Парашутисти от САЩ ще тренират Националната гвардия на Украйна

След осемседмично обучение ще се състоят и съвместни маневри
30 мар 2015 12:37, Елка Василева
119
Парашутисти от САЩ ще тренират Националната гвардия на Украйна
Снимка: архив, Reuters

Близо 300 американски парашутисти ще тренират бойци от Националната гвардия на Украйна по време на маневри в западната част на страната през април, съобщи украинският министър на вътрешните работи, цитиран от Франс прес.

"290 парашутисти от САЩ ще бъдат разположени на 20 април на военния полигон в Яворив" недалеч от Лвов край границата с Полша, информира Арсен Аваков чрез Facebook.

В учението ще участват 900 войници от украинската Национална гвардия, подчинена на вътрешното министерство и включваща по-специално доброволци от милициите за самоотбрана на Майдана - проевропейско движение, организирало протести в центъра на Киев и удавено в кръв през февруари 2014 г., посочва АФП.

След осемседмично обучение ще се състоят и съвместни маневри, увери Аваков.

Тези маневри може да разгневят Русия, която обвинява американците, че са предизвикали протестите на Майдана, довели до падането на проруския режим в Украйна.

По-малко от месец след свалянето на проруския президент Виктор Янукович през февруари м. г. Русия анексира Крим; последва въоръжен конфликт в сепаратистка Източна Украйна, отнел за 11 месеца живота на над 6000 души.

Киев и Западът обвиняват Русия, че въоръжава проруските бунтовници и е разположила в Източна Украйна редовни войски, което Москва отрича, напомня АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
18
 
! Отговори
be_free преди 9 години
Американците кацат в окрайна на 20 април (рождения ден на Хитлер).На 9 май Русия празнува победата над западнофашизма :D
37
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците знаят какво правят!
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не съм чувал русия да провежда учения в Мексико примерно ,но пък САЩ са във война в поне 2 страни откакто се помня
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тогава в Косово, САЩ помагаха на косоварите да се "самоопределят".Сега Русия помогна на Кримчани да се "самоопределят".И всичко това е признато от съда в Хага, аз не знам защо говорите постоянно за нарушаване на някакви закони, след като съдът във Хага ви го казва! Вие нещо по-важни ли сте от съда в Хага??? Международният съд решава - в Хага!И този съд вече през 2009 реши.Сега няма вече как да се извъртят нещата.Черно на бяло са.Аде стига глупости!
34
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се справят добре на ученията украинците - US ще им позволят следващия път да ползват парашут
33
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диктатурата в москва доказа, че не се спазва международните закони-----------Спазват се те, много добре даже. Нито е имало анексия, нито е нарушено каквото и да било международно право.Съдът в Хага взе решение през 2009 г. за Косово, че всеки народ има право на самоопределяне.Албания си има. Ама те не отиват да живеят в Албания да си правят държава като нарушават териториалната цялост на Сърбия.Но съдът в Хага реши - всеки народ *** право на самоопределяне.И Крим се самоопредели.
32
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диктатурата в москва доказа, че не се спазва международните закони, затова Украинците се готвят за продължителна война с агресорите.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ами да вземат ...-----------Ние сме превзети без бой още през 1989 г.Какво ще превземат само не ми е ясно, вас от какво ви е страх, да се простим с великия парламент и великия ни президент ли? Или великия франчайз. В една страна няма ли образование, няма ли здравеопазване, там няма нация, там няма народ, това е касичка. България е касичка, собственост на различни хора, от различни страни.Какво ще превземат, на някой американец касичката? Не мисля, че турчин ще бута на САЩ касичката!
30
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Това е печалбата на Русия... - американски войници шътат на западната и граница... - скоро ще поставят и ракетни остановки...
29
2
 
18
 
! Отговори
Естет преди 9 години
Тоя маринец най-отдясно що се е маскирал с клонче насред пустинята? На това ли ще учат братята украинци?
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
американските престъпници продължават да се месят там където не им е работа.украйна е руска територия и след време янките ще я напуснат в цинкови ковчези .амин, да бъде
27
1
 
24
 
! Отговори
СОМО преди 9 години
Интересно Украйна с какво ще плати ? Безплатен обяд зя янките няма...
26
8
 
7
 
! Отговори
Ами да вземат ... преди 9 години
Ами да вземат да тренират и нашата армия, че с тия некадърни войници, ако Путин или Ердоган решат да "освобождават" българите от руски или турски произход ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ ЗА ЕДНА СУТРИН!
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една приказка - че една лъжа повторена 1000 пъти става истина.Анексия на Крим не е имало.Изкривява се истината и се нарича Анексия.А няма как да анексираш автономна територия, в която хората с 90% подкрепят присъединяване. Нито е била украинска по времето на референдума, нито някой насилствено я е присъединил.Ако Северна и Южна Корея се обединят след референдум в Северна Корея, където явно нещата не вървят добре, пак ли Анексиране на Северна Корея ще има или обединение?А????
24
2
 
23
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
До СТАТИСТИКА 2Ти си тъпо парче явно ....Хамериканците какво правят на 20 000 км от границата на държавата си ...ааа да обучават ....те така обучиха и ИДИЛ...и Ал кайда...и куп други свой фенове който режат глави сега ,като за добър ден....Русия прави учения за да отбранява територията си...тази територия искат хамериканските гадини ...заради ресурсите ...всички ресурси след 15-20 г. ще приключат тикво , и войната ще е заради тях , на Русия не й трябва бедна Украйна те си имат всичко...
23
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чест им прави на украинците, че не се огънаха пред Кремъл!!! Както се вижда има кой да ги покрепи!
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с клонките на главата е най-ентусиазиран
21
2
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
зашо се мълчи и няма статия за напускащите "Черно море" кораби на нато, все пак 3 седмици изтекоха вчера. НЕ ТРИЙТЕ.
20
23
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Добре дошли на американските братя.
19
2
 
16
 
! Отговори
щщщщщщщщщ преди 9 години
Скоро Индия ще подпука урките--ако не върнат 5те самолета.А от ремонтираните самолети индийските воени са недоволни--имало самолети,които не били ремонтирани изобщо.