Запасете се с консерви и храна, иде нова криза!

Дясната ръка на Гордън Браун прогнозира световен срив
25 авг 2015 15:17,
120
Запасете се с консерви и храна, иде нова криза!
Снимка: архив, Reuters

Дясната ръка на бившия британски премиер Гордън Браун стана тренд в световната социална мрежа Тwitter, след като призова за запасяване с вода и храна предвид идваща нова финансова криза.

Бившият специален съветник на Браун Деймиън Макбрайт смята, че спадът на азиатските фондови борси вещае нов световен срив, който ще бъде много по-силен от този, от който Европа сега излиза.

Според Макбрайт, цитиран от в. Индипендънт“, кризата може да доведе до граждански безредици и други ситуации, в които излизането от вкъщи ще бъде нежелателно.

Ето защо той дава три съвета в Тwitter:

Скрийте на сигурно място налични пари. Не разчитайте, че банките и банкоматите ще бъдат отворени или че банковите ви карти ще работят.

Имате ли достатъчно вода за пиене, консерви и други основни продукти, които да ви позволят да живеете, без да излизате от вкъщи 1 месец? Ако не, идете да си ги купите.

Уговорете си място за среща с близките ви, ако транспортът и комуникациите прекъснат и трябва да се подслоните някъде.

„Приближаваме се към това, което се случи през 2008 г. (пикът на финансовата криза, б.а.), но сега нещата ще са 20 пъти по-зле“, смята Макбрайт, който отговаряше за комуникациите в британското финансово министерство по времето на Браун.  Той смята, че Европейската централна банка ще се намеси, за да спре срива на борсите, но това само ще отложи бурята.

Някои анализатори смятат, че сривът на борсите може да даде начало на нова световна финансова криза, пише „Индипендънт“. Вестникът посочва, че съветите за запасяване с храна и вода не са приети еднозначно в Тwitter и че мнозина потребители отричат катастрофичните прогнози на Макбрайт.

Акциите на фондовите борсите в Азия се сринаха в понеделник, след като китайските тържища в Шанхай и Шънджън за една седмица загубиха ръста за цяла година. Денят беше наречен „черен понеделник“, след като европейските индекси ги последваха, стигайки до рекордни за последните 7 месеца нива.

Гордън Браун беше министър-председател на Великобритания през най-тежките години на кризата (2007-2010 г.)

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът, е там,че все повече Китайци разбират,че оризът е само за гарнитура.Иначе казано средната класа излиза от пашкула,!
53
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На село, бегом, къщичка, градинка,дръвца, 2 чувала брашънце (минимум), царевица, ориз, чувал захар, сол, много зимнина, КЛА-ДЕ-НЕЦ!!! Генератор и поне 2 т. гориво (на първо време). Зайци, кокошчици, 1-2 кози. И картечница в задния двор. Баста!
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах световна финансова криза, апокалипсис или този човек гледа много тв предавания за маниаци, които си правят бомоубежища. Това е недопустимо изказване, има лабилни хора....
51
9
 
37
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До до ПаметливСащ бутат Европа към война. ..Сащ унищожават Европа. И еврото. Сащ правят Африка Азия и латинска Америка още по бедни сливайки спекулативно цени на природни ресурси. .Абсолютна лъжа е че има свръх производство. .и свръх предлагане. .
50
8
 
43
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименГлупаво е да купуваш акции и ценни книжа на сащ световния жандарм и спекулатор. ..Дори Саудитска Арабия не иска да инвестира в сащ. .Търговия е имало и без долари . За нов финансов ред без долара
49
5
 
28
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До АнонименСащ спекулативно смъква цени на природни ресурси и валути. Срещу прясно напечатана зелена тоалетна хартия изкупуват ресурси те на целия свят. .Днес спекулативно мачкат страните дръзнал и да се опълчват на долара. .
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опаааа,аз съм сотаджия,задава се ного работа да охранявам мазетата на хората и бурканите им. Проблема е в бежанците,които трябва да се изхранват.Сега се чудят от ЕС как да се справят с "правото а хората свободно да се движат".
47
1
 
28
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Значи, вероятноста прогнозите на Браунчо да се сбъднат са 50 на 50!Ако, последваме съвета му, а прогнозите му не се сбъднат - не губим нищо, напротив ще си изкараме зимата спокойно и без излишък!Ако, пък не последваме съвета му, а се окаже че човека бил прав... е те тогава ***...цата ни шъ съ разкатае и без това сме на ръба!!!!псАбе, нашите баби и дядовци не са били прости, подготвяйки си зимнинката всяка есен - вкючително и винцето, и ракийката! ))))))
46
1
 
27
 
! Отговори
Плякапут преди 8 години
Консерви, вода, жени - яко се запасявайте
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мощен китайски пестник в суратя на Цион.Това май е отговора на взривовете от миналата седмица.
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г Л У П О С Т И ! ! !
43
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: ) Смисъл ще заточим рашъние и жмичките в Сибир и ще си чертаем бъдещето без тях ли? Спрете пиенето мужици!
42
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ционисткият балон ще гръмне като големия взрив.Новият световен ред,написан в краварника,отива в ***.Ще има ново справедливо бъдеще на нашата планета.И то ще бъде начертано от Русия и Китай.
41
11
 
29
 
! Отговори
Истинска преди 8 години
Прогнозирам банкови банкрути. Това няма да е лошо за повечето, защото най-голямата част от хората дължат кредити на банките. Само милионерите трябва да се притесняват за депозитите си. Ще настъпи замърсяване на вода и неразбирателство за горива. До края на 2016 година ще избихне война, но не религиозна, а икономическа-тази за суровини. Най-ниската и средната класа ще се изравнят. Технологиите ще станат излишни, защото хората няма да могат да задоволяват елементарни нужди.
40
10
 
20
 
! Отговори
жоро преди 8 години
най-добре се скрийте под масата (волен знае , той е умен)
39
8
 
28
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Монетарната система се разбива с гръм и трясък :-)
38
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ходи в САЩ и да си купи един бункер и да скрие в него за следващите 40 години. Хем един *** по-малко ще остане да слушаме. Ако имаше начин да се наказват хората, които плещят такива безобразия, щеше да е много добре!
37
2
 
52
 
! Отговори
Tigre преди 8 години
Не забравяйте и тоалетна хартия. А да попитам: като мине 1 месец кво?
36
10
 
32
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До 57 Соросоиде пак си тук. Подлого американска, русофоб нещастен. Русия и Китай са повече от САЩ, няма да му се размине.
35
5
 
23
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
И по-лоши работи ще стават,ама не веднага!От догодина нататък.Все пак малко подготовка не е излишна и то физическа и психическа.Трупането на запаси за по-голям срок не гарантира нищо-кой може да каже какво ще се случи на даденото място?Ако придойде някаква ***,ще те измъкне от мазето заедно със запасите!Важно е и да е подсигурена мобилността-бързото бягство спасява живот!На ти дето имат възможност препоръчвам Австралия и Н.Зеландия-бели държави,където ще има ред,а и радиацията ще е най-малка