Животът в най-тайния култ: Без празници, но с куп гаври!

Австралийка разказва за детството си в Ексклузивното Братство
28 авг 2015 21:18,
39

Снимка: DailyMail, A current affare

Джой Нейсън е израснала в най-секретния и труден за достъп култ – ''Ексклузивното Братство''. Днес тя живее в Сидни, радва се на децата и внуците си, разказва историята й "Дейли Мейл".

Когато тя самата е била дете обаче не е можела да си играе с играчки, да гледа телевизия и да контактува с външния свят. Днес тя споделя снимки и истории от детството си.

25 години Джой Нейсън е живяла в страх. След това успява да избяга от евангелисткия култ, в който е родена и повдига завесата.

Жената днес споделя, че ако членовете на сектата са искали да отидат в рая им е било напълно забранено да гледат телевизия или да слушат радио. Абсолютно невъзможно е да се ходи и на кино, училищните лагери пък са били немислими. Дори празнуване на рожденните дни е било забранено от строгите евангелисти.

''Свободата ме зовеше!'', споделя Джой и не спестява разказите за онова, което е видяла като дете. Сега пише пише книга, озаглавена ''Радост и тъга''.

''Когато бяхме деца ни учеха, че Братството е най-висшият съд, така че дори не си мислехме, че нещо би могло да бъде докладвано на полицията'', разказва Джой. Тя споделя, че като дете не е имала идея какво точно е престъпление, но от днешна гледна точка е сигурна, че сексуалните посегателства не са били изключение в Братството.

Ужасът не спира дотук. Братството я е преследвало дори след като го е напуснала. Когато нейната майка умира през 1991 г., членовете на култа забраняват на Джой да присъства на погребението й.

Тя обаче показва и снимки от първите си дни ''на свобода'', облечена с дънки, нещо, което е немислимо в сектата, защото да се носят панталони е грях според култа.

Но Джой успява да изгради живота си от нулата. ''Никога не съм съжалявала дори за миг. Тъжах по много от връзките, които загубих. Но предпочетох свободата пред задушаващото място, в което бях'', категорична е днес Джой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам коментарите на повечето,виждам,че някои хора си нямат и на идея какво е евангелизъм.Имам приятели евангелисти,това с рождените дни не е вярно,празнуват си ги както всички.Също така евангелизмът е от протестантската деноминация,не е създаден от евреите.Хората там не се "кланят" на "рогатия",а вярват (и се "кланят") на Светата Троица,точно като православната църква,различното е,че нямат икони,не палят свещи и са по-посветени на Бог.Спрете да вярвате на статии и подобни.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евангелизмът бил създаден от евреите??? "Евангелизъм" означава протестантство. То е създадено от Мартин Лутер, един от най-върлите антисемити на своето време.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не разбрах какъв е тоя толкова таен и ексклузивен тоя култ??? И за какви гаври става дума?Вие за мормони чували ли сте?Иначе чудесни семейни снимки сте публикували, ама не че са нещо особено и не им разбрах смисъла.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам снимките и настръхвам. Как е възможно такива гаври???(между другото и аз имам много подобни снимки. да ви ги пратя ли да спретнете една статийка?)
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Има ли разлика между вярващ и религиозен?Щото аз вярвам. От религии се интересувам от чисто любопитство.Наскоро установих, че в Бг, на някои философии (начин на живот) лепят етикета религия или секта.
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лелеЛелчо,за да те поканят да идеш в Русия трябва да си много учен, а ти маи не си изобщо.Руснаците такива като теб си ги имат в изобилие,а ти ще си натискаш парцала тук за подаяния,щото лошо приятел.
20
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евангелизма е религия създадена от евреите чрез фалшифициране на превода на библията ! Тези промити мозъци внасят свои пари всеки месец за помощ на държавата израел ! Щото господ бил разбииш ли благославял само тези , които помагали на израел и евреите ...ахахахахахахаха
19
12
 
24
 
! Отговори
леле преди 8 години
До До 42Кое се оказа вярно - че Кока-Колата е наркотик, или че капитализма е гнил строй, обречен на гибел ? Най-красноречивото мерило за качествата на соца и капа е Желязната стена, която руснаците построиха между Източен и Западен Берлин, за да не бягат хората към гнилия капитализъм. Въпреки това хиляди избягаха, и продължават да бягат, а много и бяха избити на същата тази стена. Не знам и един да е избягал в Русия. Помня, че един мой състудент избяга в Полша. Върнаха го и го вкараха в лудница
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е то, казано е отдавна - не може и биг брадър и душата в рая. Не става.
17
4
 
27
 
! Отговори
me преди 8 години
Не мога да разбера какви са посегателствата, които са толкова ужасни. Че не е можела да носи дънки, или че не е можела да отиде на училищен лагер. Това с рождените дни ми е малко трудно да си го представя, но дори да е вярно, пак не е чак такава трагедия. В крайна сметка рождения ден е просто ден като другите за целият останал свят. Ако е имало престъпления /а то най-вероятно е имало/, тя със сигурност не ги описва. Така че статията общо взето е безмислена.
16
14
 
32
 
! Отговори
До 42 преди 8 години
Най-лошото на комунизма беше, че това, което ни разказваха за капитализма се оказа вярно.
15
29
 
18
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ето така беше и при комунизма в НРБ. Даже още по-лошо. Комунистите ти казват че няма Рай и като умреш - край на живота.А сега някои заблудени овчици въздишат по онова време и си мечтаят да се върне...
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново не се казва. А за гаврите, споменати в заглавието, абсолютно нищо. Поредната диария от човек с претенции да е журналист.
13
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-глупав си, толкова по-религиозен си!
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива психарски секти ги има навсякъде. Това си е проблем на самите общества, че си ги търпят.
11
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AVSTRALIA E EDNA PROPADNALA DARGAVA S MNOGO GLUPAVI HORA.AVSTRALIA E NA PARVO MIASTO PO BROI RODENI ***.
10
3
 
37
 
! Отговори
Психиатърът преди 8 години
Сиднито Долара и той е готов за тази секта.Не е добре с главата, има болест самохвалство, психично отклонение да се отрича от род и произход, натрупана злоба от самота и още много симптоми
9
16
 
53
 
! Отговори
факт преди 8 години
Единственото автентично християнство е православието ! Всичко останало са лъже християни и се кланят на рогатия и еврейската звезда ...
8
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тази секта е официално регистрирана у нас , смятай ...
7
9
 
45
 
! Отговори
Гъзьо преди 8 години
Алооо редакторите!!! Ква е тая тъпотия дето ни занимавате с нея?!?!?!