Нацистки съкровища в полски планини!?

Намерен мистериозен влак, натоварен със скъпоценности
20 авг 2015 15:35,
24
Нацистки съкровища в полски планини!?
Снимка: Daily Mail

Легендарен нацистки влак, натоварен с истинско съкровище, може би е открит в Полша, твърди "Дейли мейл".

Двама души твърдят, че те са намерили композицията, за която се предполага, че е изчезнала преди повече от 70 години, когато нацистите се опитват да скрият богатствата си от настъпващата Червена армия.

Местни легенди твърдят, че влакът е бил натоварен със скъпоценни камъни и оръжия и е изпратен на югозапад през планините.

Сега правна кантора се е свързала с местните власти в югозападния полски град Валбжих, за да ги уведоми, че може би дуото търсачи на съкровища са намерили 150-метровата композиция. Според полските закони двамата имат право на 10% от стойността на намереното.

''Адвокати, армията, полицията и пожарни бригади се занимават с въпроса'', твърди Марика Токарска, представител на властите във Валбжих. ''Тази зона никога не е била претърсвана преди и не знаем какво може да намерим''.

Местните новини разказват, че въпросният влак е изчезнал през 1945, натоварен с плячка. Тръгнал е от тогава германския град Бреслау, днес – Вроцлав. Някои дори твърдят, че влакът е бил брониран и е принадлежал на Вермахта.

Според местните легенди влакът е влязъл в тунел покрай замък в Долна Силезия, но никога не е излязъл. Теорията продължава, че после тунелът е бил запечатан и забравен.

Радио Вроцлав пък настоява, че 150-метровия влак е пренасял оръжия, индустриално оборудване, скъпоценни камъни и други ценности, когато е изчезнал.

Всъщност, няколко влака са превозвали ценности на Вермахта към Берлин, когато коалиционните сили настъпват към Полша през зимата и пролетта на 1945.

Известният като ''Златен влак'' е бил съставен от 24 вагона, пътуващи от Будапеща към Германия, натоварени със семейни ценности, включително злато, сребро и ценни картини, откраднати от унгарските евреи.

Композицията, чието съдържание е оценено на почти $200 млн. е бил прихваната от силите на САЩ. Е, има данни, че войниците на САЩ също са се възползвали от ценния товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Не виждам на снимката никаква кехлибарена стая и никакъв миниран влак - само един сандък от муниции, пълен с крадени златни пръстени от убити концлагеристи. Даже няма и релси.Ако нацистите са имали навика да крият съкровища по военни ешелони в ж.п. тунели, като нищо и в нашите тунели от дефилето на Стара планина - някои от които са строени и реконструирани именно по времето на Третия райх - може да има нещо скътано.
12
1
 
6
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен--17;Казвал ли ти е някой колко си глупав?
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Композицията, чието съдържание е оценено на почти $200 млн. е бил прихваната от силите на САЩ. Е, има данни, че войниците на САЩ също са се възползвали от ценния товар."Та нали затова Америка в последните дни на бойните действия в Европа се включи във войната-да прехваща и да се възползва.
10
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SKAPOZENNOSTITE TRIABVA DA BADAT VARNATI NA IZRAEL,ZASHTOTO SA BILI PRITEGANIE NA EVREITE.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A te niama da se vazpolzvat! Te i nemskoto zlato prisvoiha sled II svetovna voina s taka narechenia "Kanzler akt !
8
4
 
17
 
! Отговори
DSW преди 8 години
Веселинчо..или там както си се кръстил ,ти на какъв езики пишеш бре *** скапан много ги разбираш историческите въпроси.Този алах или там каквото му викате ви служи за да се криете зад паравана на простотията си.Някой друг ви говори изотгоре..а ...е така е без лекарства ненормалниците чуват гласове,привиждат им се империи..забравих и девици..те туй е най големото богатство, некоя девица..бах вашта семка проста.. калъпа ви е един и същи..все ***..тегне на Земята ..
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво стана с нациската база на луната . Ако имяа злато ще го пратят в Швецария аман от селски сензаций
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Veseline ti na kakvi narkorici si tochno???
5
5
 
41
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Веселин УзуновБългария има хилядолетна история. Българите са съществували по тези земи много преди да дойдат османлиите. Градили са прекрасните християнски храмове, духовни центрове и школи.За това говорят множество исторически извори.След овсобождението на България, бългри, турци и цигъни живеят заедно. За да видиш какво е било по турско време в България, виж Турция днес.Това е държава която бомбандира собственото си население и води война с малцинствата си.Това на Алах харесва ли му ?
4
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4България била изкуствено създадена през 1878.....*** се прегледай
3
103
 
9
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 8 години
До 2 Българите са до;ли на този свят голи кат ***.Всички съкровища тук са били и са си собственост на времето на Османската империя.След като бе създадена изкуствено българия 1878 изгонихте хората от земите им и започнаха кражбите.На несъгласните с това и Възродителният процес дето вдигнахме паметник го разрушиха каурите- така наречената "кървава чешма" Няма нищо . Алах вижда и ще си го върне.
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2А НАЙ-ВЕРОЯТНО ЧЕ СА ОТ ИЗГОРЕНИТЕ В ПЕЩИТЕ НА КНЦЛАГЕРИТЕ ХОРА
1
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му се не види, навсякъде намират кой кораби, кой влакове със злато и диаманти за по неколкостотин милиона, милиард, а в БГ древни оловни кръстове и праисторически грънци на безценна цена.