Китай обяви частична амнистия

Тя е в чест на 70 г. от края на Втората световна война
29 авг 2015 12:32, Елка Василева
12
Китай обяви частична амнистия
Снимка: архив, Reuters

Постоянният комитет на Общокитайското събрание на народните представители (парламента) одобри законопроект за амнистия на някои от лишените от свобода в чест на 70-годишнината от края на Втората световна война и войната с Япония, предаде ТАСС.

Амнистията обхваща четири групи затворници, осъдени до 1 януари 2015 година и които след освобождаването си "няма да представляват никаква заплаха за обществото".

Китай отбелязва с големи чествания събитието. На 3 септември в Пекин ще се състои военен парад. Очаква се на площад Тянанмън да бъде демонстрирана най-новата бойна техника на Народноосвободителната армия на Китай.

Поканени са чуждестранни ръководители, сред които руският президент Владимир Путин. В парада ще участват и военни от Русия и други страни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Китайамнистия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Geril преди 8 години
До "анонимен" от 1945 г. до 2015 г. колко ли години са изминали?
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честват 70 години ? Сега сме 2015 ?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8. Ми те са се били през цялото време , ама не са се освободили, та и ти си противоречиш и кой пише тъпотии
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КНР e обявена през 1949 - след като другаря Мао натирва Чан Кайши на оня остров, дето скоро ще си го вземат.Верно СССР с разбиването на квантунската армия немалко е допринесъл, ама останалото си е чиста китайска работа, продължила 4 години. Преди да пишете тъпотии, почетете малко история.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5. Да гледах няколко американски документалисти ,Които се спират и на Китайската Манджурия под владение на Япония ( последният китайски млад принц и жена му ).Втората свеговна война и освобождението им от Рускатата Армия през 1945.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От БГ няма да участват." Затова пък са поканени военните сили на Джибути и Конго.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bolbovПриятелю, за каква китайска победа разказваш? Освободи ги победоносната Червена Армия, която през август 1945 година победи 1-милионната Квантунска армия на Япония и изгони японците от китайска Манджурия. Ето защо на парада в Пекин Владимир Путин ще бъде най-скъпия и уважаван гост на Председателя Си.
4
10
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Успех на китайските другари по пътя им за народно добруване.Нека никога не забравят,че тяхната победа беше и победа на милиони комунисти от цял свят,отдали сили и живот в името на социално равенство и народна свобода.
3
0
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
лоша работа, и тия са пипнали толераската зараза. редно е на праздника не да амнистират, а да обесят на стадиона най-опасните престъпници, и после да има народно веселие около весело полюшващите се тела.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стана дума за годишнини да си спомним, че на 26.08.2014 г. Михаил Саакашвили каза на пълен сериоз: Точно след една година Украйна ще изпраща хуманитарна помощ в Русия.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В парада ще участват военни от Русия и други страни. От БГ няма да участват. Там не канят евро-атлантически дупедавни ***, защото могат като нищо да заразят китайците със седерастия или да приватиират някоя фабрика.