Ердоган: Продължаваме офанзивата срещу кюрдите!

Зоната за сигурност в Сирия е най-важната стъпка
12 авг 2015 21:55,
100
Ердоган: Продължаваме офанзивата срещу кюрдите!
Снимка: bgonair.bg

Турция ще продължи военната си кампания срещу Кюрдската работническа партия, докато не бъде заличен и последният терорист от нея. Тази закана направи президентът на страната Реджеп Ердоган в телевизионно обръщение.

В същото време в интервю за Би Би Си турският премиер Ахмед Давутоглу разкритикува Съветът за сигурност на ООН, че не прави достатъчно, за да реши конфликта в Сирия.

На този фон Държавният департамент на САЩ съобщи, че въпреки някои публикации в турските медии, засега не е на лице споразумение за условията и начините за създаване на "Зона за сигурност" на територията на Сирия.

Заканата на турския президент Реджеп Ердоган за засилена офанзива срещу кюрдите беше потвърдена и на терен. От началото на седмицата турски военни самолети поразиха около 20 цели на бойците.

"Терористичните групи понесоха тежки загуби от бомбардировките", отсече Ердоган, който заяви, че не прави разлика между различните терористични групировки.

Междувременно в широкообхватно интервю за Би Би Си турският премиер Ахмед Давуоглу заяви, че създаването на зона за сигурност в Сирия е най-важната стъпка в борбата с терористите, защото така ще бъде предотвратено въвличането на повече цивилни във военните действия.

Давутоглу не изключи възможността турски части да бъдат мобилизирани в тази зона, за да гарантират мира в нея. САЩ обаче засега отхвърлят всички спекулации, че са постигнали договорка с Турция за това как тази зона да бъде сформирана.

СNN Turk цитира свои източници от турското военно министерство, според които Анкара и Вашингтон са се договорили за установяването на периметър дълъг 98 км и широк 45 км, в който да патрулират членове на Свободната сирийска армия.

"Няма такова нещо", заяви категорично Марк Тонър, говорител на Държавния департамент. "Говорим само за изтласкването на джихадистите от региона", уточни той на пресконференция във Вашингтон.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Евала комшу преди 8 години
НИЕ СМЕ С ТЕБЕ!ТИ СИ НИ НАДЕЖДАТА ТУКА НА БАЛКАНИТЕ!ПРЕДПОЧИТАМ ДА СЪМ "РОБ" НА ТУРЦИЯ --ОКОЛКОТО "социалистически-роб на труда" у пост-СЪВЕТСКА РУСИЯ !ПРЕДПОЧИТАМ "ЗАТОЧЕНИЕ" В СЛЪНЧЕВА АНАДОЛА И АНТАЛИЯ --ОТКОЛКОТО В ЗАМРЪЗНАЛИЯ СИБИР!ОТИВАМ НА "КАПАЛЪ-ЧАРШИ"...ВМЕСТО НА МОСКОВСКИЯ ВЪШКАРСКИ "РЪЙНОК!СТЕФАН СТАМБОЛОВ---ПРЪВ Е РАЗБРАЛ РУСКАТА ТЪПОТИЯ И ПРОСТОТИЯ И ЗАТОВА Е ПОКАНИЛ СУЛТАНА ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ!Султана се разсмял и го отпратил със смях..../което е истина/
36
1
 
2
 
! Отговори
xxx преди 8 години
работническа партия ли? хаха Вие сте луди..
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАСАД ДА КУПУВА ВАЗЕЛИНА СЪДБАТА НА КАДАфИТО МУ Е ГАРАНТИРАНАПоследният светски президент. Ти много ли ще си щастлив от смъртта му?
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 69. Не се правя на европеец, защото съм такъв. Българите сме били европейци преди още вие, турците, да излезете от пещерите. Ние сме в основата на европейската цивилизация, която вие, поганците, унищожавахте 500 години. 5 века ни дърпахте надолу. Докато ние спасявахме евреите, вие колехте арменците и асирийците, защото само това можете да правите. Вие сте кръволоци, насилници и убийци, и наследници на кръволоци. Много ще имате да отговаряте за злодеянията си. Възмездието чака.
33
3
 
7
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
До 77Като се гледат резултатите, Стамболов е бил слаб политик - не е умеел да бъде лисица, което дипломацията го изисква. Отишъл си е като тиранин и е докарал на престола Фердинанд - две национални катастрофи
32
2
 
10
 
! Отговори
Алдебаран преди 8 години
До 77Слънчевият Анадол е до теб - разходи се. Ама не ни натрисай на нас тези ценности
31
20
 
13
 
! Отговори
ЕВАЛЛА КОМШУ преди 8 години
НИЕ СМЕ С ТЕБЕ!ТИ СИ НИ НАДЕЖДАТА ТУКА НА БАЛКАНИТЕ!ПРЕДПОЧИТАМ ДА СЪМ "РОБ" НА ТУРЦИЯ --ОКОЛКОТО "социалистически-роб на труда" у пост-СЪВЕТСКА РУСИЯ !ПРЕДПОЧИТАМ "ЗАТОЧЕНИЕ" В СЛЪНЧЕВА АНАДОЛА И АНТАЛИЯ --ОТКОЛКОТО В ЗАМРЪЗНАЛИЯ СИБИР!ОТИВАМ НА "КАПАЛЪ-ЧАРШИ"...ВМЕСТО НА МОСКОВСКИЯ ВЪШКАРСКИ "РЪЙНОК! СТЕФАН СТАМБОЛОВ---ПРЪВ Е РАЗБРАЛ РУСКАТА ТЪПОТИЯ И ПРОСТОТИЯ И ЗАТОВА Е ПОКАНИЛ СУЛТАНА ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ!Султана се разсмял и го отпратил със смях..../което е истина/
30
6
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Ердоган явно разбута кошера и ще я пати - Турция я очаква ада на тероризма от миналия век !Но , това вероятно не е негова политика , а чисто американски трик с който го вкарват в една вечна война!
29
6
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Хайде сега,не се прави на европеец.По границите към Европа да видим кои са болшинство,а Европа ясно каза,че не иска повече балканджии,какво ви е общото с Европа,пътища,инфраструктура,заплати,социални придобивки,пенсии,.,....намери ли нещо за да се сравняваш с Европа
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АСАД ДА КУПУВА ВАЗЕЛИНА СЪДБАТА НА КАДАфИТО МУ Е ГАРАНТИРАНА
27
7
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Глупав и *** казваш,той е президент на Турция,а ти си по умен от него,каква е твоята позиция в живота,докъде си стигнал с твоя ум.Той успя да върне дълга на Турция към МВФ,и им дава заеми сега.Ти какво си посигнал?Той направи да имат свои хеликоптери,танкове...,а ти
26
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До каймакамАми тогава защо твоите анадолски сънародници се редят на опашката за Европа, бе, каймаканчо-поганчо! Много велика била Пуйката (tutkey), много велик бил исляма, а всички се редят на европейските граници, щото не им се живее в мюсюлманските ***.
25
12
 
8
 
! Отговори
hanjin преди 8 години
Голям оратор е,а и много неща оставя на Турция със сигурност ще се пише в историята положително
24
6
 
5
 
! Отговори
Asiti преди 8 години
Zemqta m-u rekite efrat i tigar kadeto jiveqt kurdskiq narod narod nari4a se kurdistan. Parvata kurdska darjava se obrazuva 612g. predi hrista. Do 1945 godina sa dazdali 10 darjavi. Sled parvata svetovna voyna kurdistan be razdelena m-u 4 darjavi. Ot togava na sam borbata na kurdskiqt narod za nezavisim kurdistan prodaljava
23
13
 
11
 
! Отговори
до shark преди 8 години
Хайде да преброим през "турското робство" колко църкви са построени,и колко през комунизма.След като казваш,че турците унищожавали религии.
22
12
 
25
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Нормално. През цялата си история Турция е правила само това - избивала е народи, опитвала се е да унищожава религии и култура, упражнявала е геноцид. Това е в общи линии историята на Турция, пълна с разруха, нищо не са оставили на света като културно наследство. И това е факт. За който факт турците ще има да плащат, защото на този сят нищо не остава неразплатено.
21
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TURZIA E DARGAVA S NASELENIE KRAINO OGRANICENO V KULTURNO OTNOSHENIE.
20
17
 
11
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
До 54 и 55.В Турция има демокрация , за която много европейски страни само могат да си мечтаят.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друг пример е след случая с карикатурите на Мохамед. В никоя мюсюлманска държава те не бяха препечатани по вестниците но турския вестник Джумхуриет ги публикува. Ако този вестник излизаше в друга държава (мюсюлманска) вестникът щеше да бъде спрян а главния редактор обесен или замерян с камъни.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да кажем Турция е единствената демократична мюсюлманска държава. Там примерно интелектуалец - атеист от арменски произход нарече Мохамед "болен човек" който си е измислил корана. Интелектуалецът се казва Севан Нишанян. Този човек написа тези неща в своя статия във един вестник и даже го канеха по телевизионни предавания. Ако беше в Иран щяха да го обесят с кран.