Да встъпиш в брак с добро, да нахраниш 4 000 бежанци

Турски младоженци отпразнуваха благородно венчавката си
5 авг 2015 18:33,
74
Да встъпиш в брак с добро, да нахраниш 4 000 бежанци
Снимка: Twitter
Млада турска двойка встъпи в брак и покани близо 4 000 души на сватбата си.
 
Пищните сватбени тържества не са невиждана гледка в Турция, но това е необикновено празненство. Тъй като младите – Фетхула Юзюмчуоглу и Есра Полат, вместо да отпразнуват пищно встъпването си в брак, нахраниха 4 000 бежанци, живеещи в пълна бедност. 
 
Традиционно турските сватби продължават няколко дни, но с кулминация в последната вечер – пищно тържество, разказва "Мирър". 
 
Но сватбарите в настоящата история избират да дарят спестяванията на своите семейства за тържеството и да споделят празника си с бежанци, живеещи в пограничния турски град Килис. Булката, облечена с пищна булчинска рокля и скъпа тиара се реди зад тезгях и сипва храна на сирийците. 
 
Щедрата идея всъщност е била на бащата на младоженеца, Али Юзюмчуоглу, доброволец в местна организация, която помага на бежанците. 
 
Пред британски издания младоженката Есра коментира как е приела предложението. ''Първоначално бях шокирана, когато Фетхула ми каза за идеята, но после бързо се съгласих. Беше толкова прекрасно преживяване. Щастлива съм, че имахме възможността да споделим сватбената си трапеза с хората, които имат истинска нужда''.
 
Фетхула пък смята, че това е един от най-хубавите моменти в живота му и смята, че е едно добро начало на брака му.
 
"Виждайки щастието в очите на сирийските деца е безценно. Ние започнахме нашето пътешествие към щастието, правейки другите щастливи и това е велико чувство", твърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
РибиДиби преди 8 години
До ШибиРибиАми разкажи ни ти какво си направил. За бежанците ли си събрал нещо, за сираци ли? За стари хора? За бездомни кучета? За гладните социална кухня ли си направил? Хайде, чедо, разкажи, да попием светлия ти пример.
33
4
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
И аз се съмнявам че българин ще нахрани гладни. Най много да дари някоя изгнила тиква за бежанците и да събере кметовете на съседните села и градове на чеверме по случай дарението.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е по темата но държавния подстрекател Демирташ, вчера отиде в Брюксел, при европейските си инвеститори. Какъв цинизъм! Обръча около ПКК се стеснява и господина, все едно че той ще кара пкк да хвърлят оръжието. Умник е той но и хората не са прости. Пиша това, понеже се съмнявам че ще излезе по Вашите медии.
31
2
 
8
 
! Отговори
До Sasho и лайковете преди 8 години
Гледайте новини бе, хора! Че се излагате така. И миналата, и тази година имаше доста деца, които се отказаха от тоалетите за изпращането и отидоха по дънки и тениски. Хем говори против омразата, хем създава такава срещу българските деца... ***!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44Ами наистина има мъка. Заради такива като теб. Какво искаш да коментира? Турски вестник ли? Ти ли ще и го преведеш? Мисли малко преди да плюеш ей така за самото плюене.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 2 крачки от комшиите тая Журналистка коментира британско издание , боже колко мъка има по света
28
2
 
3
 
! Отговори
не разбира преди 8 години
Това са участници вероятно в предаването ''Няма ли никой'' в превод от турски на платака зад Маладоженците , да де ама Боряна Павлова като не разбира чужди езици
27
6
 
13
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 8 години
Човещината не е умряла още на този свят, както на скоро си мислех. Браво на младоженците и техните родители. У нас това е НЕВЪЗМОЖНО да се случи, за съжаление. Ние сме по приказките, не по делата. Жалко, но факт.
26
1
 
6
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Ако ДАНС направят Ревизия и Конфискация на 10-те Милионери на Прехода в Хазната ще влязат милиарди левове , да ама те са приятели на Борисов ООД , значе НЕ МОЖЕ
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мм да. Тази новина не хвана дикиш понеже е реална. Тук трябва нещо дрогиращо.
24
6
 
13
 
! Отговори
от Турция преди 8 години
Не Ви виня тези дето лоши неща сте писали но коментари 19 и 33 са се доближили най много до реалното. Дано по често четем такива новини. А броя на бежанците не е 1.8 а 2.6 милиона.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Системата създава бедни хора и страни, и след това "добри хора", които са част от системата, галят егото си с това какви големи филантропи са, като хвърлят трохи чат-пат на бедните, които получават това прозвище, като наложено, заради функционирането на системата в сегашният и вид :D" - мн минуси събра този коментар, нещо истината не ви допада, може да избягате от това да я виждате, но няма как да избягате от последствията и :D
22
10
 
42
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Спомням си че преди няколко години сръбски абитуриенти дариха пари на децата в детските домове и отидоха на бала по дънки и фланелки.А у нас кога?? И престанете с тези омрази, ставате жалки. Дали са турци или кюрди, какво значение има? БРАВО НА ТЯХ!!! Добър пример за нашите чалгаджии
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Системата създава бедни хора и страни, и след това "добри хора", които са част от системата, галят егото си с това какви големи филантропи са, като хвърлят трохи чат-пат на бедните, които получават това прозвище, като наложено, заради функционирането на системата в сегашният и вид :D
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще започнете да живеете така, че да не се налага да храните бедни, защото няма да има такива :D
19
4
 
27
 
! Отговори
вън от БГ преди 8 години
Браво. Много хубаво започват съвместния си живот тези хора.
18
3
 
30
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Браво на младоженците,много добра инициатива.Усещането да нахраниш беден наистина трудно може да се опише но никога не се забравя радостта в очите му
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичали всички? Мразят само кюрди /вчера един тук в сайта искаше за една турска глава 20 кюрдски/, българи, арменци, гърци... Да продължавам ли?
16
6
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Младоженците са кюрди.
15
20
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
На малкия им пръст не можем да им стъпим на турците ;-)