Сривът на украинската икономика ще е по-голям от очаквания

Причината е конфликтът в Донбас
1 юни 2015 15:17, Анисия Иванова
34
Сривът на украинската икономика ще е по-голям от очаквания
Снимка: Bulgaria On Air

Украинската икономика ще отбележи по-голям срив от очаквания през тази година от 9%. Инфлацията ще достигне 46%. Това е заключението на специален доклад на МВФ.

Негови експерти прекараха последните няколко седмици в страната и констатираха, че конфликтът в Донбас ще окаже по-тежък удар върху икономиката през първото тримесечие.

В края на 18-дневната мисия на МВФ в Украйна, нейният ръководител Николай Георгиев посочи, че властите в Киев са сътрудничили напълно на експертите и въпреки очакваните икономически загуби, страната спазва реформите, договорени с фонда.

В края на април брутните международни валутни резерви са се повишили леко до 9,6 млрд. долара. В същото време расте и обемът на вътрешните валутни депозити.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Каква е вероятността от сифона в банята ви да щръкне перископ на подводница? 1%? 2%? Никакъв? По логиката на тази статия шанса е 50 процента - или ще щръкне или няма да щръкне!Бил растял обема на вътрешните валутни депозити в Украйна - ми като не дават на хората да си изтеглят парите от банките и им начисляват някакви виртуални лихви, естествено, че ще "растат", ама няма да ги видят!!
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драпаха, драпаха за ЕС, еми да им са честити ЕС и МВФ.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Монсанто и Дюпон им взеха чернозема за ГМО, ще рупат ГМО.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май по добре под руски ботуш отколкото с фасадна УЖдемокрация и лъжливи евроатлантически ценности>А дали въобще има демокрация в Украйна или бандеровска диктаура .В Белурусия е 4 пъти по-голям доход средно на човек от Хохлите защото в Беларус не тръгнаха да се карат с руснаците .
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голодомор, тоя път прозападен.
12
1
 
23
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
Ето ясно е написано "мисия на МВФ в Украйна, властите в Киев са сътрудничили напълно на експертите и срив над 9%. а инфлацията ще достигне 46%." честито айде пак майдан и тогава вече ще стигнете 90% срив а за инфлацията....
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМА ТИЯ ОЩЕ ЛИ МЪРДАТ???
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NEKA I UKRAINCITE DA USEITIAT KRIZATA,ZARADI OT KOIATO STRADAT MNOGO DARGAVI.
9
0
 
25
 
! Отговори
Бат ви Арнолд преди 8 години
Нищо де, сега Кличко и Руслана ще излезнат на Майдана и ще повдигнат духа на населението.Чудя се дали им светна вече на украинците, и дали Порошенко се готви за бърз излаз от страната?Много скоро ще дава изявления по ютюб някъде от Южна Америка....
8
1
 
10
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 11Абе не е чак толкова умен колкото го изкарваш... Аз доста често му намеквам, че е доста зле, ама той не се осеща...
7
35
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
По-добре, отколкото под москалски ботуш.
6
37
 
2
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Е, много ясно. И децата знаят, че където стъпи руски ботуш - трева не никне.
5
0
 
57
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Благодарение на западните финансови анархисти Украйна е пълно свлачище!
4
0
 
44
 
! Отговори
Дановски преди 8 години
Сривът на украинската икономика ще е по-голям от очаквания. Очакваха технически фалит, а се очертава пълномащабен фалит. Причината не е конфликтът в Донбас, а некадърността на бандеро-управлението. Един от главните ментори предателски се превърна в москаль, след като вчера си счупи бедрената кост на десния крак и вече не може да помага със скокове на майдана.
3
2
 
52
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
ИМАМ ПРИЯТЕЛ ОТ УКРАЙНА. ОТ КАКТО СЕ ПОАМЕРИКАНЧИХА СИНЪТ МУ ОТИДЕ В ХОЛАНДИЯ И СТАНА ГЕЙ А ДЪЩЕРЯ МУ В ГЕРМАНИЯ - ***. ТЕ ТОВА Е ДАЛАВЕРАТА ИМ ОТ ПРОМЕНИТЕ....
2
0
 
64
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Абе нали и Крим и Донбас бяха на дотации?Освен това Донбас е само 7% от територията!Как се получава,така че останалата "печеливша" част просто не може да зацепи?То май новата власт открадна повече пари,отколкото се хвърлиха във войната!А най-фатално се оказа прекъсването на икономическите връзки с Русия.
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откажат ли се доброволно от Източна Украйна, Западна Украйна ще отбележи бърз стопански растеж с инвестиции и плосък данък. Тръгнат ли към война с Русия само ще загубят и САЩ ще ги използват.