Загиваме, aко не превземем Космоса

Трябва да намерим убежище извън Земята, убеден е Хокинг
28 апр 2015 10:40, Александър Попов
230
Загиваме, aко не превземем Космоса
Снимка: Reuters, архив

Човечеството трябва да усвои космоса и да се засели извън пределите на Земята, иначе е обречено на гибел. Такава гледна точка изрази световноизвестният английски физик-теоретик Стивън Хокинг на лекция в операта в Сидни, цитирана от агенция ТАСС и БТА.

"Ние трябва да продължим да изследваме космоса заради бъдещето на човечеството. Аз не вярвам, че ще преживеем следващото хилядолетие, ако не се отправим отвъд пределите на нашата крехка планета", заяви ученият.

Хокинг общува с австралийската аудитория в операта в Сидни с помощта на холографска технология от своя офис в Кембридж. В края на лекцията си ученият даде някои напътствия на събралите се в залата.

"Гледайте нагоре към звездите, а не надолу под краката си. Опитайте се да осъзнаете това, което виждате и се замислете над това защо съществува Вселената. Бъдете любопитни и колкото и да е труден животът, винаги в него може да се постигне нещо. Важно е да не се предавате", посъветва аудиторията ученият.

Физикът нееднократно е предупреждавал световното научно съобщество за опасностите, които в бъдеще грозят човечеството.

През месец февруари той заяви, че хората са длъжни да колонизират други планети, за да "застраховат" съществуването на своя вид. Това може да се окаже единственият начин за запазване на човечеството, твърди Хокинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: КосмосСтивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
1
 
! Отговори
General Gadorian преди 9 години
За жалост не вярвам че човечеството ще избяга от капана си наречен Земя!!!
25
6
 
6
 
! Отговори
факт преди 9 години
Хайде като сте такива умници, кажете какво е създал Хокинг! Единствено теорията за черните дупки, но след това на два пъти се отказва от нея. Наричат го съвременния Айнщайн, но той е безумно далече от Айнщайн.
24
1
 
11
 
! Отговори
жо преди 9 години
Който е гледал филма Г.О.Р.А знае ,че на другите планети по дърветата растат луканки :)
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе едно Подуяне, не може да се ''превземе'', та космоса ли?
22
4
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 9 години
не е динозавър гледащ безразлично и неразбиращо, приближаващия астроид-Първо, динозаврите са унищожени от комета, а не от астероид! Второ, ако сега подобна комета удари земята, човечеството не може да направи абсолютно нищо и ще загине. Ще загине дори преди удара, тъй като при измирането на границата на Креда-Палеоген кометата в продължение на хиляди години преди удара е създавала прашен облак, който е причинил застудяване и разко намаляване на фотосинтезата, и няма храна за животните.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Народа асвалт не ядеВерно ли? Не ти ли е вкусен? Де го чукаш, де се пука.
20
10
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ееее ама тоз човяк нема ли кой да го изкара малко на разходка бе-да види слънцето навънка,чуй птичките,помирише некой цвете,види морето и синьото високо небе,да види дяцата как припкат и са смеят...Ами то седи само и си блъска главата щото нема кво друго да прави...Сичко си е убаво бе-и живота и Природа ама само болни хора им дошло на акъла,че те са повече човяци и требе другите да тъпчат и ги принуждават и те хитрини да мислат та да живеят та са лъжат едни-други де ама и туй ша мине...
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мечо грухВинаги успяваш да се назовеш точно. Браво!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ненормалник заради този ЕС похарчи десетки милиарди .."За какво да ги харчи? За да копае тунели в земята ли?Естествено е да се търси начин да излезем от пределите на Земята. В момента сме толкова зависими от земеделието, че едно леко сътресение на условията за развитие на флората, загиваме всички живи същества. Ако искаме да се развиваме трябва да колонизираме не само други планети.
17
14
 
3
 
! Отговори
Народа асвалт не яде преди 9 години
Хората няма какво да ядът пък тоз седнал да ми разправя да летим у космоса.
16
3
 
20
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
Унищожаваме домът си и сега ще търсим друго място за сране...
15
9
 
7
 
! Отговори
Шаш и паника преди 9 години
Айде и тоя взе да ни шашка със събития от необозримо бъдеще ,представени така , сякаш ще се случат точно след 2 дена ! Аман от теоретици , търсещи известност!На такива теоретици се наслушахме в близкото минало , всичко при тях започваше със "ще" , "трябва " и "дайте да дадем " !
14
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкият, не си дава сметка какви глупости плещи!Лошото е, че му ги и осребряват!
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ви кажа само, че тук на Земята друг командва и ние сме само ферма за работна ръка да издържаме една шепа подставена стража от някого преди мнгого години.
12
5
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Eми то вече е е в ход стратегия за населяване на Марс, така че явно се бачка по въпроса.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей2 Х=4 колко е Х?
10
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е един провален Физик , създаде грешна математическа теория и накара ЕС да похарчи десетки милиарди за Големия андронен колайдер.. Ако нещо има математически модел , това не значи че вярно.. Вярно едва тогава когато може да се докаже експериментално.. Ционистите много обичат математическите модели в Икономиката за доказват правотата на грабежа си..
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак е гледал телевизия пичагата.
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненормалник заради този ЕС похарчи десетки милиарди ..
7
4
 
26
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Или да престанем да бъдем скакалци и да си оправим единствената къщичка.Имаме технологиите, единствената пречка е навика/традициите/страха.