Палестинците имат право на своя държава, убеден е Путин

Столицата й трябвало да е в Източен Ерусалим
28 мар 2015 21:00, Анисия Иванова
274
Палестинците имат право на своя държава, убеден е Путин
Снимка БТА

Палестинците имат право да създадат независима, жизнеспособна, териториално цялостна държава със столица в Източен Ерусалим.

Русия и занапред ще спомага за постигането на тази цел, като действа както по двустранни канали, така и в многостранни формати, включително и в "квартета" на международните посредници, се казва в приветствие на руския президент Владимир Путин до лидерите на страните от Арабската  лига, събрали се в египетския курорт Шарм ел Шейх.

Приветствието, цитирано от ТАСС, е качено на сайта на президента.

Емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани също призова днес за създаване на палестинска държава със столица в Източен Ерусалим, както и необходимостта да се снеме блокадата на сектора Газа.

Без уреждане на палестинския проблем Близкият изток никога няма да получи стабилност, заяви на срещата в Шарм ел Шейх катарският монарх, цитиран от информационната агенция Маан.

Според емира мирният процес буксува по вина на Израел, който освен всичко друго води и политика на "евреизация" на Ерусалим.

Той посочи, че в сегашния момент мирните преговори са лишени от смисъл и призова Съвета за сигурност на ООН да поеме отговорността за прекратяване на израелската окупация и за създаването на палестинска държава със столица в Ерусалим.

Сайтът "Нюзру- Израел" припомня, че френският външен министър Лоран Фабиюс съобщи, че Париж готви нов проект за резолюция на Съвета за сигурност за мирно уреждане на палестинско-израелския конфликт. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, rushim edni durjavi ( bratska Ukraina) I suzdavame drugi . No idiotshtina !!!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ххахаха! Ей ся се започна платеното лаене...
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 174: Ако Палестина беше на мястото на Украйна нямаше да "има право да бъде държава!!!"
63
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин се опитва с притоплени популиски изявления да прави точки при петролните шейхове !
62
0
 
3
 
! Отговори
рок преди 9 години
рулетката се завъртя,този път явно всички ще залагат
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Конфликтуващите страни в Йемен са се обърнали към Москва за помощ в урегулирането на противоречията, довели до начало на военни действия и предизвикали рязък скок на цената на нефта.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕкспертEксперт си,толково колкото е експерт магарето по музика!Интересно, защо не ходиш в Щатите,а киснеш пред компа и плещиш тъпизми?
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свобода за Палестина!
58
1
 
1
 
! Отговори
Не знам преди 9 години
как ще стане "териториално обособена държава", като палестинските селища са разпръснати по цялата територия....
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам за Путин,обаче ако съм на Бойко на мястото ще взимам всеки месец по 15 милиарда заем.Ще изправя Икономиката,ще дам на хората пари и магистрали и работа,заводи и всичко!Накрая ще почна да се усуквам като ''беде грък''!Е така се прави!70 милиарда раздай на хората,после като си ги искат ще се сучеме.Ако много знаят като скочиме и ще ги избиеме всичките гадове!!!Така се става НАРОД И ДЕМОКРАЦИЯ!САЩ са не милиарди а билиони на заем,ама имат армия нали?!!!!!
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е край Путин си подписа билета за Св.Петър!Евреите няма да оставят нещата така!
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия скочи от 36-то на пето място в света по БВП . Валутните резерви се увеличиха 48 пъти! Национализира петролната индустрия 65% и 95 % от газа и много други. Ръст в селското стопанство: пет последователни години се класира 2-3 място в износа на зърно в света надминавайки САЩ, които сега са на 4-то място! Повишение на заплати в публичния сектор с 18,5 пъти! Повишение на пенсии -14, 5 пъти! Намаление на смъртността сред руското население с 1,5 милиона души годишно!
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента националният дълг на САЩ е 70 трилиона долара, според неофициални източници сумарният дълг е над 700 трилиона. Само външният дълг е 19 милиарда. Скоро намя да могат да обслужват дори външния си дълг. Крепят се едиснвено на долара който успяха да наложат като световна валута. Но краят им идва - Русия и Китай елиминираха долара от разплащанията си, включва се и Египет. Иран на 100% е елиминирал долара. И други скоро ще ги последват.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умен ход! Изнасянето на войната в двора на врага е добра стратегия, а още по - добра ще е ако разпокъса и фронтовете, като например да възобнови база Лурдес в Куба както и да направи няколко военни учения с южно-американските противници на американската политика, а също и в Сибир около Канада. НАТО на вече на няколко пъти нарушава международните спогодби за дислокация на военни сили и съвсем целеустремено предизвиква конфликт. Това не са празни приказки ами факти! Бог да пази децата ни!
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисей, не забравяй, че БААСистите крепиха до голяма степен нормалното съжителство между християни и мюсюлмани. А това е нещо което не се нрави на евреите в региона. Никой не можеш точно сега да убедиш, че хора борещи се за социализъм и пренебрегвайки религиозните различия са разчитали един на друг, едва ли не сега са в ИД. Или намекваш за християни в ИД? Християни социалисти се обявяват за салафитски последователи, които защитават само исляма, това вече звучи като груба шега.Не мислиш ли?
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след ВСВ, америка убеждава евреите да оставят американците да определят кои нацисти да бъдат съдени за престъпленията и кои да се амнистират, като в замяна ще им подарят държава! избират си най добрите инженери и въпреки извършените престъпления, дават им самоличност и имот, като в замяна да работят за военните! военните на сащ дърпат напред и дават на евреите земя, която взимат от палестина! оттогава палестинците се опитват да си върнат родината, но сащ не дават! това е!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До циникавсъщност в Ливан има поне 5 вида християни, като голяма част от тях са арменци, които наистина не са православни, ако имаш предвид тях, да прав си.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна? Има ли още такава държвава?
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След рязкото обезценяване на рублата държавите от бившия СССР които са тотално зависими икономически от Русия и от рублата а нямат постъпления в долари имат само един изход - присъединяване към Евразийския икономичски съюз.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисей, освен това както си подкарал нещата с християните и тяхната роля в Близкия изток, кажи тогава защо Израел съсипа БААС?