Саудитският крал "приватизира" плаж край Кан

Местните недоволстват от затварянето на плажната ивица
20 юли 2015 08:14,
14
 Саудитският крал "приватизира" плаж край Кан
Снимка: Архив Reuters

Обществен плаж в южна Франция, разположен под вила на саудитското кралско семейство, ще бъде затворен за посетители за ваканцията на крал Салман идната седмица, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Местните власти очакват саудитската кралска гвардия да им съобщи един ден предварително датата на пристигането на монарха и тогава плажът ще бъде затворен. Ще бъде забранено и мореплаването в ивица от 300 метра срещу имението на морския бряг, недалеч от Кан.

"Приватизацията" на малкия обществен плаж, наречен "Мирандол", разгневи неговите любители. "Този или друг милиардер винаги има предимство над хората от народа", казва една от тях.

Възмущението се засилва и от факта, че в сряда работници започнали да монтират ограда пред входа към плажа още преди властите да оповестят предстоящата забрана, а преди това в пясъка била излята бетонна плоча, върху която да бъде издигнат асансьор. Префектурата си затворила очите за тези подготвителни работи в замяна на обещание на саудитците да демонтират съоръженията, след като кралят си замине.

Френски медии съобщават, че 79-годишният крал Салман ще бъде придружаван от 400 души за ваканцията си във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това ако е почивка с 400 човека да се мотаят кой с работа, кой без работа!Явно и във Франция правилата важат само за простолюдието, има по-равни сред равните!!!Следващия път да затвори Лувъра и да си почива там с 2000 човека!!!
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демокрация бате!Всеки си праи ко си иска!(абе французите пазят ли си гилотината ? - тя прави хората "равни"!)
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми на Селестар данчо ментата известен и като крупието прави същото.
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
u4ete arabski horaaa 6te ni triabva, ako ne ni pretopiat dotogava. tia ve4e vladeiat sveta.
2
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Франция са като нас, просто вместо някоя мутра да си затвори малко от плажа, това го правят саудитците. 400 души придружители :))) Виждате ли, не сме само ние които сме изпаднали, просто европейците ни поттискат, за да се чувстват те добре и да се успокоят, че има и по-зле от тях. С пълно право хората протестират, явно са имали държавата си за по-възвишена от балканските страни, но са се лъгали.
1
5
 
34
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Тия пясък и море нямат ли си?