Гърция иска нов спасителен заем от МВФ

Атина е поканила фонда в разговорите за третия пакет
25 юли 2015 11:31, Миглена Иванова
39
Гърция иска нов спасителен заем от МВФ
Снимка: Reuters, архив

Международният валутен фонд (МВФ) потвърди, че е получил писмо от Атина с искане за заем, съобщава Ройтерс.

По-рано вчера от финансовото министерство в Атина обявиха, че са поканили Фонда да се присъедини към европейските кредитори за преговори по новата спасителна сделка за страната.

Очаква се всички страни по преговорите да пристигнат в Гърция през почивните дни, а самите разговори да започнат в понеделник.

Атина договори рамката за трети спасителен план за 85 млрд. евро за период от три години. Останала без пари, страната е изправена пред непосредствена опасност от фалит и вероятно напускане на еврозоната.

В писмото си до МВФ гръцкото министерство на финансите посочва, че вероятно ще отнеме няколко тримесечия преди гръцката икономика да се справи с предизвикателствата и да се върне на устойчивия път на растежа.

Говорителят на гръцкото правителство Олга Геровасили посочи, че окончателното споразумение за третия спасителен пакет ще бъде внесено в парламента за одобрение на 18 август.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: мвфГърциязаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя не е добре , вечно усмихнат трябва да го види доктор ,а него виждам и още за дълго на този стол
13
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Джони Деп си купи едно островче вече. Следващите са кредиторите с по-големи претенции, и така Гърция ще е разпарчосана между тях, а на гръцкия народ, пръст у г..з ! Тогава ще станат ратаи на сегашните кредитори. Помнете бай си Петка !!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това разлигавено пенди на снимката?
11
14
 
10
 
! Отговори
Калиндерис преди 8 години
Гръците пак ще си таковаме българки,театро добре направихме а бай ганъо ще си продължава да си гладува,Ей нема по *** народ от Булгарския,айде ясо!
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22Не ставай по-глупав отколкото си.Естествено че ще врътнат театъра как некъв измислен министър там дето я е бил на власт 1 сезон я не е виновен за всичко.Но това е театрална постановка тя няма нищо общо с действителноста.Тоя ли министър направи 500 милиарда евра дългове?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14Кажи ти като си вещ в анализите и много добър икономически каква е причината последните 20 години една пропаднала малка държава някъде на *** на Европа да получи почти 1 трилион лева кредити и когато кредиторите си направят устата да върнат поне малко те да кажат "Освен,че нищо няма да връщаме ами и още трябва да вземаме защото ни дължите още минимум 600 милиарда лева!" Да направят някакъв измислен референдум да подскачат там като в чалга клуб иху аху и да подпишат нов кредит.Анализирай.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднъж попадне ли някоя държава в лапите на мнимите спасители от МВФ, европейската комисия и ЕЦБ, спасение няма. Затъва все по-дълбоко. Това е и основната цел на тези институции. България върви по същия път.
7
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Запада в лицето на Гърция си създаде почти перфектна финансова "черна дупка"
6
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Какви звучни прилагателни за заеми-спасителен ,животоспасяващ и т.н.Нашите как ще ги кръщаваме,като гледам скоро ще разберем
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То беше ясно това,аз имах добра идея направо да им дадат право да печатат евро.И само да подават повечко мастило и хартия.Или да си направят клонче на ФЕД в Атина там пак с печатницата.Милиард е дребно число за галактическите мащаби.400 милиарда не са 400 трилиона .Убеден съм ,че с темпът с който БГ се развива ние тъкмо ще сме докарали ниво на мизерия колкото в Африка а те ще са закръглили първият квадралион.Определено за да получиш би трябвало да си платиш ама някои хем получават хем им плащат.
4
13
 
15
 
! Отговори
2233 преди 8 години
Ципрас е патриот и ще вземе отново пари , които ние ще гарантираме/връщаме , защото нашият е празна тиква , която е клекнала в краката на американците и чака да я погалят по главата за предателската си политика.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OXI OXI OXI
2
5
 
15
 
! Отговори
jo преди 8 години
аз не купувам нищо гръцко
1
2
 
30
 
! Отговори
Ципрас е мошеник преди 8 години
Голям мошеник е Ципрас - спечели изборите като излъга, че ще прогони Тройката, вкл. МВФ, от Гърция, а сега пак на колене пред тях да моли за нови заеми, а беше обещал да не взема повече заеми.