Двама войници загинаха при атентат на кюрдски бунтовници

Атаката бе извършена в Източна Турция, 24 са ранени
92
Двама войници загинаха при атентат на кюрдски бунтовници
Снимка: БТА

Двама войници бяха убити, а 24 други са ранени при самоубийствен атентат на кюрдски бунтовници в Източна Турция тази сутрин, предаде Асошиейтед прес.

От канцеларията на управителя на окръг Агри съобщиха, че екстремисти от Кюрдската работническа партия (ПКК) са атакували полицейски участък със селскостопанска машина, натъпкана с експлозиви, рано тази сутрин.

Това е поредният епизод от ескалацията на насилието между правителствените сили и кюрдските бунтовници, след като Турция от около седмица извършва почти всеки ден въздушни удари по бази на ПКК в Северен Ирак, а бунтовниците нападат силите за сигурност.

24 души загинаха досега в резултат на подновеното насилие. Повечето от тях са войници, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
100 % ТURK преди 8 години
Турците не мразят кюрдите но стане ли дума за ПКК работата е друга. ПКК е доказала се терористична организация. Народа я ненавижда а армията я трепе с охота и без угризения на съвест. Така е било , е и ще бъде. Терора е винаги терор. Останалото са подробности за медиите.
48
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Памук едикой си ако го хванат кюрдите лична аз ще ходатайствам да го одерат жив, както вие сте правили по нашите земи без причина.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдски бунтовници от кога терористите станаха бунтовници?Ей Западни медии вие когато си искате правите терористите бунтовници и обратно,и на вас ще ви дойдат бедите на главите ви,вие същите разбъркахте и Украйна,ние много внимателно следим как се разиграват сценариите.Вие си давайте още ембарго на Русия,но ние няма да участваме,все вие подклаждате войните първата и втората световна война и още векове назад!
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 77 Kak mislish inache sega shte mojeshe li da klevetish,prosto nqmashe da te ima ,jiveli ste vie jiveli
45
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Д 76. Стига си повтарял като латерна колко сте били добри с нас 500 години, че много се повтаряш вече. Ако толкова те сърбят ръцете да убиваш кюрди заминавай, ще те посрещнат с отворени обятия. Какво само се перчиш из форумите.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турският Офицер Осман Памукоглу изби стотици кюрди без да информира държавата. Обширна територия в изтока беше снимана от журналисти. Там се виждаха телата на стотици избити терористи. На въпрос към Памукоглу : "Няма ли да съберете тези тела?" - той отговори:"Моите войници са тук за да се бият а не да събират ***. Нека телата да останат и който иска да си ги погребе ".
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Око за две, зъб чейне.
42
2
 
7
 
! Отговори
до Husseyin преди 8 години
Това е абсолютно вярно. Ако всички кюрди решат да се борят против Турция то непременно ще се отделят територии. Но голяма част от тях вече живеят в Западната част и са културно асимилирани. Имат по една жена, по едно или две деца и работят. Кюрди има даже в партията на националистите. Все едно български роми или турци да членуват в Атака или друга партия и даже да бъдат кандидати за кметове да речем от тези партии. Но в Югоизточна Турция проблемът продължава да бъде актуален.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как да ги интегрираш? Хайде кажете ми. Не искат да учат. Особено жените. Младите момичета искат но родителите не позволяват. Как да стане? Насила става донякъде но накрая ако това момиче се образова и потегли на Запад (Истанбул) то бива убито от собствения си брат. Европейците обвиняват държавата но както каза Ердоган в Европейския парламент защо гонят ромите? Защо те (европейците) не ги интегрират? Нали обвиняват Турция.. Лесно ли е или изобщо възможно ли е това?
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да продължим :Държавен терор ли е ако турската жандармерия насила накара един *** мазен мустакат уж "мюсюлманин" да изпрати на училище дъщеря си? Защото така се прави в Югоизточна Турция. Карат насила в училище момичетата на "многодетните майки" защото според кюрдина жената няма нужда от образование. И после синовете на кюрдина се качват на балкана и се борят против "терора на държавата ". Но идват европейски бюрократи и пак виновна е държавата защото не ги била "интегрирала".
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO 67Vse edno govorish za romlqnite v BG i ednite i drugite smuchat darjavnata kasa
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се извършват убийства на "честта"? В Югоизточна Турция. Къде един мъж може да има 5 жени и 15 деца и да върти броеницата в кафенето а децата му от мъжки пол да работят още 10 годишни а момичетата да бъдат продавани като жени още на 12 години като трета жена на друг 40 годишен който върти броеницата а в същото време майката на тези деца да получава помощи и пенсия като многодетна майка?Пак те.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Краде ли се ток в Турция. Да. Къде? Югоизточна Турция. Има ли кюрди там? Да. 95%Ясно.Нападат ли се автобуси в Турция? Да. Къде? В Югоизточна Турция. Загиват ли хора. Да. Отново там. Кой получава всяка есен помощи за отопление или по точно кой регион? Отговорът е Югоизточна Турция. Кой гласува за кюрдската партия чийто лидер има брат който е терорист от Пкк и беше убит вчера? Населението на Югоизточна Турция. Кой говори, че трябва да има мир с Пкк?Същия лидер на кюрдската партия.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Български СарактZatova zadeto vi pazeha kato narod li ,vij angli4anite i potrugalcite drugo sa praveli s korennoto naselenie v amerikite ,nqma 4ovek nqma problem ,neblagodarnik takuv
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вашият началник Местан се прави на много хрисим и все се оплаква, че българите не били достатъчно толерантни. Трябва да попрегледа из сайтовете и да види колко кръвоадни са сънародниците му, а после да се оплаква.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли турчин (истински турчин не Ахмед Доган - Сава) да стане президент на България. Не. Може ли кюрдин да стане президент на Турция. Да. Тургут Йозал. Може ли евреин да стане турски Главнокомандуващ въоръжените сили. Да. Генерал Башбуг. Може ли този генерал да бъде вкаран в затвора. Да. Ако се появят доказателства, че информира лидерите на Пкк къде ще провежда операции армията и се появят негови снимки на стената на плача.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Хитлер и Наполеон са известни убийци. Хайде сега запретвайте се. Срещу вас са на някакви си арменци или българи по два-три милиона. Сега са 30 милиона кюрди. Ще се поозорите.
32
4
 
4
 
! Отговори
dady преди 8 години
Otkoga balgarite zaobi4ahte tolkova kyurdite?nikoy si nqma predstava kakvi divaci sa.a nqkoy tuks pisal 4e sa inteligentni.mi dayte im togava polocin Bg.dasi napravqt darjava.ili TUrciq da im dade 4ast ot anadola no v zamwna da so vzeme polovinata bg.v krayna smetka i nie v bg.si iskame nezavosimost.Kirdjsli,Razgrad,Chumen,Silistra,Targovichte.Iskame nezavosimost.
31
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
До HyusseinХюсеин е прав, а анонимният не е! Виждали сме и у нас как стават такива платени протести. Дори цяло правителство могат да бутнат, когато държавата е слаба и не може да озапти буйстващите. За голяма жалост на нашите беге хулигани Турция е силна държава и такива номера на нея не и минават.Това с пианото също сме го гледали и в София и в Киев и на много други места по света. Явно номера с пианото е измислен от един и същ център. Въпреки, че съм българин гласувам за мнението на Хюсеин
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54. Не се и съмнявах, че така ще отговориш. Но с такива като теб не се спори. Радвам се на хилядите младежи в цяла Турция, които един ден ще я направят нормална.Имам много приятели между тях и знам за какво става дума.