Германци и великобританци убити в кървавия ад в Тунис

Най-малко 27 са загиналите при атентата
Обновена: 26 юни 2015 17:33 | 26 юни 2015 17:33,
56
Германци и великобританци убити в кървавия ад в Тунис
Снимка: Архив Reuters

Най-малко 27 души са убити в нападението в тунизийския град Сус, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на тунизийското министерство на вътрешните работи.

Най-малко един нападател е сред жертвите, като до трупа му е бил намерен автомат Калашников, посочи Ройтерс. Сред убитите има чужденци, съобщават местни медии. Сред тях били граждани на Великобритания и Германия, предаде ТАСС.

Говорителят на тунизийското министерство на вътрешните работи Мохамед Али Аруи поясни, че нападателите дошли с надуваема лодка и започнали да стрелят още на плажа между хотел Мархаба и хотел Совива, след което нахлули в хотел Мархаба. Силите за сигурност се намесили веднага и започнала престрелка, уточни говорителят, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес. Той поясни, че някои нападатели са избягали от местопрестъплението, допълва АП. Според тунизийската агенция ТАП пък нападателите били само двама, посочва ДПА.

Още по темата

Това е най-кървавото нападение в Тунис за последните 10 години. Предишният рекордьор в тази печална статистика беше атаката в музея Бардо в столицата, при която загинаха 21 туристи и един тунизийски полицай. Тя беше извършена на 18 март. Тогава отговорност за атаката пое радикална групировка, врекла се във вярност на Ислямска държава.

Пред телевизия Скай Нюз британски турист в Сус казва, че след нападението хората опразнили плажа. Той допълни, че гостите в хотела, в който бил отседнал, първо получили нареждане да се заключат в стаите, когато започнало нападението, а после второто нареждане било да се съберат във фоайето.

След събитията британският премиер Дейвид Камерън обяви, че по-късно днес ще има среща на Комисията за извънредните ситуации (COBRA), на която ще бъдат обсъдени нападенията във Франция и Тунис, предаде Ройтерс.

Камерън изрази солидарност с френския народ след нападението срещу завод за промишлени газове и каза, че се надява по-късно да разговаря с туниското правителство.

Това е заплаха, която засяга всички нас. Събитията, случили се в Тунис и Франция, могат да станат навсякъде", каза той пред журналисти.

"Трябва да се справим с тази жлъчна радикална реторика, която замъглява толкова много млади умове и да се борим с всички налични средства", каза британският премиер.

"Съюзниците от НАТО са солидарни с Франция в борбата с тероризма", каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

По-рано днес двама души преминаха с кола през входната врата на завода на американската компания "Еър продъктс" и се врязаха в складирани газови бутилки, вследствие на което стана експлозия. По предварителни данни един човек е загинал и най-малко десет са сериозно пострадали. На входа на предприятието бе намерен флаг с ислямистки лозунги и обезглавеното тяло на шеф на предприятие в предградие на Лион.

Френската жандармерия е задържала човека, заподозрян в извършване на нападението.

Бившият френски президент Никола Саркози призова правителството да установи обстоятелствата около днешния атентат, извършен в района на Лион, да си вземе поука и да повиши нивото на бдителност, се казва в изявление на пресслужбата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Тези са от "умерените" опозиционери на ФАЩ!
14
1
 
6
 
! Отговори
... преди 8 години
Матей 24.."както бе в дните на Ной ,така ще бъде пришествието на Сина човешки,защото както в дните преди потопа ядяха и пиеха,женеха се и се даваха в брак,до оня ден докато Ной влезе в арката и не узнаха докато потопа не дойде и не ги отнесе всички,така ще бъде и пришествието на Сина човешки"
13
0
 
29
 
! Отговори
! преди 8 години
Кадафи и Садам бяха малкото зло, и бих казал всички бяхме относително щастливи. Без тях се отвори кутията на Пандора, и тези вече никой не ги управлява, само се хранят от развитите държави които им купуват нефта.Бях в Тунис преди революциите, беше много мирно и хубаво местенце, дори обмислях да ходя пак, но вече само на американци ще го препоръччам.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тероризма има само едно лице, грозно и страшно и брутално. Дали се казва Ал Кайда, Хизбъла, Хамас, Ислямска държава, Ислямски Джихад и ли Боко Харвм е едно и също. Упорочения ислям.
11
1
 
5
 
! Отговори
,, преди 8 години
Мечтите на много хора да посетят Библейски земи са убити заедно със събитията,окупация на Палестина,война срещу Сирия,където апостол Павел е приел посланието на Исус да разпространи християнството по света,и която е люлка за защита на православието и мюсулманството искащо мир с истинското християнство,между други.Там,където армиите бяха силни и хората сплотени около лидерите си,както и бе обявена война на наемните терористи алкайда,страните са разрушавни и балканизирани за каузата-храма с антихриста...
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Tulski Всеки си казва, че на него няма да се случи. И наистина на повечето им се разминава, но все по-често ще се случва обратното. И не е далече времето, когато Европа ще стане мюсюлманска ...с помощта на либералните "ценности" и високата раждаемост. Процесът вече е необратим.
9
1
 
4
 
! Отговори
! преди 8 години
Някои наричат предаването на документацията от Палестина на Международния съд за ционистките престъпления "тест за човечеството"аз добавям,да,тест за колко близо сме до излизане на антихриста и света една голяма Газа,оглушаващо медийно мълчание...РТ"Тест за правдоподобността на международния криминален съд:Палестинците предават доказатетелство за военопрестъпленията на Израел".
8
2
 
9
 
! Отговори
Хасан преди 8 години
Африка е едно спокойно място за белите!!!Идвайте бели не се връзвайте на пропагандата!!!!
7
1
 
22
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Този *** сега, който е взривил Сус борец за демокрация ли е или обикновен терорист?Че нещо взеха много да се преплитат понятията.
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска държава беше създенена от САЩ и се финансира от САЩ. Целта е пояс от нестабилност и войни около Русия. В Либия срещу Каддафи САЩ правеше по 200 въздушни удара на ден, срещу ИД има само няколко въздушни удара за последната години и то със съмнителен успех. Когато талибаните спряха производството на опиум САЩ веднага започна война в Афганистан за да възстановят трафика на наркотици. Срещу Ислямска държава САЩ правят само кухи декларации.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
малогерманци и великобританци
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ СЕ ХОДИ НА ПОЧИВКА В ДЪРЖАВА СЪСЕДНА НА ТАЗИ В КОЯТО СЕ ВОДИ ВОЙНА!!!!!ЩОМ ЧЕРГАТА НА СЪСЕДА ТИ ГОРИ ТО ВИНАГИ МОГАТ ДА ПРЕХВЪРЧАТ ПО НЯКОЯ ИСКРА КЪМ ТЕБ!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма страшно НАТо ша ни пази
2
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всички е ясно, че привържениците на путин сте готови да подкрепите ислямистите.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ami te ne se sprjaha zapadnite turisti...kadeto ne gi seesh, tam niknat. kato znaete kvi sa tija strani, sprete se, be Hora....ama bodat gi parite....az sto ne hodja po Tunis i egipet...? koi kakvoto si tarsi si go namira