Французи и британци умуват де да дянат бежанците

Двете страни си разменят обвинения за миграционната криза
20 авг 2015 16:16,
43
Французи и британци умуват де да дянат бежанците
Снимка: bgonair.bg

Франция и Великобритания подписват споразумение за справяне с миграционната криза. Мерките, които Париж и Лондон ще вземат, са свързани със сигурността в бежанските лагери, както и с подобряване на хуманитарната помощ.

Ситуацията с мигрантите предизвика напрежение на Стария континент, след като стотици се опитаха да преминат през тунела под Ламанша, а много от тях загинаха.

Политиците във Великобритания обвиниха френската страна в проблеми със сигурността, докато колегите им в Париж твърдят, че Лондон прави твърде лесна нелегалната работа в страната.

Само в лагера в Кале живеят около 3 хиляди бежанци от Африка, Близкия изток и Азия. По данни на Европейската агенция за управление на външните граници над 107 хиляди мигранти са засечени по границите на Евросъюза през юли, което е и трети пореден месечен рекорд. Повечето от бежанците са от Сирия и Афганистан.

Над 35 хиляди мигранти достигнаха Унгария по Балканския път само през юли по данни на ЕК. Заедно с Гърция и Италия, това е третата страна, засегната най-сериозно от миграционния проблем.

Правителството в Будапеща вече обяви, че ще разположи няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия като нова мярка за спиране на притока от нелегални имигранти.

Освен това правителството смята да предложи по-сурови наказания за незаконно вкарване на чужденци в страната. До ноември ще бъде завършено изграждането на ограда с височина от 3,5 метра и дължина 177 километра по цялата граница със Сърбия.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
7
 
! Отговори
да преди 8 години
Вместо да се обвиняват, да обвинят главния виновник САЩ
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Още един път ще разтреса АЗ света"- е написано в БиблиятаКогато хората ще се лутат и няма да знаят кой път да хванат.--Всичко си е предсказано, но НЯМА КОЙ да вярва на тези пророчества.Как се е стигнало до тези пророчества, ако народите и нациите и племенатане бяха напирали да се цивилизоват.Едни искаха възраждане, други ренесанс, други велики откритиядруги пък 19-20-21 век(чака се и 22 век)и така до края на света..Какво постигна хомо сапиенсавсички реват и стачкуватобратно при баба.
24
1
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
САЩ не е виновен за неадекватната европейска политика спрямо имигрантите. Ето Австралия- никой не я изключил от никакви организации, предложиха техния начин за спеавяне с кризата, но ЕС го отхвърли- не бил хуманен и затова приемаМЕ всички
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко са влезли у нас, всички мълчат, щото ще лъсне една страшна цифра..,
22
2
 
6
 
! Отговори
xx преди 8 години
i otkade sa gi nape4elili tia hiljadi evro, 4e da gi davat na kanaldgii da gi prekarvat...tova e samo ot 4erni sdelki i kontrabanda.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ma stiga ste gi priemali ve4e be...aman, posle revete, 4e imalo zabuleni i atentati...ja vseki da si hodi otkadeto e doshal. da stojat v Turzia, nali e mjusjulmanska strana...kade vse kam Evropa tar4at da ...njamam milost az, palni sa s pari, stom sa uspeli da stignat do Zapadna Evropa
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
19
2
 
6
 
! Отговори
Животновъд преди 8 години
Някои продукти могат да бъдат полезни с широко приложение, като кожа, косми, хрущяли и кости. Толкова много ресурси не трябва да бъдат оставяни неизползваеми
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги дянат в задния си двор ... те и без това сами ще влязат там
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 10г в учебниците ще пише че голяма грешка на запада е че не остави Хитлер да владее Европа...защото Европа вече се самоуби !
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RESHENIETO E PROSTO.DA SE STRELIA NA MESO.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ултра националистки правителства без *** скрупули могат да превърнат живота на навлеците от цял свят в малък ужас и да ги откажат да идват в Европа!
14
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо взаимно се обвиняват,а не вземат заедно да питат САЩ.Нали точно САЩ ни довлякоха тая беля на главата.Иначе какво да кажа за тези хора и те като нас от политика страдат,убиват децата им,близките им.Нямат друг шанс освен да бягат.Но евроатлантическите ценности ги доведоха до просяшка тояга-без родина,без пари и подслон.
13
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нали тези уж демократични държави подеха борбата за сваляне на арабскитеръководители че били деспотични недемократични и сега какво стана резултатътне беше прогнозиран сега същите тези стари демокрации да върнат мигрантитеобратно в държавите им като ги въоръжат не виждам друго решение
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Америка стои спокойно и гледа от страни? Те са виновни за бежанската криза и за положението на тези хора. Те разпалиха тези войни в страните им. Всички бежанци да се товарят на самолети и да се пращат в САЩ. Европа не е длъжна да се оправя с последиците на Барак Обама, Джордж Буш и другите *** преди тях. Ако това продължи скоро време ще се появи нов Фюрер и тогава ще стане страшно, на хората вече до гуша им дойде от толерастия и простотия.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Da zatova Latinska Amerika e palna s germanci i italianci
10
1
 
30
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Който е бомбандирал Либия, сега да има доблеста да си прибере оттам населението и да си го заселва, ще им заделят малко територия.
9
2
 
16
 
! Отговори
X преди 8 години
По-евтино - на самолета и от където са дошли. Швеция и Норвегия репатрират
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не ми пука за англия, франция и западняците. Сами надробили я надробиха тази каша, сега хубаво ще си изсърбат всичко, каквото надробиха в Африка и Близкия изток!
7
1
 
32
 
! Отговори
111 преди 8 години
ДА ГИ ЗАКАРАТ В АМЕРИКА КОЯТО ДОКАРА ТЕЗИ ХОРА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ