Британски изтребители ескортираха руски бомбардировачи

Руските самолети не са навлезли в британското въздушно пространство
Обновена: 14 май 2015 21:55 | 14 май 2015 21:53, Елка Василева
93
Британски изтребители ескортираха руски бомбардировачи
Снимка: архив, Reuters

Британски изтребители "Тайфун" бяха вдигнати във въздуха за  съпровождане на руски стратегически бомбардировачи Ту-95, които бяха засечени в международното въздушно пространство в района на Шотландия. Това съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Самолетите са били съпроводени, докато са напуснали зоната на интереси на Обединеното кралство. Руските самолети не са навлезли в британското въздушно пространство", се казва в изявлението.

 "Всички полети на самолети от ВВС (на Русия) са се извършвали и се извършват в строго съответствие с международните правила за ползване на въздушното пространство над неутрални води, без нарушаване на границите на други държави", заяви по-рано руското министерство на отбраната.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
37
 
! Отговори
Бригадир с каскет преди 9 години
Еееее, няма такива нагли гадове: МЕЖДУНАРОДНО въздушно пространство в РАЙОНА НА ШОТЛАНДИЯ.Тия знаят ли, че Лондон заема международното въздушно пространство на Ленинградска област, а???
3
2
 
48
 
! Отговори
SD преди 9 години
А , американските самолети могат да летят в международното въздушно пространство .ТОГАВА , в тази ситуация - КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ?Български ........... .
2
3
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руските самолети не са навлезли в британското въздушно пространство", се казва в изявлението."И защо това е новина, след като няма нищо? Изпълняваме дневната норма за негативни новини във връзка с Русия ли?
1
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А отгокога международното въздушно пространство се превърна в "зоната на интереси" на Обединеното кралство?