Бойци на "Десен сектор" влязоха в престрелка с украинската милиция

Убити са трима души
12 юли 2015 08:16, Елка Василева
32
Бойци на "Десен сектор" влязоха в престрелка с украинската милиция
Снимка: Reuters

Трима бойци на украинската националистическа организация "Десен сектор" са били убити в престрелка в град Мукачево, в западната Закарпатска област, съобщи Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ТАСС.

Герашченко написа на личната си страница във Facebook, че група от 15-20 души пристигнала в обект, "имащ отношение към народния депутат на Украйна с печален опит от 90-те години на 20-и век - Михайло Ланьо. Възникнал въоръжен конфликт, причините за който още не са установени".

След това бойците на "Десен сектор" открили стрелба и изстреляли няколко гранати по пристигналите на място милиционери.

 "В престрелката загинали трима от нападателите. Ранени били трима милиционери и четирима цивилни. Стреляйки с гранатомети, нападателите унищожили два автомобила на милицията. Останалата група нападатели е блокирана в горичка. Предложено им е да сложат оръжие и да се предадат", разказа съветникът в украинското МВР.

Двама души бяха убити и осем - ранени, в Западна Украйна днес при нападение на бойци от крайнодясната организация "Десен сектор" срещу спортен клуб на депутата от проруската Партия на регионите Михайло Ланьо, предаде по-рано ТАСС, като се позова на местни медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...abe tezi ot taka narecheniat "desen sektor"..nachelo sas glavataria im...kato gi zacheshat spetsnaza i chervenite bareti...samo na sektori shte mi stanat...ukraincite shte gi biat sas sopi i lopati..koi s kakvoto nameri..bahtii i gnusnite nedonoscheta...kazvam vi ne e fdalech vremeto i vsichko shte si doide na miastoto...poroshenko ,sektori ,iaica -matoci..turcinovci..vsichki shte reve ...i shte se moli za poshtada..naroda tarpi prostotii i izdevatelstva ,no do vreme!!!
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe,да ви кажа,нещо не сте доразбрали-Десен сектор е създаден за борба с външните окупатори-в случая москалите и също за отстрел на корумпирани украински чиновници-депутати,министри,общинари и други.Това че милицията охранява такива ***,не е нищо ново.Затова са им взривили колите с гранатомети.Съвсем обикновенна случка-и по нататък ще е така.
21
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 23 И 30 майдан да направят се тоя х.й си е.Те си мислят че нещо ще се промени и ще стане по добро ама найсе само най много руските *** да се сменят са американски. Все едно ние като се мунахме у Евросъюза и НАТО та сме чъфнали и вързали.Същата помия си е и същите пимияри ни влачат към дъното само дето се молим на друг господ.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, запада не си ли взе поука най-после? Съсипа половината близък изток, сега иска да съсипе и половин Европа... защото такива случай ще зачестяват в Украйна. Хаоса след организирания от САЩ преврат е колосален.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23украйнска-фашистка пропаганда!
18
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
украинския народ повече не иска да търпи конфликта с властта беше отложен заради руските окупанти ще има трети майдан
17
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20украйнска-фашистка пропаганда!
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете че Европа без войни не може... Ес беше създаден именно за това... Но циц..Сега озъзнавам че на Балканите ни е Нужна спешно Балканска Славянска Федерация... България Сърбия Черна Гора Македония..... За да сме Противовес на Изтока и Запада..
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Morozукрайнска-фашистка пропаганда!
14
23
 
4
 
! Отговори
Moroz преди 8 години
Украинската полиция разоръжава неформални въоръжени групи. Те се съпротивяват на държавата, утрепват ги.Това е новината. Нима в България не се случваха и случват подобни неща НА ГРУПИРОВКИ И БАНДИ които се правят на велики??Информацията е знак, че украинската държава укрепва и налага волята си на всякакви случайни групички.Накрая в Украйна ще останат само изпращаните от Путин ДИВЕРСАНТИ.Най-накрая и Путин ще спре да ги изпраща и в Украйна ще настане мир. Другите писаници са глупости.
13
2
 
31
 
! Отговори
.................... преди 8 години
Каде е оня професор Одисей 1 .....който твърдеше тук,че Правъй Сектор са просто футболна агитка....Къде е сега да коментира......Еххххооооо къде си бе.....
12
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И "Правый сектор" излезе извън контрол... Ей, това цру слабо плаща... Хаоаооо.. Първо от контрол излезе Ал Кайда После FSA станаха ISIS.... Абе нищо не става.. Опитаха и с Македония обаче не им се получи.. Защото Русия го пресече...
11
4
 
26
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Проблема не е, че където и когото обучават американците - почват да стрелят; ако ги учеха да свирят - колко оркестри щеше да има по света...Оръжията не стрелят сами - глупаците го правят!
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде почна се!Престъпниците стоящи зад преврата делят теритирии.
9
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Десен сектор" отново показа бандитско лице в Мукачево. В Киев, по никакъв начин не искат да скъса с неонацисти. Се опитват да заглушат. След това ще бъде късно"
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашисти избиват други фашисти-нищо страшно.
7
2
 
23
 
! Отговори
ХАХАХАХААА...... преди 8 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ на Украйна Петр Порошенко започна преговори с ръководителя на "Десния сектор" Набуко Ярошем за отдаване бойци организация, Мукачево."В момента представителите на "Десния сектор" заявиха, че са готови да се предадат само в случай на пряка заповед Дмитрий Яроша. Ако разбирам правилно, преговори с Дмитрий Ярошем водят председател, ръководител на SSU и министър на вътрешните работи, администрацията на президента", заяви депутатът президентската фракция Мустафа Найем.
6
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фашистите избиват собственият си народ--нищо ново в Украйна...А точно този Десен Сектор,докара сегашната власт в Киев.....
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидер на екстремистката организация "Десен сектор" Дмитрий Ярош призова своите поддръжници да продължат да протестират, докато не бъдат арестувани представители на властите, които, според радикали, виновни за събитията в Мукачево.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Умствено обидения от природата! Като не си наясно - не пиши! За да си депутат от тази партия в западно-украински град (какъвто е Мукачево) се иска много смелост! Ти даже и не можеш да си представиш колко! Но плюеш, защото за нищо друго не ставаш!