Убийство на честта: Съпруг и свекър убиха млада жена

Мъжете запалили жива Шабана, защото излязла без позволение
24 апр 2015 16:42,
142
Убийство на честта: Съпруг и свекър убиха млада жена
Снимка: Reuters, архив

Убийство на честта. Така наричат своето деяние двама пакистански мъже, които преди дни убиха без жал жена, само защото е излязла от вкъщи без да попита.

25-годишната Шабана Биби издъхва в болницата след 80% изгаряния по тялото. За зверското деяние полицията арестува съпруга й Мохамед и свекър й Пир.

Шабана предизвиква гнева на най-близките си мъже, след като на своя глава решава да отиде на гости на сестра си. Фрапиращо за патриархалното семейство, тя забравила да поиска позволение.

Когато се прибира у дома, свекърът и съпругът я пребиват, заливат я с бензин и драсват клечката.

Биби е омъжена за Мохамед три години, през които е жертва на постоянно домашно насилие. Всичко това заради най-голямата й вина – младата жена не може да забременее.

Според статистиките стотици пакистански жени намират смъртта си от ръцете на собствените си съпрузи, само защото по някаква причина са накърнили семейната чест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Гериля преди 8 години
Жената е *** на света.Жената е робът на всички роби.Ако не вярвайте,вижте. Джон Ленън
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб"Ислямът не е само религия, а е пълен пакет от философия, регулиращ държавно управление, социален строй, фамилни отношения и пр."Абсолютно вярно. Регулира всяко измерение на личен и обществен живот. Дори Сталин и Мао не са регулирали брака и жените така. Без разделение на държава и религия няма прогрес, няма наука.
57
0
 
12
 
! Отговори
к преди 8 години
Тия са сбъркани
56
0
 
16
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Бях гледала един филм "Убийството на Сорая М ".Там жените нямат никакви права и особено ако попаднат на жесток съпруг цял живот се мъчат.
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 86 "Аз съм мюсюлманка..."Ти никого не си убивала и няма какво да свеждаш глава. Живей си живота и бъдете щастливи цялото семейство!Тези работи с геноцида ги остави на политиците. Аз така правя.
54
2
 
29
 
! Отговори
До 65 преди 8 години
Аз съм мюсюлманка и съм женена за християнин! Ястреб ти ли ги пишеш тези размисли?! Туркиня сън но не съм помия като тебе!Щастлива съм с християнин да ти обясня и да се разкараш от тук. Аз не съм като тебе!!!Турция трябва да признае геноцита, убива ли сме зверства ли сме и трябва да сведем глави!
53
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бг дамата отива sex no,problem.
52
2
 
11
 
! Отговори
Do ястреб велики преди 8 години
Ястреб велики дето минавал и за българин между българите. Да не си от разузнаването? Хахсха И ти си като твоята красиво грозна ислямска благородно садиска *** религия!!Вместо да се правиш на българин защо не си отидеш в Турция. Света ви казва да признаете геноцита над другите народи вие им се заканване...ама че помия, откъде идвали ислямистите убийци!!???
51
0
 
25
 
! Отговори
Търсили са причини преди 8 години
"да се отърват" от нея, защото са решили, че е ялова. Това, че е пропуснала да им каже, че отива у сестра си, те много удобно са го изтълкували като засягане на честта им.Интересно е обаче, дали мъжът й е отишъл да се прегледа дали пък той не е ялов?Разните Хелзинкски комитети да се самосезират заради такива глупости и да искат СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за хора, позволили си да извършват "убийства на честта".Да се налага пълно ембарго на държави, които допускат извършването на"убийства на честта"!
50
1
 
6
 
! Отговори
Стига вече преди 8 години
Стига сте занимавали хората с културологични характеристики. така е в исляма, нищо чудно, жените не са хора. и още се чудя. как досега не са се сетили да го закрият. В крайна сметка са повече от мъжете. Давате лош пример. Имамът им ще си ги ожали, ходжата ще им попее. Вие за какъв го пишете това. всеки дава най-доброто от себе си.
49
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Когато зад тази религия стои сатана, а не Бог, какво очаквате? Истинския Бог не е такъв.
48
1
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Сатанисти
47
0
 
11
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 8 години
До Ястреба (Яребица Великата)Ама ще се пукнеш от яд! После на кого ще се подигравам?
46
9
 
6
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До neo5Не знам ти колко си знаеш назе, но със сигурност аз ви познавам вазе така, както дори вие се не знаете! Аз мога да се смеся в българското общество където и да е по света и никой дори няма да се усъмни, че аз не съм българин! Ти можеш ли да кажеш, че и ти си способен да направиш същото, да се смесиш между турци и никой да не се усъмни, че не си турчин? Ако не можеш да го направиш, значи все още не ни познаваш!
45
11
 
0
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 60Хади джанъм! Как стигна до това велико просветление, че тези действия са продиктувани от исляма, а не то локалните културни традиции? Няма смисъл да те питам дали си го чел Корана, защото изказването ти изклюва такава възможност!
44
18
 
8
 
! Отговори
Разни мисли преди 8 години
Познавам много българки женени за мюсюлмани но не познавам мюсюлманка женена за християнин.Повече от половината ми приятели са разведени (християни), но разведен мюсюлманин не познавамТа защо ние който нямаме стабилни семейства, нямаме семейна ценностна система даваме оценки на онези от който можем да възрпиемем някои положителни неща.Уважение към семейството.Уважение към родителите.Уважение към религията.ВЪЗМУЩАВАМ СЕ ОТ НАСИЛИЕТО ,И ДОКОЛКОТО ЗНАМ ТЕЗИ ПОСТЪПКИ СА НАКАЗУЕМИ В ПАКИСТАН.
43
11
 
2
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
До 57Ако нямаш нищо против, позволи ми малко да се поеб***вам с умствената рая на земята!
42
2
 
29
 
! Отговори
до Кокошката Велика преди 8 години
Християните измислиха и изобретиха електричество, автомобили, влакове, самолети, ракети, компютри, интернет, а вие? Дрифтинг с камила ... за друго не се сещам.
41
1
 
15
 
! Отговори
До Ястреба преди 8 години
ЗАЩО ЛИ Защото тези новини са продиктувани от религията ислям а не са правилни.Като ти харесва замини в някоя ислямска държава а нас ни остави да се мъчим с нашите християнски ценности илиценностите на невярващите.
40
2
 
9
 
! Отговори
Манаф Велики преди 8 години
Стига с тия жени, бе! Ние най си падаме по мъжко.