ЕС започва анализ на новата финансова помощ за Гърция

От Ципрас се чака план за структурни реформи
8 юли 2015 22:35,
48
ЕС започва анализ на новата финансова помощ за Гърция
Снимка: БНР

Еврогрупата поръча на Европейската комисия и Европейската централна банка да анализират програмата за финансова помощ на Гърция. Това съобщи европейски източник, информира БНР.

Според източника тази програма може да бъде приета само след като  Гърция представи "подробен план за структурни реформи". 

Още по темата
Анализът започна след като Гърция изпрати официално писмо на Европейския механизъм за стабилност, с което поиска нова тригодишна спасителна програма. При откриването на сесията на Европейския парламент в Страсбург, гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че ще представи конкретни предложения на кредиторите до края на утрешния ден.

От своя страна Европейската централна банка обяви, че няма да променя тавана на финансирането за Гърция, който е 89 милиарда евро.

Гърция ще удължи банковата ваканция, стана ясно по-рано днес. Банките  остават затворени, а банковите преводи в чужбина са забранени. Тегленето на пари от банкоматите е ограничено на 60 евро дневно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: ГърцияЕСпомощЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eврогейския робски *** се разпада безвъзвратно. Кое е ключовото събитие за първата половина на 20-ти век, това е Великата октомврийска революция и ликвидирането на последиците от нея. А за втората половина на 20-ти век и началото на 21-ви век, това е създаването на робската организация ЕС и ликвидирането му и последиците от него. И двете събития, са създадени от еврей и, са пълен провал, абсолютен провал. Който си мисли, че може да зароби цялото човечество, жестоко се лъже.
19
13
 
11
 
! Отговори
ЕС фен! преди 8 години
Браво Ципрос браво продължавай в същия дух, народа на Гърция е с теб!
18
10
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Гърция, no mercy за ЕС!
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ДА НЕ НИ ПРАВИ НА БАЛАМИ НАС ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!!!!!!!!!НОВИ ЗАЕМИ САМО СРЕЩУ ИПОТЕКА И МОМЕНТАЛНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПРОДАЖБА ПРИ НЕПЛАЩАНЕ!!!!А НЕ СА ПЛАТИЛИ А Е ПРОДАДЕНА СГРАДАТА НА ПАРЛАМЕНТА ИМ СЪС СЕ МАЗНИТЕ ИМ ДЕПУТАТИ !
16
5
 
12
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 8 години
Вие *** ли сте? Ще им дават нови заеми и те ще трябва да ги връщат - главницата плюс лихвите!Второ, ще им дадат пари само и единствено, ако има реформи! Първо ще трябва да приемат съответните закони за реформите и чак тогава ще дойдат парите. А реформите означава яко орязване на заплати, пенсии, социални помощи и т.н.Виждам, че можете да прочетете елементарен текст, но очевидно, че не можете да го разберете! Лошо! *** народ - слаба държава!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС ТРЯБВА ДА НАПРАВИ САМО ЕДНО НЕЩО И ТО Е ДА ГИ МАХНЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА!!!НЕКА ПАЗАРА ОПРЕДЕЛИ КОЛКО ИМ Е ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ТОГАВА БЕЗ НОВИ ЗАЕМИ :)
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще засмърди на вкиснало брюкселско зеле....
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да говоримТе имат ограничение от 60 евро на ден .нашите пенсионери вземат по 80-100...аиде някои и по200 евро ....но на МЕСЕЦ
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аплодисменты и "охи": триумф Алексиса Ципраса в Европарламенте
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех как мечтая да сме задружни като гърците , да излезем и да изметем всички политици от последните 25 години.НАРОДА обаче вече няма сили за нищо, толкова са ни унижили вече , че даже ние на осъзнаваме до къде сме паднали А можеше да сме една супер държава с уникална природа и страхотен народ !
10
5
 
3
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 8 години
Gr out,Tr in :) and Ukraina in ! Together.
9
7
 
20
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
И така , Гърция пак ще си уреди купона , а ние ...... ние ще продължаваме да сме отличници с 80 евро пенсии и 250 евро заплати , трета ръка хора .
8
5
 
7
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ преди 8 години
До turcoise euUKRAINA IN EUROPE !УКРАЙНА Е ЕВРОПА !
7
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Дайте им на хората повечко пари,поне те да са...щастливи.Парите не правели...щастието,но явно става въпрос само за...нашите пари,изчислени от Боковата администрация по Швеййцарското...правило,гарантиращо темп на...нарастване около 100 години,докато стигнем гърчолята(ако те стоят още и се молят с...празни панички).
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз нали ви казах , че с Гърция всичко ще е наред .Поне се наживяха 30 години , а на децата си оставиха по една къща на континента и по една къща за гости по островите.Ние разбира се спазваме строга финансова дисциплина , а панелките ги завещаваме на младото поколение
5
4
 
4
 
! Отговори
turcoise eu преди 8 години
Gr out,Tr in :)
4
1
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
Nali vi napraviha konsulstvo v svetlia kamak? :)
3
1
 
11
 
! Отговори
ами преди 8 години
До 1-анонимен Няма за нас,ние сме отличници,стига ни славата...........
2
1
 
12
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 8 години
Сега предлагам най-демократично и суверенно да свикаме Референдум другата неделя с единствен въпрос:Да дадем ли пореден спасителен заем на Тсипрас ?а) OXIб) Nien
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За нас няма ли някои лев ? Нали уж сме лоялни ?