14 души загинаха заради жегите в Япония

Над 6 000 са получили топлинен удар през последната седмица
22 юли 2015 15:00,
3
14 души загинаха заради жегите в Япония
Снимка: bgonair.bg

Рекордни жеги в Япония. 14 души загинаха заради горещото време на островната държава, а над 6 хил. са получили топлинен удар през последната седмица. Живакът в страната на изгряващото слънце достигна 37,2 градуса. За сравнение средната температура в Япония през юли, който е един от най-горещите месеци, е 29 градуса.

От началото на миналата седмицата към спешните медицински центрове в цялата страна са се обърнали над 6 хил. души. Броят им е два пъти по-голям от потърсилите помощ седмица по-рано.

Повече от половината от пострадалите от жегите в страната са на възраст над 65 години. Причината за високите температури според синоптиците е комбинацията от високото атмосферно налягане и горещата въздушна вълна в края на дъждовния сезон. Според прогнозите горещото време ще се задържи до края на седмицата.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още новини от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 8 години
Abe mnogo slabi4ki sa tezi japonzi!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Живакът в страната на изгряващото слънце достигна.."Абе ей! Страната на изгряващото слънце е и страна на технологиите ! Само преводачката Пейчева се издаде че още ползва живачния термометър на пра-баба си!
1
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
Знаех си аз, че тази жега не се дължи на времето.