Путин и Ердоган се срещат есента за "Турски поток"

Кремъл иска работещо правителство от Анкара
31 юли 2015 14:20,
91
Путин и Ердоган се срещат есента за "Турски поток"
Снимка: Reuters

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат през есента, потвърди днес Кремъл, цитиран от ТАСС.

Темата за газопровода "Турски поток" вероятно ще бъде обсъдена на срещата, посочи говорителят Дмитрий Песков. По думите му към момента "няма какво да се коментира" във връзка с проекта.

Още по темата

"Без съмнение, за да бъдат изпълнени такива проекти, трябва да приключи процесът на образуване на правителство в Турция. Ще изчакаме търпеливо", каза говорителят на Кремъл.

Снощи турската телевизия Хабертюрк, цитирана от ТАСС, съобщи, че Турция е решила да прекрати преговорите с Русия за изграждане на газопровода "Турски поток" заради липсата на напредък в преговорния процес.

Една от причините за забуксуването на преговорите е липсата на съгласие за намаляване на цените на руския газ. Страните подготвяха споразумение за намаляване на цената за закупуване на газ от 1 януари 2016 г. с 10,25 на сто, но то не бе подписано.

Според Хабертюрк преговорите за "Турски поток" са прекратени временно и не е известно кога ще бъдат възобновени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги евро гейчета .Няма какво да анализирате и да се радвате.Руският енергиен министър преди малко съобщи ,че отстъпката от 10.25% за газа е договорена с "Боташ" и преговорите за "Турски поток " ще продължат есента .Тръбите продължават да се произвеждат в Германия и да се доставят.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На западни медии не вярваме. Не се ли потвърди от "Взгляд" все едно ги няма тея пари...
10
2
 
3
 
! Отговори
мда преди 8 години
До АнонименАми аз не съм "угледен" също :) не съм и влиятелен (освен във съвсем тесен кръг) , но пък съм щастлив и правя много неща в живота си които ме карат да се чувствам така и то без да преча на никой друг :)
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя есен?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според източници които няма да назова моите капитали са 258 млрд, $
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен абе ***, кой ти вярва на Forbes ?Цитирай нещо от итар-тасс
6
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 11Един път му смятаха приходите. Реално малко под милион долара(преди спекулативно да сринат рублата) и сравниха с Обама. Обама малко над милион на година получава като заплата.Путин реално откакто е на власт не е изхарчил рубла ни за ядене ни за облекло или пътуване - така че пре-спокойно 20-25 милиона може да има.Няма да се учудя ако е въртял някоя далавера с ценни книжа, но те са на приносителя и ние никога няма да разберем а и западните жълти весници не са побликували
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНикой не избира с какво ще се роди. Но това колко ще направиш от себе си се избира. Путин, дребен и неугледен, е станал един от най-богатите и влиятелни хора в света.Ами ти?-------Кога стана най-богатия на света ? Нали има един малък апартамент в Масква и заплатата му е по-малка от моята ?
4
4
 
7
 
! Отговори
egati преди 8 години
Путин колко е по дребен от Ердоган на снимката! Явно Кремъл има проблеми когато отсреща си няма лесно манипулируеми Бг политици
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Франция ще заплати на Русия 1.2 млрд юро неустойка за мистралите. Договорът ще бъде анулиран.
2
1
 
12
 
! Отговори
Дановски преди 8 години
Аз лично с много по-голям интерес очаквам речта на Владимир Путин на поредната Асамблея на ООН.Надявам се в неговото обръщение към света като червена линия да присъства апела "Ребята, давайте жить дружно!".
1
6
 
11
 
! Отговори
деъ преди 8 години
голямо молене ще падне