Путин застана начело на "Безсмъртния полк"

Руският президент носеше снимка на баща си
Обновена: 9 май 2015 18:19 | 9 май 2015 18:03, Камелия Цветанова
572
Путин застана начело на "Безсмъртния полк"
Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин застана начело на "Безсмъртния полк" в Деня на победата в Москва с фотография на своя баща в ръка, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата
"Мисля че баща ми, подобно на милиони и милиони обикновени войници - той бе прост войник - са имали право да преминат по този площад, но съдбата така е отредила, че не всички са могли да преминат по Червения площад", заяви Путин.

Акцията "Безсмъртен полк" се провежда за четвърти път.

Участниците в нея носят портрети на свои роднини, които са се сражавали на фронта.

На уебсайта на "Безсмъртен полк" /moypolk.ru/ всички желаещи могат да открият страница на свои роднини и да разкажат за бойния им път, живота на семейството преди и след войната. Всеки ден се появяват хиляди нови истории.

На възпоменателното събитие се събраха над 250 000 човека.

За Путин, както и за повечето руснаци, Великата отечествена война е част от семейната история. В неотдавнашна статия президентът разказа как баща му Владимир Спиридонович Путин отишъл на фронта въпреки "резервите", как се сражавал и бил тежко ранен.

Държавният глава си спомни също за своята майка Мария Ивановна и за по-големия си брат Виктор, умрял от дифтерит през 1942 г.

Владимир Путин е роден седем години след края на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


572
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полша са славяни не щат и да 4уват за русия Украйна и тя така Хърватите също БГ се би с раша айде се пак сме славяни само на около 25 % ама предните какви са само сърболята се мазнят но за тях няма бъдеще
230
2
 
2
 
! Отговори
Чърчил преди 9 години
До 304Моооля?Какви "терористи" са партизаните когато швабите незаконно окупират тяхната територия. Това за партизаните *** го кажи на англичаните. Щото щом са помагали на терористи в европа и са им хвърляли оръжие по въздуха, значи и самата Великобритания заедно с Чърчил са терористи. Защото Британия е прехвърляла оръжие на Титовите партизани в Югославия, в Гърция и Албания, във Франция, Чехия където от проанглийски партизани е убит Хайдрих . Заради него са убити 1000 чехи. Слънчасал си нещо
229
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България може да бъде рай-от нас зависи
228
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 305 а Мадуро какво прави там Веницуела НЕ Е О4аствала
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжелявам, отговора беше до анонимен 300
226
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo Rusia moge da ni spasi ot novia svetoven red zavinagi koito iskat da nalogat korporaciite..s tardovskoto sporazumenie megdu USA i Evropa.i kogato USA si zatvorat granicite za da branat teritoriata si..Evropa che ostane sama srechu ID..Balgaria zaslugava po madri upravnici koito da zachitavat nacionalnite ni interesi
225
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 305 Бразилия о4аства бе Ушко
224
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен под мен преди 9 години
А, руснаците отдавна започнаха да се връщат в Русия, докато мечтата на нашенци е да напуснат Бг днес, не утре!Защо ли????Ами защото Бг е пред изчезване, ако не се появи Българския Путин!!!!!
223
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 279"И като си говорим за Хитлер и Путин да ви кажа и една смешка по въпроса. Та каква е разликата между двамата - Путин и Хитлер? Хитлер не е бил милиардер."В голяма грешка си номер 279. Само от книгата Майн Кампф Хитлер издавана в милионен тираж на Запад Хитлер печели милиони всяка година. Чети повече и спри да ръсиш тъпотии. Чети и не бъди невеж!
222
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ знаят всичко за РУСИЯ Не знаят обаче за онзи не сломим духНе знаят че целия славянски свят ще се вдигне като един ако се наложиНе знаят какво имат в сърцата тези велики хора
221
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До А Европа? да подписана е ОТ ГЕРМАНИЯ и трябва да знаеш 4е партизаните са ТЕРОРИСТИ и за тях не ВАЖИ ПРО4ЕТИ ТЕКСТА
220
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прогнозирам , че в най скоро време САЩ ще заставят нашето правителство и да събори паметника на Альоша и да построи на негово място паметник на чичо Сам. После ще ни променят историята - ще напишат, че чичо Сам е нашия освободите. И разбира се всички тикви и свинари и Росен ще са щастливи и ще плачат от радост, като еврейчето Соломчо, когато ни приемаха в НАТО. Аз имам един въпрос кък президента. г- н Президен вие днес като не бяхте на парада в Москва , на Хитлер ли симпатизирате?
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристина Кирштнер и Дилма Русев също не отидоха
218
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рускините в Америка имаха лошия навик да хващат първия дебелак или негро, дето да им се върже, че да вземат гражданство. А руснаците и чинии миеха, и тирове караха, и какво ли не. Ама в Раша нещо не се връщаха.
217
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако утре стане воина между Русия и САЩ аз ще се бия на страната на православна Русия
216
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте сега по телевизия Алфа. Парад на БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК в Москва.
215
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 287По-голяма мизерия от българската няма никъде другаде по света. Собствените ни телевизии дават периодично класации, че сме на последно място в света по бедност и мизерия, след много африкански държави при това и те бедни. А ние сме дори след тях, по статистики на ООН и ЦРУ.
214
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти съвсем падладе, бре, голубчик, кои граници са затворени бе... Има заявка за директна линия от София до Източния бряг, на тоя границите му били затворени...
213
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Ръц преди 9 години
До Анонимен 267Бе не знам къде са по качество на живот от нас, ама аз още не съм чул за руснак да мие чинии в Америка или рускина да мие пенсионерски *** в Гърция или Италия. Май там средните руснаци гси ходят по вилите, щото бедните изкупиха българското черноморие. И от много мизерия, пиянство и чанч са качили за 10 години 4 милиона население, а ние сме на изчезване- останахме общо с *те и ту рците къде 6.
212
2
 
5
 
! Отговори
А Европа? преди 9 години
До 258"До 100:1 да ти напомня как Сталин отказа да подпише Женевската конвенция два пъти Въпреки немското предложение"А Германия подписала ли е Женевската конвенция??? И ако е пописала защо извърши тези ужасни зверства в цяла Европа, не само в Русия? По каква прич1ина окупира и разстрелва хора в Гърция, Югославия, Франция, Дания, Белгия, Холандия? Те руснаци ли бяха? Или повредата е в немския телевизор, пардон чип в главата, сбъркания немски чип. Повредения немски чип.