Германският парламент одобри спасителния план за Гърция

"За" са гласували огромното мнозинство от депутатите
19 авг 2015 14:35, Елка Василева
12
Германският парламент одобри спасителния план за Гърция
Снимка: БТА

Германският Бундестаг (долната камара на парламента) одобри с огромно мнозинство третата спасителна програма за Гърция за последните пет години.

От 585 депутати, присъствали на извънредното заседание на Бундестага, 454 са гласували "за", 113 "против" и 18 "въздържал се", сочат официалните резултати от вота, цитирани от Франс прес.

Броят на противопоставилите се е по-нисък, отколкото през юли, когато 191 депутати бяха против започването на преговори с Гърция, отбелязва ДПА.

Още по темата

Предстои да бъде публикувана официална разбивка на вота по парии.

Част от противниците на новата помощ за Гърция по всяка вероятност са от управляващата коалиция на Християндемократическия съюз (ХДС), който се председателства от канцлера Ангела Меркел, и Християнсоциалния съюз (ХСС), посочва ТАСС. На пробен необвързващ вот вчера 60 от 311 консерватори гласуваха с "не" или се въздържаха.

Спасителният план получи подкрепа от коалиционния партньор на Меркел - Германската социалдемократическа партия (ГСДП), и от опозиционната партия "Зелени", допълва Асошиейтед прес.

По-късно и холандският парламент трябва да се произнесе по помощния пакет, който ще възлезе на максимум 86 милиарда евро за три години.

Очаква се още днес Европейският стабилизационен механизъм да разгледа въпроса за отпускане на първия транш.

Утре е поредният падеж за покриване на гръцки дълг към Европейската централна банка.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
Какво сте одобрили бе? Гърците са за да гърчат Европейският Съюз! Хал да ви е бутафорни лигльовци на разрухата и експлоататори!
10
2
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата. Илиадата е достигнала до нас в множество РЕНЕСАНСОВИ ръкописи на латински и ренесансо-омиров старогръцки. Оригинален старогръцки ръкопис на Илиада няма запазен, има такъв на латински , известният на учените Сирийски ръкопис, за когото последните, забележете допускат, че може и да е превод от гръцки ръкопис, който може би, бил изчезнал.
9
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Ето защо гърците са нагли в исканията си:Още навремето, френският президент Валери Жискар деСтен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса. Европа до последно ще подкрепя своята илюзия Гърция, защото на тази илюзия се гради европейската идентичност. Ако Гърция рухне, Европата ще се самообеси и по тази причина ще храни ВЕЧНО ГЪРЧУЛЯТА.
8
4
 
0
 
! Отговори
Stuttgart преди 8 години
До GR.3A прочете ли новината за Фрапорт, че взима 14 гръцки летища на концесия? Пиреос също отива на Китайците и т.н. Накрая всичко ще се приватизира и ако остане Акрополис на Гърците пак ще е добре. А 86 млрд. щом бъдат получени, голяма част се връщат обратно за лихви и изплащане на заеми. Гърция ще стяга колана, и ще провежда реформи ще или не ще.
7
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
До ИМПЕРИАЛИСТЛошото при нас е , че искайки да се изравним с другите, се мъчим да ги принизим до нашето ниво !
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИМПЕРИАЛИСТСплотени са, не се срамуват от произхода си и не се опитват да се правят на велики и да изопачават историята като нас.
5
4
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
На Българите трябва да ни е ясно, че Европа до последно ще подкрепя своята фантасмагория Гърция.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GR.Днес, плюнката ни пресъхна.
3
1
 
7
 
! Отговори
GR. преди 8 години
Какво става български приятели, днес не сте много словоохотливи. Да не би нещо да ви приседна?
2
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Ташунко преди 8 години
Много добра новина и за нас.Да са живи и здрави гърците, че и ние цоцаме от тях.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само така. Браво!