Порошенко видя Украйна в Евросъюза до 5 години

Президентът поиска чиновниците в Киев да заговорят английски
27 апр 2015 20:32,
104
 Порошенко видя Украйна в Евросъюза до 5 години
Снимка: Reuters

Украйна ще може да покрие условията за кандидатстване за членство в Европейския съюз до пет години. Това обяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС.

"Ние сме амбициозни в своите планове и действия и именно затова обявяваме, че за пет години трябва да осигурим прилагането на споразумението за асоцииране (с ЕС) и да достигнем условията, необходими за подаване на молба за членство", каза Порошенко на срещата на върха ЕС-Украйна в Киев.

Още по темата
По думите му Украйна заслужава да бъде неразделна част от ЕС и членството е ключова цел за неговото правителство.
Украинският министър-председател Арсений Яценюк заяви, че споразумението за зона за свободна търговия между Украйна и ЕС ще започне да действа от 1 януари 2016 г.Той изрази надежда, че украинският ще стане официален език в ЕС.

Порошенко каза, че "споделя оптимизма на Яценюк украинският език да стане работен в ЕС". "Освен това бих искал английският  и френският да станат работни за украинските чиновници. Най-малкото сега вече английският звучи по-често от руския на заседанията на украинското правителство", заяви президентът.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се обърна на украински език към участниците в срещата и призова Украйна да извърши реформи.  Той отбеляза, че е започнал посещението си в Киев, като е отишъл на площад "Независимост", където през февруари 2014 г. загинаха десетки украинци.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обърна към присъстващите на английски език, а после и на  френски. Той каза, че Украйна още не е член на ЕС, но несъмнено принадлежи към европейското семейство. "Ние разбираме желанието на Украйна да стане член на ЕС,затова сме тук", заяви Юнкер.

Той подчерта, че на Украйна й предстои труден път и изтъкна необходимостта от реформи.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахахахах абе да е до края на 2016 кво да се бавим
49
1
 
2
 
! Отговори
ооооооооо преди 8 години
Ако до тогава я има Украйна като държава въобще!!! Едва ли!!!!!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Сърбия ,която не е в ЕС западните стоки са с по-високо качество от нашите, защото са оригинални, а не произведени в Румъния. А цените са като нашите.
47
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Потрошенко до момента нито едно обещание в сверата на икономиката не е изпълнил. Имам предвид обещание към народа. Обещанията към неговите бизнес партньори особенно от САЩ май ги преизпълнява след като го подкрепят.Освен това в евросъюза няма да приемат страна която има 50$ средна заплаа и 25$ за "големите" пенсии. Най-малкото ще ги държат извън шенген.
46
0
 
3
 
! Отговори
Телятина преди 8 години
Попрекалил е с дозата
45
1
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 8 години
А дано ний да сме излезли от ЕС до тогава...
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те още от сега са затворили главата за украинските *** в Европа.Сега са на глава украинска мафия.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той може да си говори каквото си иска, след 5 години не мисли да е на този пост. Други да оправят го--та, които забърка.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bai tosho"Украинският министър-председател Арсений Яценюкизрази надежда, че украинският ще стане официален език в ЕС." - хахахахахахаа.......Украинска военна хунта в Киев убива журналисти!
41
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 87 От историята бързо можеш да разбереш,че "вечните" държави и организации се разпадат изключително поради вътрешни проблеми!Така стана с комунизма,така ще стане и с ЕС-откакто загуби същността си,дните му са преброени.
40
0
 
9
 
! Отговори
трети дубъл преди 8 години
Никой не иска още 40 милиона бедни украинци в ЕС, натискат ги за "рИформи", разбирай кражби, както стана тук.Те просто си нямат представа какво им готви тяхната олигархия...ще се усетят и те като нас, но ще е късно....Олигарсите ще станат още по богати, населението още по бедно...
39
1
 
6
 
! Отговори
rasate преди 8 години
Ха ха ха ха - Мечтател
38
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слабо представяне на съвецките тролчета днес, няма и по 200 коментара даже...
37
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чугунчета, кой ви каза че няма да има ЕС след 5 години ?То вие и Америка 100 години "унищожавате"
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех,мечти!
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
честно да ви кажа, предпочитам украинки пред афганистанските 'бежанци'. не знам къде ще влизат, ама с радост заменям нашите ***, дето минават по 1000 седмично границата за тези кандидат - европейки :)...ако ще и от руската част на украйна да дойдат :)
34
1
 
15
 
! Отговори
Ървин Въшливия преди 8 години
Ми да влизат поне няма сме най-болни,най-бедни и най-крадливите в ЕС най накрая....
33
1
 
14
 
! Отговори
Бай Хуан преди 8 години
Тия 40 милиона гладни бантиди влезнат ли у съюза пиши го бегал...
32
10
 
3
 
! Отговори
bai tosho преди 8 години
прав е украйна в ЕС слава на Украйна и ЕС!
31
0
 
11
 
! Отговори
me преди 8 години
"споделя оптимизма на Яценюк украинският език да стане работен в ЕС". "Освен това бих искал английският и френският да станат работни за украинските чиновници. Най-малкото сега вече английският звучи по-често от руския на заседанията на украинското правителство"WTF, WTF, WTF?! Сериозно, не мога да повярвам как може Порошенко да ги говори тия, нито как може някой да му вярва. Сериозно ли украинците се гордеят, че на заседанията на правителствата им се чува не руски (~50% от населен), а английски