяха да сис менят в движение цялата пропаганда за 12 часа.3. Два часа преди убийството във Википедия посредством десетина версии се зареждат материали за Немцов и неговото убийство??? Заредена е Автобиография и т.н. по времето на убийството??
12
1
 
9
 
! Отговори
Х преди 9 години
Убийците на Немцов са разкрити ,но Путин е помолил Борисов да му прати световно известния специалист по задържане Лазаров да ръководи акцията.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18наеми си преводач!А как се превежда: Бля, тьху!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ееее, стига с тоя "голям политик" Немцов....в Русия не обичат предателите
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
17 а как се превежда... Да ну нах? :))
8
2
 
14
 
! Отговори
към 8 преди 9 години
До един българинТи не го знаеш добре руския. "Борись" е повелителната форма на глагола "боря се" и на български се превежда като "бори се". Има още една важна подробност при употребата на този глагол: апелиращият за борба срещу нещо не включва себе си, а призовава другите да се хвърлят в борбата. Петата колона не е готова да жертва себе си в борбата, а иска да подпали цветната революция посредством лековерните руснаци.
7
2
 
10
 
! Отговори
Nqkoi преди 9 години
Ukrainska rabota po zapoved na fasht da destabilizirat rusia s protesti i nedoverie kam pravitelstvoto!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До един българин,ти го знаеш по-добре руския!
5
0
 
6
 
! Отговори
99 преди 9 години
Интересно разследване намерих в Тубата: "Убийство Немцова уже раскрьiто? Почему молчат?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как не се работи върху версията "премазан от влак яздел кон". Мосфилм
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо си пълните сайта с глупости? На кого не му е ясно че е битов инцидент, че е убит заради украинката, която ч..ал, че тя не е засегната и веднага след убийството се е прибрала в Украйна. Сигурно многократно е предупреждаван но не си е взел поука. Жалко наистина за този политик , но се правят грешни предположения свързани с Путин, който няма нещо общо.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове темата за тази гнида се изчерпа.Намерете си друг жертвен агнец, този не свърши работа.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха ха , от подножието на Стара планина , там се крият убийците