Пентагонът изстреля успешно "Делта 4"

Ракетата изведе нова сателитна система за американската армия
24 юли 2015 21:49, Анисия Иванова
113
Пентагонът изстреля успешно "Делта 4"
Снимка: Bulgaria On Air

Пентагонът изстреля успешно ракетата-носител "Делта 4". Тя ма за цел да въведе в орбита нова сателитна система за американската армия, което ще позволи високоскоростно предаване на данни между различни бойни единици, намиращи се на големи разстояния една от друга.

Изстрелването е част от съвместен проект на министерствата на отбраната на САЩ и Австралия.

Ракетата ще позволи на Пентагона високоскоростно предаване с минимално забавяне до наносекунда на данни между военни кораби, самолети и наземни войски, както и получаването на информация за времето.

Първата система от този тип беше изстреляна през октомври 2007 г., за да осигури комуникацията от Западното крайбрежие на САЩ до Югоизточна Азия, която се намира в зоната на контрол на Тихоокеанското командване на САЩ. 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ ИМА ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ НА НЕЯ!!!!ЯВНО БОРБАТА Е ГОЛЯМА КОЙ ЩЕ Е НА НЕЯ И ЩЕ КОМАНДВА ТАМ!!!
4
0
 
22
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
не знам за американците кво е наносекунда ама за мене това е времето докато светофара светне зелено и пренишкият голф зад мен вече се набира на клаксона
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бре тия Пенагонци , или БГ журналята , за нищо ги нямат тия наносекунди. Май и скоростта на светлината не им е проблем.
2
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера транспортният управляем кораб "Союз ТМА-17М" с трима космонавти на борда - японец, американец и руснак, след шестчасов полет успешно се скачи с малкия изследователски модул МИМ-1. А и САЩ добре го дават, развиват се, както е тръгнало, след 50-100 години американците сами ще могат да си транспортират космонафтите до Международната Космическа Станция.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Саботьора не се е интересувал и затова я е оставил да мине!!ОБАЧЕ КОГАТО Е РАКЕТА ЗА МЕЖДУНАРОДНАТА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ ВИНАГИ НЕПРИСТИГА :D