Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
47
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Смешникът от снимката е с каруцарски език! : )) Без майтап , но тоз отговаря за дипломатическото /мирното/ разрешаване на предвоенни ситуации!
26
4
 
31
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Забравих да попитам, русогейовете по-гейове ли са от еврогейовете? Извинете ме за невежеството, но никога не са ми били интересни.
25
8
 
28
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Забравих да попитам, русогейовете по-гейове ли са от еврогейовете? Извинете ме за невежеството, но никога не са ми били интересни.
24
39
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не съм изперкала русофобка,нито болна русофилка,но такива изказвания от високопоставени личности МЕ ВБЕСЯВАТ,Лавров и подобните му ще ме направят да стане русомразка
23
7
 
26
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
тежка вьншно политическа грешка наща простотия нииде я нема ще стане така както пожелае РУСИЯ сополът дето се уригва в канализацията
22
35
 
26
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Забравих да спомена, че Лавров е русогейски представител на кремълската хомодружинка, управляваща ПиндоРаша.
21
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сефте" Русия заема антибългарска позиция по проблемите в област Македония,винаги основаващи се на лъжи,ми къде се "роди""македонската нация",кой подкрепяше Тито...и сега видите ли България заради некъфф турски поток искала да дели БЮРМ с албанците,ОТВРАТИТЕЛНО И ОТНОВО ПРОСРЪБСКА ПОЗИЦИЯ ЗАЩОТО ЛАВРОВ МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАЕ НЕЩАТА,ДА НЕ Е ВЧЕРАШЕН!русофилски чебурашки ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАТЕ В ТОЯ МОМЕНТ,а ние другите да свикваме,тепърва почват идиотщините против България!Товарищи пошли на х.й !
20
1
 
51
 
! Отговори
до долупишещите преди 9 години
Всичко ще поискат гадните албанци!И още как?Като техните жени раждат по 5-10 деца и стават най-голямата и млада нация на Балканите,ще искат.Не като нашите жени-християнки.С молби и поклони да родят поне 1 дете.И след това-***,под формата на "блестяща професионална кариера".Близко е времето,котато ужасът ще се появи в Родината ни,под формата на мюсюлманската гмеж.И ние ще си бъдем сами виновни.Вместо да имаме по 4-5 деца,нашите жени нехаят,разбира се под одобрението на родители си.
19
7
 
51
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Господин Историк, Вие сте историк колкото и Митов е добър дипломат.А бе как тази наша държава не попадна на правилните ръководители?
18
45
 
36
 
! Отговори
Не е преди 9 години
Лавров не е само безотговорен , той е нагъл и се държи с България като със слуга. Това вече не става др. Лавров - България е равноправен член на ЕС , а не сслуга на СССР-2, това не ти е Задунайская Губерния
17
50
 
39
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Кое точно му е великото, на този изморен и отегчен пенсионер Лавров? Обяснете ми, ако обичате!
16
52
 
42
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Или сте *** или сте ***! Митов е прав, Лавров отново иска да насажда омраза между македонците и българите и да ги тласне към Сърбия. Също както направи навремето другаря Сталин. Единственият шанс да си върнем някога Македония е ако македонците пожелаят да се присъединят към нас, друг начин няма. Лавров е много хитър и насажда омраза и разделителни...То това като цяло си е сегашната политика на Русия не само спрямо нас ами и срещу ЕС.
15
18
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даниел Митов е жалко еврогейско ***, безгръбначен *** на служба при американците.
14
11
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От где в нашето политическо пространство се пръкнаха такива политически ***-трета категория? Да ги бяха научили да не приказват много!
13
15
 
74
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Даниел Митов е пример какво поведение и какъв небива да е дипломатът!
12
7
 
49
 
! Отговори
georgi преди 9 години
... A ти кьосе нещастно *** се гръмни някъде да не пречиш на хората!Кръгъл *** без топки!
11
6
 
53
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
9-и, макетата отдавна ги продадоха за по един милион парчето на "третия свят". А тоя *** искам да го питам къде ни е независимостта и свободата, правите всичко за да угодите на фермерите.
10
4
 
52
 
! Отговори
Лавров преди 9 години
Това е начинът да се спаси поне част от Македония - иначе, след десетина години албанците ще я асимилират.
9
4
 
44
 
! Отговори
Kyky преди 9 години
"България ще е гарант за свободна и независима България" ??
8
13
 
68
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
И тоз от снимката е от гей лобито на Станишко, Плевньо, Боко, .... !